6.11.17

ΠΑΝΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

 Μεγάλη βραδιά για την Α.Ε.Κ. που κέρδισε δίκαια τον Παναθηναϊκό με 73-69, όχι με 'κλεφτοπόλεμο' αλλά έχοντας το προβάδισμα και τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και με κόντρα διαιτησία (ως συνήθως). Το γεγονός πως άφησε για πρώτη φορά από το 2003/04 εκτός τελικού τους πράσινους, που είχαν κατακτήσει σερί και τα τελευταία 6 τρόπαια κάνει τη νίκη ακόμα πιο σημαντική. Και ήταν μια νίκη που επιβεβαίωσε τη θετική παράδοση της Α.Ε.Κ. με τον Παναθηναϊκό στη διοργάνωση του Κυπέλλου, αλλά και τη δική της που την θέλει να μη χάνει σε μονούς εντός έδρας ημιτελικούς.  
Επιπρόσθετα ήρθε με το γήπεδο αρκετά γεμάτο (πάνω από 8 χιλιάδες ήταν στο 2ο ημίχρονο - σίγουρα βοήθησε και πως υπήρχε μετά το ματς με ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο). Στον τελικό λοιπόν θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, 38 χρόνια μετά το τελευταίο ραντεβού των δυο που είχε γίνει σε ...ανοικτό γήπεδο, αφού είχε διεξαχθεί στο Καλλιμάρμαρο. Η ΕΟΚ έχει ορίσει τον αγώνα για το Σάββατο 17/2 (είναι στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας) στα 'Δυο Αοράκια' στο Ηράκλειο. Η ομοσπονδία και οι δυο ομάδες έχουν 3,5 μήνες μπροστά τους για να πάμε σε έναν τελικό γιορτή και χωρίς τα παρατράγουδα προηγούμενων χρόνων .



Αγωνιστικά η ομάδα βασίστηκε στην τριπλέτα των Manny Harris (που ξεκίνησε καυτός και τέλειωσε ανάλογα με κρίσιμα καλάθια φτάνοντας τους 20π), τον Mike Green (17π-5ασ-5ρ, που έδειξε ξανά πως είναι φτιαγμένος για τις δύσκολες καταστάσεις στις οποίες δεν κρύβεται) και του Chinemelu Elonu που κυριάρχησε μέσα στη ρακέτα (12π-14ρ-3κψ). Όμως φυσικά δεν ήταν μόνο αυτοί οι τρεις.. Και οι 11 που πάτησαν στο παρκέ (καθώς ο Μανωλόπουλος άνοιξε το rotation και πολύ καλά έκανε) έδωσαν ότι μπορούσαν και βοήθησαν ακόμα και αν δεν ήταν στην καλύτερή τους μέρα. Η νίκη και η πρόκριση στον τελικό δίνουν σίγουρα τον απαραίτητο χρόνο στην ομάδα να δει με ηρεμία τις αδυναμίες της και να εμφανιστεί καλύτερη στη συνέχεια της χρονιάς τόσο στην Α1 όσο και στο Champions League, όπου την Τρίτη 48 ώρες μετά το θρίαμβο του ημιτελικού θα πρέπει να αντιμετωπίσει την πολύ δυνατή Strasbourg στη Γαλλία, με ταξίδι και χωρίς προπόνηση .


Βίντεο από το ματς

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ελονου mvp θεωρώ πιο κομβική φάση του αγώνα εκεί που παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ κάνει το 66-62 και δεν του δίνουν και φάουλ. Εύστοχος και στις βολές κυριάρχησε στον αέρα μοίρασε και ταπιδια μεγάλη εμφάνιση από τζινεμελου και χωρίς να είναι η Κρεμλιδου στην κερκίδα...
Μεγάλη πρόκριση που να πω την αμαρτια μου δεν μας έδινα καμία τύχη βάση εικόνα ομάδας αλλά θέλω να επισημάνω δυο αρνητικά 1ον πρέπει να δουλέψουν στην επαναφορα μπαλας οταν μας πιέζουν σε όλο το γήπεδο τρέμει η καρδιά μας περισσοτερο και απο οταν γυρναει η μπαλα με τα πόδια στον ανέστη 2ον τα φάουλ στο τέλος πρέπει να γίνονται με προσοχή την είχαμε πατήσει με το λάρυ στη βενετσια πάλι με τον παο ο ντελροι πήγε χαζα πάνω στον παππα
Αργεί τώρα ο τελικός εχπυμε και δυο σερι ευκολακια στο πρωταθλημα οπότε πρέπει να επικεντρωθούμε στην Ευρώπη. Πιστεύεις ότι 8-6 θέλουμε ρεκόρ για να περασουμε?