15.5.17

ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΝΙΚΗΣΕ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ

Επιτέλους νίκη  κόντρα σε κάποιον από τους μόνιμους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος (από τότε που διέλυσε την ομάδα ο Φιλίππου) για την Α.Ε.Κ. που κέρδισε με 71-70 τον Παναθηναϊκό. Αυτή τη φορά κατάφερε να πιεί νερό από τη βρύση, σε αντίθεση με το ΣΕΦ το 2014/15, τα δυο εντός, το εκτός στο ΟΑΚΑ και τον τρίτο ημιτελικό πέρσι, όπως και τα άλλα δυο εντός ματς φέτος που για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν μπόρεσε. Χρειάστηκε να περάσουν 9 χρόνια -από τον Απρίλιο του 2008 -ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ  για να κερδίσουμε ξανά τους πράσινους. Στο ενδιάμεσο διάστημα είχαν προηγηθεί 13 συνεχόμενες ήττες εντός κι εκτός έδρας, οι 6 εντός από τον Παναθηναϊκό και συνολικά 31 αν προσθέσουμε κι αυτές από τον Ολυμπιακό αυτά τα 9 χρόνια.. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη σε ημιτελική σειρά μετά από το 2004/05 και το break στο Μαρούσι. Έτσι ισοφάρισε την ημιτελική σειρά κι εξασφάλισε πως θα έχει άλλο ένα ματς μπροστά στο κοινό της την Δευτέρα.
Καλύτερος παίκτης μας ήταν ο Milosevic που έδειξε κι αυτή τη φορά πόσο έλλειψε το προηγούμενο τρίμηνο και πόσο διαφορετική θα ήταν η ευρωπαϊκή μας συνέχεια αν ήταν παρών στα ματς με τους Μονεγάσκους. Όμως πέρα από τον Βόσνιο, τον MVP των playoff Μαυροειδή (14,3π-6,8ρ έχει στα 4 ματς της post season), τα κρίσιμα σουτ του Sakota, την άμυνα και τα τρίποντα του Newley, τις βοήθειες του Λαρεντζάκη και τη σοβαρότητα στην κυκλοφορία από την τριάδα των οργανωτών Ukic-McGrath-Dixon, ιδιαίτερα κομβικός ήταν ο ρόλος του Elonu. Γέμισε τη ρακέτα μας, μοίρασε τάπες (4) και περιόρισε τη δράση των Singleton-Gist. Αν είχαμε καλύτερη ευστοχία θα μπορούσαμε να κερδίσουμε πολύ ευκολότερα. Όμως θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει και με κάτω τα χέρια αν δεν γυρνούσαμε από το 33-44 στα τέλη του ημιχρόνου που έγινε 44-44 στα μέσα της τρίτης περιόδου. Ή αν δεν ανέβαζε την πίεση ο κόσμος εξαγριωμένος από την κάκιστη διαιτησία, που είχε αποκορύφωμα την τεχνική στον Μανωλόπουλο που έκανε το 48-50, 48-55 ..
Κι ένα βίντεο από τον αγώνα

Διαβάστε και :


1 σχόλιο:

eliot είπε...

Φιλε χαριδημε,

αν και υποστηριζουμε αλλες ομαδες, συγχαρητηρια για την πολυ καλη δουλεια σου.
Πολυ ωραιο το μπλογκ σου και τα βιντεο σου . Ειδικα της εποχης 80s και αρχεις 90s που εχεις ανεβασει. Τοτε η ομαδα μου (παναθηναικος) οπως και οι υπολοιπες αθηναικες ομαδες ηταν στην σκια του αρη κυριως και του παοκ, ομως ειναι μια εποχη που την θυμομαστε με νοσταλγια για πολλους λογους και προσωπικα δεν ηταν αλλαζω ουτε με 10 ευρωπαικους τιτλους.

Θα ηθελα να σε ρωτησω αν ενδιαφερεσαι για ανταλλαγη υλικου (εννοω αγωνες μπασκετ 80s και 90s)