11.11.17

ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΒΟ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ 'ΤΕΛΙΚΟ' ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Τον Κόροιβο υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ η ομάδα μπάσκετ και αυτό που ψάχνει πέρα από το προφανές που είναι το ροζ φύλλο αγώνα, είναι μια καλή & πειστική εμφάνιση και να ξεκουράσει τους βασικούς της παίκτες πριν από τον πρώτο 'τελικό' στο Champions League την Τετάρτη με αντίπαλο την Olimpija. Υπό κανονικές συνθήκες θα βλέπαμε αλλαγές στη δωδεκάδα - στις παρούσες μάλλον δεν πρόκειται να γίνει ούτε απόψε. Γιατί με ρεκόρ 2-3 και ήδη δυο εντός έδρας ήττες δεν έχουμε άλλα περιθώρια για απώλειες στο ΟΑΚΑ αν θέλουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Ο Ντίνος Καλαμπάκος έχει φτιάξει μια αρκετά μαχητική ομάδα φέτος που μετράει τρεις νίκες εντός έδρας με Άρη, Κολοσσό, Πανιώνιο και μια ήττα στις λεπτομέρειες στο Ρέθυμνο. Βασίζεται στους αρκετά καλά Αμερικανούς που έχει φέρει φέτος : Carson-Posley στα guard, DeCosey στο 3, Rountree & Hines στη frontline και τον Dickerson στο 5. Παράλληλα ενίσχυσε με νέο αίμα τον ελληνικό της κορμό (έμειναν οι Σαχπατζίδης, Σπυριδωνίδης και οι νεαροί Κάντζος-Μπεκρης) με τον ερχομό των Μιλεντίγιεβιτς και του Σκουλίδα που πήγε δανεικός από μας και παίζει γύρω στα 15' κάθε ματς.

Ο Κόροιβος ήταν ο κακός μας δαίμονας καθώς μας είχε κερδίσει τέσσερις φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις μέχρι και την πρεμιέρα της Α1 τη χρονιά που επιστρέψαμε στη φυσική μας θέση. Από τότε μετράμε μόνο νίκες.
 Στις 5 Απρίλη του 2014, για την Α2, είχαμε χάσει στα Λιόσια με 60-67 με αρκετές ελλείψεις λόγω τραυματισμών (και βασική αυτή του Stefan Nikolic που ήταν ο βασικός μας playmaker τότε). Ο Βαγγέλης Ζιάγκος είχε χρησιμοποιήσει τους  : Παναγιωταρά, Παπαντωνάκο, Φαλέκα 4, Καράμπουλα 10, Πολυτάρχου 17, Τσιότρα 4, Γκιζόγιαννη 8, Παπαδιονυσίου, Τσιάκο 2, Δέσπο 15, Στούκα .

Στις 24 Γενάρη 2015, είχαμε κερδίσει με 76-67 στην πρεμιέρα του 2ου γύρου και του Malik Hairston στα κιτρινόμαυρα. Ο Dragan Sakota είχε χρησιμοποιήσει τους : Παπαντωνίου 5, Delininkaitis 8, Sakota 9, Πολυτάρχου, Hairston 11, Williamson 4, Αθηναίου 12, Milosevic 3, Mensah-Bonsu 13, English 11 .

 Στις 6 Φλεβάρη του 2016 κερδίσαμε με όπλο την άμυνα 70-49 τον Κόροιβο, με τον Μαυροειδή που μάλλον θα λείψει σήμερα να έχει 16π-8ρ, και τη 'βόμβα' Christmas να αγωνίζεται για τελευταία φορά με τα κιτρινόμαυρα. Ο Jure Zdovc χρησιμοποίησε τους : Παπαντωνίου 2, Sakota 11, Hairston 7, Milosevic 9, Μαυροκεφαλίδη 5, Carter, Brown 8, Κατσίβελη 4, Καλαμπόκη 8, Μαυροειδή 16, Christmas .

 Πέρσι στις 3 Δεκέμβρη, σε ένα ματς που έγινε στον απόηχο της εμπλοκής του Dixon σε θανατηφόρο τροχαίο κερδίσαμε με 89-75 τον Κόροιβο έχοντας κορυφαίους τους Milosevic, Williams, Ivanovic.
O Jure Zdovc χρησιμοποίησε τους : Ukic 12, Sakota 7, Milosevic 15π(7ασ-7ρ), Λαρεντζάκη, Falker, Ivanovic 19, Μωραϊτη 1, Μαυροειδή 16, Σκουλίδα, Williams 19.

Δεν υπάρχουν σχόλια: