13.5.15

ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΑΠΟΨΕ ΓΙΑ ΤΟ BREAK ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ



Τον Άρη αντιμετωπίζει σήμερα στο Αλεξάνδρειο (μπορεί το γήπεδο να λέγεται Nick Gallis Hall, αλλά όταν 40 χρόνια το έχεις συνηθίσει ως Αλεξάνδρειο, δύσκολα το ξεσυνηθίζεις...) η ομάδα μπάσκετ για τα προημιτελικά των playoff . Σαφέστατα είναι επιτυχία το γεγονός πως μετά από οκτώ χρόνια ξαναπαίζουμε παιχνίδι μετά το τέλος της κανονικής περιόδου ... Οι προοπτικές θα ήταν ακόμα καλύτερες αν παίζαμε πλήρεις, αλλά δυστυχώς τα προβλήματα είναι παραπάνω από πολλά... Ο Mensah-Bonsu ταλαιπωρείται από αφυδάτωση, στη Δράμα ήταν απλά δωδεκάδα και δεν έπαιξε, δύσκολα θα πατήσει παρκέ και σήμερα.. Ο Hairston, ο πιο φορμαρισμένος & σταθερός παίκτης μας, τραυματίστηκε στον ώμο με τον ΚΑΟΔ και οριακά θα μπορέσει να προλάβει και αν πιθανό τρίτο παιχνίδι στη σειρά την Τρίτη ... Και ξέχωρα από όλα αυτά, οι English, Wilbekin επίσης ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.. Έτσι μόνο φαβορί δεν είμαστε στη σειρά ..

Είναι η τρίτη φορά που θα παίξουμε εκεί φέτος, έχοντας ήδη δυο ήττες για το Κύπελλο (63-57) και τη regular season (86-75) . Παράλληλα θα είναι η 7η σεζόν που θα αναμετρηθούμε με τον Άρη στα playoff .

Για πρώτη φορά παίξαμε σε post season, το 1987/88 . Ο Άρης είχε τερματίσει 1ος, εμείς 4οι, είχαμε χάσει δυο φορές στη regular, οι νίκες μεταφέρονταν και στα playoff, χάσαμε με 104-73 και αποκλειστήκαμε με 3-0 .

Ξαναβρεθήκαμε αντίπαλοι την περίοδο 1991/92, στο ιδιότυπο final-four, όπου μετείχαν οι τέσσερις πρώτοι μεταφέροντας τα μεταξύ τους αποτελέσματα . Εμείς είμασταν βαθμολογικά αδιάφοροι αφού δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι πάνω από την 4η θέση, αλλά και μόνο η παρουσία μας εκεί στέρησε από τον Άρη τη δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη γιατί τον είχαμε κερδίσει στη regular και αυτή η ήττα μέτρησε ώστε να βγει ο Ολυμπιακός τελικά 2ος. Αν είχε περάσει στην τετράδα ο 5ος Πανιώνιος στη θέση μας, τότε θα ήταν ο Άρης 2ος και ο Ολυμπιακός 3ος (κι εμείς θα παίζαμε την επόμενη χρονιά στους ομίλους του Κυπελλούχων και όχι προκριματικά Korac που αποκλειστήκαμε ελέω και Κυρίτση).  Χάσαμε στο Αλεξάνδρειο με 110-82 σε εκείνα τα playoff .


Την επόμενη χρονιά παίξαμε ξανά για τα playoff, αλλά πάλι πρακτικά σε αδιάφορη σειρά για την 5η θέση (αφού και οι δυο στο Korac οδηγούσαν). Χάσαμε με 87-73 .

Επόμενο ραντεβού το 1998/99, όταν όπως και φέτος εμείς τερματίσαμε 5οι και ο Άρης 4ος .  Στο πρώτο ματς παλέψαμε αλλά χάσαμε με 65-61 . Ο Πολίτης είχε παρατάξει τους : Παπανικολόπουλο 4, Κορωνιό 2, Daniel 12, Arloukas 12, Χατζή 9, Τσακαλίδη 13, Anderssen 6, Κακιούζη 3. Η σειρά ξαναήρθε στη Θεσσαλονίκη μετά τη νίκη μας στο ΟΑΚΑ, αλλά χάσαμε με 84-62. Η σύνθεση : Παπανικολόπουλος 3, Κορωνιός 17, Daniels 14, Arloukas 9, Χατζής 11, Μπαρλάς 2, Ντικούδης, Τσακαλίδης 2, Μ.Νικολαϊδης 4, Anderssen, Κακιούζης.

Με ήρωα του αγώνα τον Δημήτρη Μισιακό, στην καλύτερή του εμφάνιση αφού και περιόρισε αμυντικά τον Κόμματο και πέτυχε 14π, η ομάδα μας πέρασε νικηφόρα από το Ιβανώφειο, που χρησιμοποιούσε ο Άρης για έδρα τότε λόγω προετοιμασίας των Ολυμπιακών αγώνων, με το εντυπωσιακό 101-10, και κερδίζοντας μετά και στα Λιόσια πήρε την πρόκριση . Ο Φώτης Κατσικάρης είχε χρησιμοποιήσει τους : Lollis 13, Σ.Νικολαϊδη 8, Ζήση 18, Ταπούτο 16, Μισιακό 14, Χατζή 22, Τσιάρα 2, Sekulic 2, Μπουρούση 2, Παπαϊωακείμ 10.

Τελευταία φορά αναμετρηθήκαμε το 2004/05 . Έχοντας ήδη κάνει το 1-0 στο Γαλάτσι, ψάχναμε τη νίκη για το break & την πρόκριση . Στο πρώτο ματς χάσαμε με 74-65 και ο Άρης ισοφάρισε . Η σύνθεση : Lollis 6, Σ.Νικολαϊδης 2, Ζήσης 11, Πελεκάνος 3, Kus 3, Χατζής 2, Nicevic 2, Τσιάρας, Antik 5, Μπουρούσης 14, Bailey 17 . Στο τρίτο και καθοριστικό ματς, όμως κερδίσαμε με 70-76 και περάσαμε και πάλι στα ημιτελικά . Ο Φώτης Κατσικάρης που ήταν και εκείνη τη χρονιά στον πάγκο μας, είχε χρησιμοποιήσει τους : Lollis 7, Σ.Νικολαϊδη 8, Ζήση 14, Πελεκάνο, Kus 6, Χατζή 6, Nicevic 15, Τσιάρα 5, Antik, Μπουρούσης, Bailey 15 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: