10.5.15

ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ, ΕΜΕΙΝΕ ΟΜΩΣ ΠΕΜΠΤΗ


Μπορεί να πέρασε από τη Δράμα η ομάδα κερδίζοντας με 66-77 τον γηπεδούχο ΚΑΟΔ, που μόνο αδιάφορος δεν ήταν αφού ήθελε τη νίκη για να περάσει στα playoff, όμως τελικά τερμάτισε στην 5η θέση της κανονικής περιόδου αφού την ίδια ώρα ο Άρης κέρδιζε στο Ρέθυμνο, έπαιρνε την 4η θέση και θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας στις μεταξύ μας μάχες για τα προημιτελικά . Αυτή θα είναι η 6η φορά που θα αναμετρηθούμε στα playoff, μετά το 1987/88, 1991/92, 1998/99, 2003/04, 2004/05 και σε συνολικά 11 ματς έχουμε πέντε νίκες και δυο προκρίσεις . Με δεδομένο το πρόβλημα του Pops, σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Hairston στο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ, πάμε με σημαντικό μειονέκτημα στο Αλεξάνδρειο ...

Η χρονιά σίγουρα είναι επιτυχημένη, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε με τι συνθήκες ξεκίνησε... Με ξένους που ήρθαν την τελευταία στιγμή ώστε να έχουμε στοιχειώδη παρουσία, με την ομάδα να ψάχνει γήπεδα για προπόνηση, έδρα για να παίζει, χωρίς προετοιμασία και μετά από ένα ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με 1-4, άλλαξε τεχνική ηγεσία, είχαν αρχίσει να έρχονται και παίκτες επιπέδου από πριν αφού είχε αναλάβει η νέα διοίκηση και καταφέραμε να τερματίσουμε στην 5η θέση . Που είναι η καλύτερή μας στην κανονική περίοδο από το 2002/03, ενώ θα παίξουμε playoff για πρώτη φορά μετά το 2007/08 .

Μπήκαμε δυνατά στο γήπεδο, παίξαμε εξαιρετική άμυνα στο πρώτο ημίχρονο (βοήθησε και το γεγονός πως ξεκινήσαμε με διαφορετική από την 'κλασσική' πεντάδα λόγω και του προβλήματος του Pops με την αφυδάτωση), είχαμε εντυπωσιακή ευστοχία από τη γραμμή των βολών (26/29 - 90%) και φτάσαμε στην τελική επικράτηση παρά μια κοιλιά που έγινε στην 4η περίοδο που οι γηπεδούχοι είχαν πλησιάσει στο σκορ . 

Αξίζει να σημειώσουμε πως στην πρεμιέρα στην Αμαλιάδα είχαμε στη δωδεκάδα μόλις 6 παίκτες που ήταν και στην Δράμα στο φινάλε της regular (Παπαντωνίου, Sakota, Κασελάκης, Πολυτάρχου, Σαρικόπουλος, Milosevic) . Οι Kyles, Wright, Καμπερίδης, Williamson, Goodridge έφυγαν μέσα στη χρονιά, ενώ και ο Παπαδιονυσίου επί Sakota μόνο μια φορά μπήκε σε 12άδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: