15.9.17

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ Α.Ε.Κ.


Έστω και με αρκετές απουσίες αφού ο Green τραυματίστηκε τη μέρα του αγιασμού, ο Harris είναι ακόμα στην Κίνα (οι τελικοί της NBL δεν έχουν αρχίσει ακόμα - σήμερα θα ξέρουμε αν η πρωτοπόρος της regular Shaanxai θα περάσει ή όχι με sweep την Hunan, ώστε να βγει άμεσα πρόγραμμα των τελικών όπου έχει προκριθεί η Anhui) ενώ και ο Early ..τιμώντας το επίθετό του έφυγε σε 8 μέρες, η ομάδα έπαιξε τα πρώτα της φιλικά παιχνίδια στο τουρνουά του Βελγίου και έπειτα με την CSKA στο ΟΑΚΑ.


Το Σάββατο λοιπόν, η Α.Ε.Κ. κέρδισε τη Γερμανική medi Bayreuth (που θα βρούμε αντίπαλο στον όμιλο του φετινού BCL) με 90-85. To ματς μεταδόθηκε live από το fb των διοργανωτών και είδαμε να δουλεύει αρκετά καλά το δίδυμο Atic-Barlow και αμυντικά & επιθετικά, τους Sakota, Μαυροειδή να είναι σταθερές αξίες στην επίθεση και τον Elonu να δεσπόζει κάτω από τη ρακέτα όσο έπαιξε. Δυστυχώς δεν είδαμε τον Τσαλμπούρη ιδιαίτερα αφού είχε ένα μικροτραυματισμό στο ξεκίνημα και δεν ξαναμπήκε παρκέ.

Τα στατιστικά :



Στον τελικό του BSCATAKEOFFTROPHY η ομάδα μας κέρδισε τους διοργανωτές της Proximus Spirou (που είχαμε αντιμετωπίσει πέρσι στους ομίλους του BCL), με αρκετά καλή εμφάνιση στο 2ο δεκάλεπτο που έδωσε μια διαφορά στα αποδυτήρια και παρά τα λάθη & το come back των Βέλγων κράτησε τη νίκη. Πολύ καλή εμφάνιση ξανά από Barlow, σταθερά παραγωγικοί οι Sakota, Μαυροειδής ενώ έδωσε λύσεις και ο James, ενώ ο Λαρεντζάκης δείχνει αρκετά πιο έτοιμος μετά την παρουσία του στην Εθνική.


(Στατιστικά του τελικού)



Tέλος, την Τετάρτη, με τον Μανωλόπουλο στον πάγκο (που δεν είχε ταξιδέψει στο Βέλγιο καθώς είχε γεννήσει η γυναίκα του) κερδίσαμε την CSKA -από την οποία φυσικά έλλειπαν οι κάμποσοι διεθνείς- με 78-69. Πολύ καλοί και πάλι επιθετικά οι Sakota, Μαυροειδής, ενώ ήταν και ορατά τα πλάνα στις διάφορες θέσεις : 1-Ξανθόπουλος, Μωραϊτης, 2-3: Λαρεντζάκης, Barlow, Atic, Αγραβάνης, 4: James-Sakota, 5: Elonu-Μαυροειδής-Τσαλμπούρης.

(στατιστικά - υπάρχουν και στο site των Μοσχοβιτών)



Σήμερα η ομάδα (με τον Green στην αποστολή), βρίσκεται στη Γερμανία
 όπου συμμετέχει στο τουρνουά της S.Oliver Wurzburg. Αντίπαλος θα είναι τα 'λιοντάρια' της Braunschweig (14η στο περσινό πρωτάθλημα με ρεκόρ 6-26, τελευταία που σώθηκε δηλαδή). Δυστυχώς δεν θα υπάρχει μετάδοση ..

Υ.Γ. Για το θέμα του Early τώρα ότι και να πει κανείς είναι λίγο..

Ο παίκτης έβγαλε στο twitter τις συνομιλίες που είχε με το μάνατζερ της ομάδας και υπάρχουν εδώ
Former Knick Cleanthony Early took out his frustrations on Twitter after dismissal from Greek club

Οι απορίες που δημιουργούνται είναι απλές.. Αφού ο παίκτης είναι vegan γιατί δεν πρόβλεψε η ομάδα ώστε να υπάρχει φαγητό και γι'αυτόν στο ξενοδοχείο - στο κομμάτι αυτό η ΚΑΕ έχει foul. Από την άλλη πλευρά είναι τουλάχιστον περίεργο ενώ το Charleroi έχει κάμποσα vegan restaurant να θέλει ο παίκτης να τραβιέται μέχρι το Waterloo -και να είναι αμφίβολο πως θα γυρίσει μετά στην ώρα του για προπόνηση .. Σε συνδυασμό με το γεγονός πως την προηγούμενη ανέβαζε βίντεο με ξερογκαζιές στο Βέλγιο μπαίνουν σίγουρα και δεύτερες σκέψεις. Και μόνο για τη δημοσιοποίηση συνομιλιών και την άρνηση συμμετοχής σε προπόνηση & αποστολή στο γήπεδο αρκεί για να θεμελιωθεί το πειθαρχικό πρόβλημα..

Ο παίκτης λοιπόν αποτέλεσε παρελθόν πριν προλάβει όχι να παίξει σε ματς έστω και φιλικό, αλλά ούτε προπόνηση δεν έκανε με την υπόλοιπη ομάδα. Εξακολουθώ να πιστεύω πως δεν υπάρχει τέτοια άμεση ανάγκη για παίκτη στο 3 (καθώς οι 4 από τους 6 υπάρχοντες ξένους μπορούν να παίξουν εκεί) σε αντίθεση με το 4-5 .. 
Βέβαια η φημολογία για Bandja Sy δείχνει πως στην ΚΑΕ βλέπουν επιτακτική την έλευση ακόμα ενός παίκτη στο 3..

Δεν υπάρχουν σχόλια: