17.1.18

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ


Στην Πολωνία αγωνίζεται απόψε η ομάδα μπάσκετ απέναντι στη Rosa Radom με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα την διατηρήσει στο παιχνίδι διεκδίκησης της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Με τέσσερα ματς μόνο να απομένουν και με δυο ήττες στο ΟΑΚΑ, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για απώλεια σε μια έδρα που πέρασαν με νίκη οι Bayreuth, Estudiantes, Strasbourg, Venezia .. Οι Πολωνοί μπορεί να μην έχουν πιθανότητες πρόκρισης ούτε για το FIBA Europe Cup, αλλά δεν έχουν παρατήσει κανένα παιχνίδι (την προηγούμενη αγωνιστική έχασαν στην παράταση στη Βενετία) και σίγουρα θα θέλουν να κάνουν μια σημαντική νίκη γοήτρου μπροστά στον κόσμο τους. Στο χέρι του Dragan Sakota (που δεν θα έχει δίπλα του στον πάγκο τον Φαλέκα και στη διάθεσή του τον Atic λόγω ίωσης) και των παικτών του είναι να μην τους κάνουν το χατήρι και να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Η σημερινή θα είναι η τέταρτη φορά που θα αγωνιστούμε στην Πολωνία, έχοντας δυο νίκες και μια ήττα (πέρσι)
Την περίοδο 1965/66 στην πορεία για το Final-4 (50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ FINAL FOUR ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ), αντιμετωπίσαμε την GTS Wisła Kraków. Έχοντας κερδίσει δύσκολα στην Αθήνα με 72-71, κερδίσαμε με 79-81 (ημ.40-47) και στην Πολωνία μια βδομάδα αργότερα (11/11) με τον αξέχαστο Γιώργο Μόσχο να σκοράρει το νικητήριο καλάθι. Ο Μίσσας Πανταζόπουλος είχε παρατάξει την ακόλουθη σύνθεση : Γιώργος Αμερικάνος 30, Γιώργος Τρόντζος 18, Χρήστος Ζούπας 10, Γιώργος Μόσχος 14, Στέλιος Βασιλειάδης 7, Αίας Λαρεντζάκης 2, Λάκης Τσάβας.

  Με 12 ηρωϊκούς οπαδούς στο πλευρό της, η Α.Ε.Κ. πέρασε νικηφόρα με 59-75 από την έδρα της Prokom Trefl στις 10 Μάρτη του 2005, για το top-16 της Euroleague με κορυφαίο τον Νίκο Ζήση (19π, 5ρ, 4ασ). Ο Φώτης Κατσικάρης ήταν στον πάγκο μας και παίξαμε με : Lollis 12, Σ.Νικολαϊδης 7, Ζήση 19, Πελεκάνο 1, Kus, Χατζή 11, Nicevic 10, Γλυνιαδάκη 2, Μπουρούση 4, Bailey 9
 Αντίθετα πέρσι παρά την πολυπληθέστερη κιτρινόμαυρη παρουσία στις εξέδρες δεν καλύφθηκαν τα κενά από τους τραυματισμούς των Μαυροειδή, Βασιλειάδη και χάσαμε στο τέλος του α γύρου του Champions League από τη Stelmet Zielona Gora με 78-75 Ο Jure Zdovc χρησιμοποίησε τους : Ukic 16π-9ασ-2κλ-6ρ, Sakota 14, Milosevic 6, Χαριτόπουλος 4, Dixon 22(5κλ), Λαρεντζάκης, Falker 2, Ivanovic, Σκουλίδας, Williams 11. .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Point guard φωνάζει η ομαδα οτι θέλει αφού δεν πρόκειται να πάρει χρόνο ο Μωραΐτης σέντερ θα πάρουμε να αντικαταστήσουμε τον ελόνου που ειναι με τα φεγγάρια του είναι η αλήθεια αλλά τους εχω ικανούς να φέρουν χειρότερο του. Ο καββαδας γιατί παίρνει τόσο λίγο χρόνο στο ροτεισον?