11.12.17

ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !

Μετά από 13 χρόνια η Α.Ε.Κ. κέρδισε επιτέλους και τον -πρωτοπόρο της Euroleague- Ολυμπιακό.. Η τελευταία μας νίκη επί των ερυθρόλευκων είχε γίνει στις 19 Δεκέμβρη του 2004 στο Γαλάτσι και από τότε μετρούσαμε 26 συνεχόμενες ήττες εντός & εκτός έδρας. Ίσως να βοήθησε και η αύρα του Dragan Sakota που με τη νίκη αυτή έφτασε το 6-2 εναντίον του Ολυμπιακού εντός έδρας από τον πάγκο μας. Το γεγονός πάντως πως η ομάδα κατάφερε να κερδίσει με διάστημα ενός μήνα και τους δυο ευρωλιγκάτους της χώρας δείχνει πως το ρόστερ μας μόνο για πέταμα δεν είναι... Το ζητούμενο είναι πέρα από τα μεγάλα ματς να παίζουμε με το ίδιο πάθος και στα 'μικρότερα' τα οποία μέχρι τώρα μας έχουν στοιχίσει και εντός και εκτός συνόρων.

Σίγουρα μας βοήθησε η συγκυρία καθώς οι ερυθρόλευκοι είχαν αγωνιστεί την Παρασκευή το βράδυ με τη Real, παίζοντας και παράταση και έπαιξαν με κάποιους τραυματίες, ενώ στη διάρκεια του αγώνα έβγαλαν προβλήματα κι άλλοι. Αν όμως η ΕΟΚ είχε τιμωρήσει τους 4 διεθνείς τους για την άρνησή τους να παίξουν με την Εθνική όπως όφειλε οι ελλείψεις τους θα ήταν σημαντικότερες.. Από τη στιγμή που μπήκαμε σοβαρά και διαβασμένοι (λογικό άλλωστε αφού τον αντίπαλο τον ξέρουμε) στο παρκέ και δεν κυνηγούσαμε με το καλημέρα το σκορ όπως κάνουμε συνήθως φέτος, είχαμε ένα παραπάνω ατού στα χέρια μας. Το γεγονός πως η διαιτησία για πρώτη φορά σε ντέρμπυ ήταν μοιρασμένη πραγματικά σίγουρα βοήθησε... σε άλλες χρονιές με ένα δυο φαλτσοσφυρίγματα θα έγερνε η πλάστιγγα εναντίον μας..
 Αγωνιστικά στηριχθήκαμε επιθετικά στους γνωστούς ...τρεις σωματοφύλακες : τον Mike Green που απέφυγε τα λάθη, τους εκνευρισμούς και τις επιπολαιότητες και είχε 12π-4ρ-5ασ-4κλ, τον Manny Harris που παραλίγο να κάνει double double (15π-9ρ) και τον αρχηγό Dusan Sakota (10π και μια σημαντική τάπα στο τέλος στον Milutinov). Όμως δεν ήταν μόνο αυτοί, καθώς όσοι μπήκαν στο παρκέ έδωσαν λύσεις, ειδικά αμυντικά όπου είχαμε την καλύτερη φετινή μας παρουσία.. Δυστυχώς με τις εκτός προγράμματος ήττες τόσο σε Α1 όσο και στην Ευρώπη, δεν υπάρχουν περιθώρια για πανηγύρια και εφησυχασμούς. Την Τρίτη παίζουμε πρακτικά την πρόκριση στη Μαδρίτη με την Estudiantes και το Σάββατο στην Πυλαία για την τρίτη θέση της regular ..

Δείτε βίντεο από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: