4.12.17

ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ ΕΚΤΟΣ ΟΑΚΑ

 Με το χειρότερο τρόπο επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις η ομάδα μπάσκετ μετά την διακοπή λόγω των 'παραθύρων της FIBA' για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς έχασε εύκολα από το Λαύριο με 80-72 .. Έτσι είναι σήμερα εκτός τετράδας και έχοντας ουσιαστικά τρεις ήττες διαφορά από τον Προμηθέα που είναι τρίτος (με 6-1 έναντι 4-3, αλλά με 3 εκτός έδρας νίκες έναντι καμιάς και ενώ έχει παίξει και ένα ματς με τους δυο πρώτους σε αντίθεση με μας) και όσοι πίστευαν πως η Α.Ε.Κ. μπορεί με τον αυτόματο πιλότο να διατηρήσει τα κεκτημένα της τρίτης θέσης μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν.. Οι παίκτες του Μανωλόπουλου έχουν χάσει όλα τα εκτός έδρας ματς φέτος εκτός από αυτό στη Βενετία, πληρώνοντας πανάκριβα την εμμονή να μπαίνουν μπλαζέ και νωχελικά στο παρκέ σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια ...
Οι Αμερικανοί που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό το επιθετικό πλάνο της ομάδας είχαν τραγικά ποσοστά (1/8 σουτ με 1/5 2π και 0/3 3π ο Green, 1/9 δίποντα ο Harris, 1/7 2π ο James) συντελώντας στο καταθλιπτικό 13/43 που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ μας από τότε που επιστρέψαμε στη φυσική μας κατηγορία.. Και δεν ήταν μόνο η αστοχία, αλλά και τα πολλά λάθη, ειδικά από τον Green που ήταν υπερβολικά θολωμένος και δε μπόρεσε να βοηθήσει καθόλου.. που έκαναν το Λαύριο να δείχνει σε όλο το σαραντάλεπτο σαφέστατα πιο σοβαρή, οργανωμένη και με πλάνο ομάδα..
Οι Barlow & Sy δεν πήραν επιθετικές πρωτοβουλίες, ο Elonu φορτώθηκε με φάουλ γρήγορα και έπαιξε λίγο, ο Μαυροειδής προσπάθησε επιθετικά αλλά αμυντικά είχε πολλά προβλήματα, ο Καββαδάς έκανε το ντεμπούτο του αλλά έπαιξε μόλις 2,5' κι έτσι έμειναν να παλεύουν ως συνήθως ο Sakota με τον Λαρεντζάκη και τον Ξανθόπουλο όσο δεν είχε θέματα με φάουλ κι αυτός.. Και σίγουρα πέρα από τη διαιτησία που έδωσε αρκετά σφυρίγματα στους γηπεδούχους, κυρίως γιατί ήταν απλά κακή, σημαντικό ρόλο στην εύκολη νίκη του Λαυρίου έπαιξε και η ακατανόητη επιλογή της τεχνικής μας ηγεσίας να μην πιέσει στην περιφέρεια των αντιπάλων όταν είχαν βγει τραυματίες και οι δυο τους play maker (Nixon, Βεργίνης) και αναγκαζόταν να οργανώσει ο Moore ..
 Δείτε τον αγώνα όπως τον μετέδωσε η ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: