7.3.18

ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΦΕΤΙΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΑΤΣ ΑΠΟΨΕ ΜΕ ΤΗ NYMBURK


Την -μόνιμη- πρωταθλήτρια Τσεχίας CEZ Nymburk υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ η ομάδα μπάσκετ στον πρώτο αγώνα για τη φάση των 16 του Champions League, στο πιο σημαντικό -μέχρι το επόμενο- ευρωπαϊκό ματς φέτος. Αγωνιστικά το μόνο πρόβλημα για τους Κυπελλούχους είναι ο τραυματισμός του Μωραϊτη (ενώ δεν υπάρχει και ενημέρωση για την κατάσταση του Elonu που έχει δικαίωμα συμμετοχής). Οι Τσέχοι, που κατέκτησαν επίσης το Κύπελλο πριν δυο βδομάδες, είναι μια ομάδα που μονοπωλεί τους τίτλους στη χώρα τους και αγωνίζεται σταθερά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία 15 χρόνια.
Η Nymburk στηρίζεται σημαντικά στους δυο αμερικανούς που έχει στην περιφέρεια : τον Lawrence στο '1' και τον Ray στο '2'. Διπλα σε αυτους υπάρχει το τελευταιο διάστημα και ο ΠολωνοΚοσοβάρος Berisha. Στο 3-4 υπάρχουν οι Pumprla, Bohacik, Hruban, Kriz και Peterka, Barac, ενώ στο '5' μοιράζονται το χρόνο ο βετεράνος Benda με τον Αμερικανό Davis που έχει backup ρόλο

Το σημερινό παιχνίδι θα είναι το 4ο που θα δώσει η Α.Ε.Κ. στην Αθήνα με ομάδες από την Τσεχία, με το πρώτο να έχει γίνει πριν 50 χρόνια και το τελευταίο πριν 25 ..


Φυσικά το πρώτο ματς με -Τσεχοσλοβακική- ομάδα στην Αθήνα, ήταν ο αξέχαστος τελικός του Κυπέλλου Κυπελλούχων στις 4 Απρίλη του 1968 στο Καλλιμάρμαρο, όταν η Α.Ε.Κ. έγινε Βασίλισσα της Ευρώπης.


Για το ματς είναι γνωστά τα περισσότερα- κι όσοι δεν την έχουν δει θα πρέπει να πάνε οπωσδήποτε να δούν την ταινία '1968' του Τάσου Μπουλμέτη που παίζεται ακόμα.


Ο Νίκος Μήλας που ήταν προπονητής μας χρησιμοποίησε τους : Αμερικάνο 32, Βασιλειάδη 12, Ζούπα 10, Τρόντζο 22, Λαρεντζάκη 6, Τσάβα 3, Χρηστέα 4.



 
Το επόμενο ραντεβού ήταν στις 20 Οκτώβρη του 1976 (τη μέρα που η ποδοσφαιρική ομάδα υποδεχόταν την Derby County στην πορεία για τους '4' του UEFA) όταν για το Κύπελλο Κυπελλούχων -και όχι για το Korac που έγραφε ο Ριζοσπάστης, που έγραψε λάθος και το σκορ του τελικού του '68- αντιμετωπίσαμε ξανά την Slavia Praha και την κερδίσαμε με 73-66. O Κώστας Μουρούζης που ήταν τότε στον πάγκο μας χρησιμοποίησε τους : Τρόντζο 20, Γιαννουζάκο 20, Λουκά Κόντο 15, Αποστολίδη 8, Καντέλη 6, Νυδριώτη 4. Στη ρεβάνς της Πράγας όμως γνωρίσαμε βαριά ήττα και αποκλειστήκαμε.



Τέλος στις 7 Οκτώβρη 1992, κερδίσαμε με 95-80 την CSA Sparta στο Γ.Μόσχος και προκριθήκαμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Korac (καθώς είχαμε κερδίσει και στην Πράγα).
Ο Μιχάλης Κυρίτσης είχε χρησιμοποιήσει τους : Γ.Γιαννόπουλο 3, Παταβούκα 2, Papasarantous 3, Κατσικάρη 5, Λανέ 20 (13ρ,4κλ), Γαλακτερό 24(7ρ), Hamilton 13, Ποδαρά 11, Κουντουράκη 14 ενώ στην δωδεκάδα ήταν και ο αλήστου μνήμης Milos Babic που δε χρησιμοποιήθηκε.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρήδημε το γυρνάμε ;


Nikos-VLG

Ανώνυμος είπε...

Εστουντιαντες Μπανβιτ στρασβουργο μπαιροιτ (άσχετα αν το κερδίσαμε στο τελευταίο σουτ) και τώρα ντμπουργκ στο ίδιο έργο θεατές σε τόσα ματς στο οακα. Η διαφορά σήμερα ήταν ότι αυτοί ξέραν την ΑΕΚ ενώ εμείς δεν είχαμε ιδέα μάλλον τι θα αντιμετωπίσουμε Ούτε καν να σώσουμε τη διαφορά κάπως Όταν δέχεσαι 98 πόντους στην έδρα σου δεν μπορείς να χεις απαιτήσεις και του χρονου να μαστε καλά από ευρωπη

haridimos είπε...

4 ήττες στα 8 ματς στο ΟΑΚΑ (Estudiantes, Banvit, Strasbourg, Nymburk). Πάρα πολλές..
Η φετινή ΑΕΚ μπορεί να είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο αλλά δε χάσαμε με 2-4-6-8 πόντους αλλά με 10..
κι αυτοί θα είναι χαλαροι στη ρεβανς με ενα αδιαφορο ματσακι προπονησης το Σαββατοκυριακο / εμεις έχουμε να πάμε στην Αμαλιάδα που θα καίγεται ο Κοροιβος για νικη σωτηριας.