16.3.18

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΝΕΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ

🔥🔥🔥 @KPJunior_ SENDS @AEKbcgr TO THE 1/4 FINALS 🔥🔥🔥#Road2Final4 #BasketballCL pic.twitter.com/bYy4uTJ8P9

Αν και είχε χάσει  με διαφορά 10 πόντων στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ, και βρέθηκε να χάνει με 64-56 στο 28'19", η Α.Ε.Κ. ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και με ένα επιμέρους 18-37 στα τελευταία 11,5' (και κυρίως ένα εντυπωσιακό 3-15 στα τελευταία 4'36") έφτασε τελικά στο +11 και την πρόκριση με την τρίποντη βόμβα του Kevin Punter στα 2.8". Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία της ομάδας που κατάφερε να πάρει πρόκριση σε νοκ άουτ αναμετρήσεις μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης έχοντας χάσει στο πρώτο ματς εντός έδρας. Η προηγούμενη ήταν το 1985/86 όταν έχασε με 105-107 από τη MAFC (που είχε και δυο Αμερικανούς) στο κλειστό του Ιωνικού, αλλά κέρδισε με 85-88 στην Ουγγαρία .
  Έτσι τώρα καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της SIG Strasbourg (που απέκλεισε στην παράταση την Neptunas) για να φτάσει στο Final4 της διοργάνωσης. Είναι μια ομάδα που ξέρουμε αρκετά καλά αφού παίξαμε μαζί στη φάση των ομίλων (και χάσαμε οριακά και στα δυο παιχνίδια). Για να προκριθούμε θα πρέπει να ξεπεράσουμε και την αρνητικότατη παράδοση απέναντι σε Γαλλικές ομάδες σε νοκ άουτ αναμετρήσεις, καθώς είμαστε στο 0-9 ..
Αγωνιστικά οι παίκτες του Σάλε μπήκαν από την αρχή αποφασισμένοι να κυνηγήσουν την υπέρβαση. Με 11 πόντους του Λαρεντζάκη στο ξεκίνημα (από 3/3 3π) έδειξε τις προθέσεις της προσπαθώντας να ελέγξει το ματς. Με τον Ξανθόπουλο να δίνει  το ρυθμό και τον Dusan λύσεις, εκμεταλλευθήκαμε και τον τραυματισμό του Benda -παίζοντας με Μαυροειδή στην επίθεση- παίρνοντας ένα προβάδισμα 8π λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Όμως αυτό εξανεμίστηκε με κακές επιλογές και πήγαμε στα αποδυτήρια με το ισχνό 40-42. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Τσέχοι ανέκαμψαν και αν δεν υπήρχε το κρεσέντο του Manny Harris που έκανε εκπληκτικό παιχνίδι σκοράροντας τελικά 36 πόντους με τους 30 στο β' -κερδίζοντας και δίκαια τον τίτλο του MVP της φάσης των 16 με 30,5π-4,5ρ-4,5ασ-2,5κλ) δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε την τελική αντεπίθεση στο τέλος..

Όλοι όσοι ήταν στο παρκέ συνέβαλλαν στην επική πρόκριση.. Ο αρχηγός που έπαιξε με ένεση στο 2ο, ο Green που μπορει να ήταν άστοχος αλλά μοίρασε σωστά τη μπάλα στο τέλος, ο Βασιλόπουλος που έδεσε κάπως την άμυνά μας και έβαλε πάλι ένα κρίσιμο τρίποντο, οι James-Hunter που πάλεψαν κάτω από τη ρακέτα, ο Punter με την τρίποντη βόμβα... Σίγουρα βοήθησε και η τύχη... (το χαμένο layup του Lawrence στα 3'52", οι χαμένες βολές του Pumprla στα 16" κλπ, αλλά η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς, ενώ και στο πρώτο παιχνίδι οι Τσέχοι είχαν αναμφισβήτητα την τύχη με το μέρος τους και δε γινόταν να είναι μόνιμο αυτό..) αλλά η πρόκριση ήταν πέρα για πέρα δίκαιη .



Δείτε βίντεο με στιγμιότυπα από το παιχνίδι, όπως τα μετέδωσε το novasports

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Τωρα νικη με πανιωνιο ειναι δυσκολο ματς