6.1.18

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ

 Στην Πάτρα με αντίπαλο τον Προμηθέα αγωνίζεται απόψε η ομάδα μπάσκετ σε ένα ντέρμπυ για την πρώτη τετράδα κόντρα σε μια από τις δυο θετικές εκπλήξεις του πρωταθλήματος (η άλλη το Λαύριο), ψάχνοντας το πρώτο της διπλό στην Α1 μετά 4 αποτυχημένες προσπάθειες στο ξεκίνημα του 2018 και ενός μήνα-φωτιά με 8 ματς από τα οποία 6 εκτός ΟΑΚΑ. Η νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή και ισορροπημένη ομάδα είναι μονόδρομος με τόσες γκέλες μέχρι τώρα αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα της τρίτης θέσης . Ο Σάλε δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ενώ και αυτή η διακοπή πέρασε χωρίς κάποια προσθήκη παίκτη.
 Ο Προμηθέας που επανέφερε στον πάγκο τον Γιατρά που τους ανέβασε τις κατηγορίες, έχει έναν ελληνικό κορμό με δυο διεθνείς (Γκίκα, Σαλούστρο) και τους Τουντζιαράκη, Γερομιχαλο, Δημάκο να έχουν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι τους - υπάρχουν και κάποιοι μικροί αλλά λογικά θα είναι στο τουρνουά της Hospitalet. Στους ξένους επέλεξε να εμπιστευτεί παίκτες με εμπειρία από την Α1 : διατήρησε τον Faye, ενώ ήρθαν οι Lypovyy από Τρίκαλα, Releford-Hall από Κολοσσό, o Milosevic από μας που παίζει εντυπωσιακά (13,9π-6,5ρ παίζοντας 26'33", και σίγουρα μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί προτιμήθηκε ο Bandja Sy από τον προηγούμενο προπονητή) και αρχικά ο Evans από το Λαύριο που αντικαταστάθηκε πρόσφατα από τον Octavius Ellis (που είχε αποτελέσει στόχο μας επί Zdovc).
  Πέρσι στις 4 Μάρτη παίξαμε για πρώτη (και μοναδική μέχρι σήμερα) φορά στην Πάτρα με τον Προμηθέα και κερδίσαμε με 67-86 έχοντας εντυπωσιακή ευστοχία από τα 6μ75 (14/29). Ο Jure Zdovc στο τελευταίο του ματς στον πάγκο μας στην Α1 χρησιμοποίησε τους : Ukic 11 (6ασ-2κλ), McGrath 8, Elonu 2, Βασιλειάδη 17 (5/7 3π), Χαριτόπουλο 2, Dixon 12, Λαρεντζάκη 3, Newley 10, Μαυροειδή, Σκουλίδα, Μαυροκεφαλίδη 15, Τσαλμπούρη 6.

Eίχαμε παίξει και ένα φιλικό τον Οκτώβρη του 2014 στην Πάτρα για να γιορτάσουν την άνοδό τους στη Β Εθνική. Μόνο ο Sakota υπάρχει ακόμα από όσους έπαιξαν τότε.
Έχουμε αγωνιστεί όμως κι άλλες φορές στην Πάτρα με ομάδες εκτός του Απόλλωνα


Στις 17 Μάρτη του 2007 παίξαμε με την Ολυμπιάδα στην Πάτρα σε ένα ματς που διακόπηκε λόγω ρίψης δακρυγόνου από την αστυνομία στις εξέδρες στο πρώτο πεντάλεπτο με συνέπεια να συνεχιστεί .. στις 18 Απρίλη. Όταν συνεχίστηκε το ματς, καθώς έμεινε το ίδιο φύλλο αγώνα, δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι τραυματίες τον Μάρτη Ταπούτος, Κόμματος αλλά και ο Perkovic που είχε ξεκινήσει πεντάδα στο αρχικό ματς αλλά τραυματίστηκε πριν το 2ο, με τον Μαγγουνή που έκανε προσφυγή στο μεσοδιάστημα για να μείνει ελεύθερος κι έτσι χάσαμε με 89-81.. Ο Σούλης Μαρκόπουλος χρησιμοποίησε τους : Γκαγκαλούδη 20, Πρ.Νικολαϊδη 14, Μάγλο 4, Μαγγουνή, Grgurevic 8, Ν.Παπανικολάου 5, Perkovic 2, Garma, Σακελλαράκη, Felton 17, Κακκαβά .
Mε τον Αγγέλου στον πάγκο μας κερδίσαμε 68-76 την Ολυμπιάδα στις 9 Φλεβάρη του 2008. Παίξαμε με : Wesson 5, Sy 10, Ταπούτο 12, Κυρίτση 14, Χατζή 4, Μπάρλο 1, Avery 16, Vasiljevic 10, Χαρίση 4, Σίμτσακ .
Tέλος στις 14 Οκτώβρη του 2012, στην πρεμιέρα της Β Εθνικής κερδίσαμε με 69-79 τον Έσπερο στο κλειστό 'Παναγία Αλεξιώτισσα'. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος χρησιμοποίησε τους : Σιαμανδούρα 1, Καπετζόγλου, Φαλέκα 14 (2), Τζόλο, Πολυτάρχου 17 (1), Κουκουράβα 3 (1), Βαβάτσικο, Γκιζογιάννη 18, Βεσκούκη 19 (5), Κοψαύτη 3 (1), Τσαπρούνη, Δέσπο 4

Δεν υπάρχουν σχόλια: