8.3.18

ΗΤΑΝ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΥΠΕΡΒΑΣΗ..

Δυστυχώς η Α.Ε.Κ. εμφανίστηκε μπροστά στους 5-6 χιλιάδες οπαδούς της πολύ κατώτερη του αναμενόμενου στο σημαντικότερο φετινό ευρωπαϊκό ματς και πλέον αν δεν κάνει την υπέρβαση στη ρεβάνς δε θα συνεχίσει στη διοργάνωση.. Η πρωταθλήτρια Τσεχίας Nymburk ήταν πολύ καλύτερα προετοιμασμένη και κυρίως διαβασμένη για την αναμέτρηση και έφτασε δίκαια στη νίκη και με μια διαφορά 10π που της δίνει το απόλυτο προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά.. Γενικά φέτος η ομάδα δείχνει να έχει μεγάλο πρόβλημα μέσα στο ΟΑΚΑ αφού αυτή ήταν η 4η ήττα σε 8 εντός έδρας παιχνίδια, όταν πέρσι είχε 8-1.. Πάντως εκτός έδρας φέτος σίγουρα είναι πιο αξιόπιστη από πέρσι και αν παίξει όπως μπορεί έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει την κατάσταση. Το πρόβλημα είναι πως το -10 είναι μια διαφορά αντικειμενικά εξαιρετικά δύσκολη για να την ανατρέψει πλέον..


Οι παίκτες του Σάλε, μπορεί να μπήκαν δυνατά στο παρκέ και να προηγήθηκαν με 10-2 και 12-4 στο πρώτο πεντάλεπτο αλλά στη συνέχεια βραχυκύκλωσαν και για τα επόμενα 15' μέχρι να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ κακών επιλογών στην επίθεση (μόλις τρεις φορές ευστόχησαν σε σουτ σε αυτό το διάστημα..) που σε συνδυασμό με την κάκιστη αμυντική λειτουργία επέτρεψαν στους Τσέχους να κάνουν το 12-4, 14-28 (!!) και να συντηρούν εύκολα ένα προβάδισμα 15π και να κλείσει το ημίχρονο 30-46.. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ είχαν φάουλ να δώσουν (χρεώθηκαν με 3 και 4 στα δυο πρώτα δεκάλεπτα) άφηναν ανενόχλητους τους αντιπάλους να σκοράρουν κατά το δοκούν, κι έτσι τέλειωσαν το ματς με το εξωπραγματικό 73% στα 2π (που ήταν 82% στο α μέρος)..
Στο δεύτερο ημίχρονο, προσπάθησαν σε αρκετά σημεία να γυρίσουν το ματς, αλλά όποτε η διαφορά έπεφτε γύρω στους 10π, οι Τσέχοι έβρισκαν τον τρόπο να σκοράρουν ακόμα και με παίκτες κρεμασμένους πάνω τους αφού πλέον η ψυχολογία τους ήταν στα ύψη.. Χαρακτηριστικό πως δεχθήκαμε 50 από τους Ray (30) και Davis (20) που είχαν φέτος μέσο όρο 14 και ...2,2 αντίστοιχα.. Έτσι πήγε στράφι η εξαιρετική παρουσία του Harris (25π-6ρ-6ασ-4κλ) που ήταν σίγουρα ο καλύτερος κιτρινόμαυρος παίκτης. Αρκετά θετική παρουσία είχε και ο James που έλειψε από το παρκέ όταν οι Τσέχοι γκάζωσαν στο  α μέρος, που ήταν ο μόνος ψηλός αρκετά γρήγορος για να ακολουθήσει το ρυθμό στην άμυνα αλλά και αποτελεσματικός επιθετικά παράλληλα.. Ο Hunter έδωσε λύσεις αλλά είχε πρόβλημα με τον Davis που δεν μπορούσαν με τίποτα να παρακολουθήσουν και οι Μαυροειδής-Καββαδάς.. Ο Green είχε μεν 14π-9ασ αλλά δεν μπόρεσε να περιορίσει τους αντίπαλους περιφερειακούς, πολύ περισσότερο ο Punter που παρά τους 18π με αυτόν μέσα ο Ray οργίασε.. Παράλληλα και οι δυο έχασαν κρίσιμες επιθέσεις στο τέλος όταν παλεύαμε για τη μείωση έστω της διαφοράς.. Από εκεί και πέρα δεν μπορέσαμε να πάρουμε σχεδόν τίποτα επιθετικά απο τους Έλληνες παίκτες (μόλις 7π αθροιστικά) με τον Dusan να είναι καλά κλεισμένος κι έτσι τραγικά άστοχος (1/7 σουτ) σκοράροντας μόνο στο τέλος όταν όλα είχαν κριθεί, τον Λαρεντζάκη να σκοράρει μόνο με το πρώτο του σουτ στην αρχή, τον Ξανθόπουλο να μη δίνει ασιστ και τον Βασιλόπουλο να μην παίρνει ρημπάουντ..
Δείτε βίντεο από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: