25.9.14

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ, 84-79 ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ (+βιντεο)


Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις η ομάδα μπάσκετ καθώς κέρδισε στο -αρκετά γεμάτο για τέτοια ώρα- κλειστό της Γλυφάδας τον Κολοσσό με 84-79 και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου και θα αντιμετωπίσει -ξανά στη Γλυφάδα- το Ρέθυμνο την Κυριακή . Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν και η πρώτη μας νίκη στο θεσμό μετά από έξι χρόνια ...

O Βαγγέλης Ζιάγκος είχε στήσει πολύ καλά την ομάδα μέσα στο παρκέ και οι παίκτες μας ξεκίνησαν δυναμικά, προηγούμενοι με 10-0 αλλά οι αντίπαλοί μας ροκάνισαν τη διαφορά στο τέλος της πρώτης περιόδου (21-21). Στο δεύτερο δεκάλεπτο ξανανοίξαμε τη διαφορά και πήγαμε στα αποδυτήρια με 50-38 παίζοντας κατά διαστήματα αρκετά καλό μπάσκετ για την εποχή και το επίπεδο προετοιμασίας που έχει γίνει . Ο Κολοσσός εκμεταλλεύθηκε προσωρινά ένα αντιαθλητικό του Κασελάκη και μείωσε 53-45 στο 22'28", αλλά η ομάδα ξαναπάτησε γκάζι και το σκορ έγινε 62-47 στο 25'52". Η διαφορά παρέμεινε σε διψήφιο νούμερο μέχρι περίπου τα μέσα της τελευταίας περιόδου, όταν η επιθετική μας αφλογιστία λόγω και της λογικής κούρασης έδωσε τη δυνατότητα στον Κολοσσό (δηλαδή στον James που ήταν ασταμάτητος και μας έβαλε 32π) να μειώσει και να κάνει το ματς ντέρμπυ στα τελευταία λεπτά . Ευτυχώς οι παίκτες μας αντέδρασαν σωστά και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα .

Μπορεί ο Dusan Sakota να ήταν πρώτος σκόρερ (20π - έχοντας 5/5 1π, 6/8 2π αλλά και μόλις 1/8 3π) και ρημπάουντερ (8-1ρ) για την ομάδα μας, αλλά καλύτεροι παίκτες μας ήταν μάλλον ο Μιχάλης Πολυτάρχου (16π-6ρ) και κυρίως ο εντυπωσιακός Ζήσης Σαρικόπουλος που τέλειωσε με 14π (6/8 2π) και 8 (6-2) ρημπάουντ καλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο την έλλειψη του προοριζόμενου για βασικού σέντερ Goodridge . Θετικά δείγματα και από τους Wright, Kyles μέχρι το 30', ενώ ο Williamson δε χρησιμοποιήθηκε αρκετά .

Δείτε πλάνα από το παιχνιδι
s
και ένα βίντεο από τα τελευταία λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: