10.1.12

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ;;

Οι δυο Ώρες σήμερα έπαιξαν διοικητικό θέμα μπάσκετ σήμερα πρωτοσέλιδα (κι ενώ υπάρχει η ΑραβοΞενιαδική θύελλα στο ποδόσφαιρο), ενώ η ΚΑΕ προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.



Το Δ.Σ. της Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. για την υπεύθυνη ενημέρωση των φίλων και φιλάθλων της Α.Ε.Κ. ανακοινώνει τα ακόλουθα:
Αποτελούμε προσωρινή διοίκηση της Κ.Α.Ε. που ορίσθηκε με την 6467/2011 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών κατόπιν αιτήσεως και ομοφώνου επιλογής των προσώπων που την αποτελούν από την Ερασιτεχνική, με κοινούς στόχους:
α) τη συμμετοχή της ομάδας μπάσκετ στην Α2 Εθνική Κατηγορία με στόχο την άνοδο στην Α1, όπου και δικαιωματικά ανήκει και β) την διάσωση και εξυγίανση της υπερχρεωμένης Κ.Α.Ε..
Ως προς τον πρώτο στόχο, επιτύχαμε, σε λίαν αντίξοες συνθήκες, να λάβουμε τη σχετική άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας από την Ε.Ε.Α και να συγκροτήσουμε ομάδα σε τέσσερις (4) ημέρες από την λήψη της, η οποία διεκδικεί, με αξιώσεις, την άνοδο στην Α1 κατηγορία.
Ως προς τον δεύτερο και παράλληλο στόχο, μετά τον διορισμό μας, στα τέλη Νοεμβρίου, έγινε συνάντηση του Προέδρου Ν. Γεωργαντζόγλου και των δικηγόρων και μελών μας Αλ. Αλεξίου, Γ. Κατσαδήμα και Β. Καπετανόπουλου, με τον εκπρόσωπο του κ. Φιλίππου, δικηγόρο Σωκρ. Λαμπρόπουλο και ανταλλάχτηκαν απόψεις σχετικά με τον τρόπο εξυγίανσης της Κ.Α.Ε.
Ως γνωστό, η θέση του κ. Φιλίππου ήταν ότι μεταβιβάζει το σύνολο των μετοχών της Κ.Α.Ε που κατέχει (90%) σε όποιον του καταβάλει ένα (1) ευρώ και καλύψει και τα έξοδα μεταβιβάσεως.
Αντί της μεταβιβάσεως των μετοχών του κ. Φιλίππου προτάθηκε ένα σχέδιο οριστικής εξυγίανσης της Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. που στηρίζεται στον γνωστό, διεθνώς, τρόπο εξυγίανσης υπερχρεωμένων προβληματικών επιχειρήσεων και χαρακτηρίζεται ως «εξώδικος ή φιλικός συμβιβασμός» των ενδιαφερομένων για κάθε επιχείρηση μερών, δηλ. των νυν μετόχων και των πιστωτών, με παράλληλη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή και ευρεία διασπορά των νέων μετοχών στους φίλους και φιλάθλους της Α.Ε.Κ.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του τρόπου αυτού εξυγίανσης είναι: α) ο περιορισμός του ποσοστού συμμετοχής των παλαιών μετόχων στο μετοχικό κεφάλαιο με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής στο ελάχιστο δυνατό που προβλέπει ο νόμος (0,30 ευρώ), όπως, ακριβώς, έγινε στην Π.Α.Ε. το 2005, β) ο συμβατικός περιορισμός των απαιτήσεων των πιστωτών για να γίνει το χρέος διαχειρίσιμο, γ) η ταυτόχρονη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή για να εισρεύσουν νέα κεφάλαια στην Κ.Α.Ε. και δ) η τροποποίηση των διατάξεων του καταστατικού ούτως ώστε: δα) για να εφαρμοσθεί η απλή αναλογική κατά την εκλογή των οργάνων της, δηλ. να υπάρχει και αντιπολίτευση στο Δ.Σ. για να γίνεται έλεγχος των αποφάσεών του για περισσότερη διαφάνεια, δβ) για να επιτραπεί η ψήφος εξ αποστάσεως, για να μετέχουν και φίλαθλοι εκτός Αττικής, αλλά και εξωτερικού στην εκλογή του Δ.Σ. κ.λ. και δγ) να εφαρμοσθεί εσωτερικός έλεγχος που θα ελέγχει κάθε στιγμή το Δ.Σ.
Τον τρόπο αυτό, ο οποίος αναλύθηκε με λεπτομέρειες που δεν είναι σκόπιμο, προς το παρόν να δημοσιοποιηθούν, τον υποβάλαμε γραπτά στους μοναδικούς μετόχους κ. Ι. Φιλίππου και Ερασιτεχνική οι οποίοι και θα τον ψηφίσουν σε έκτακτη Γ.Σ.. Ήδη ο κ. Φιλίππου, δια του νομίμου εκπροσώπου του μας απάντησε θετικά, αναμένουμε και τον ορισμό εκπροσώπου από το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής για να γίνει αυτόκλητη (χωρίς δημοσιεύσεις) έκτακτη Γ.Σ. σε δέκα (10) ημέρες, το πολύ, από σήμερα για να αποφασισθεί η εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσης.
Με τον προτεινόμενο τρόπο εξυγιάνσεως όσοι φίλαθλοι της Α.Ε.Κ. εισφέρουν χρήματα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι: α) τα χρήματά τους θα κατατεθούν σε λογαριασμό Τραπέζης στο όνομα της Κ.Α.Ε. και θα λάβουν αντίστοιχες μετοχές, με έλεγχο της διαδικασίας από δημόσιες αρχές, β) έστω και με μία μετοχή, θα μπορούν να μετέχουν στις Γ.Σ. και να ζητούν πληροφορίες για την πορεία της Κ.Α.Ε. (άρθρο 39 παρ. Ν.2190/20), γ) μέτοχος ή ομάδα μετόχων, κάτοχοι του 10% των μετοχών περίπου, με την απλή αναλογική, θα μπορούν να εκλέγουν ένα μέλος του Δ.Σ., δ) θα μπορούν να ψηφίζουν από την εκτός Αττικής πόλη τους ή από το εξωτερικό και ε) γενικά θα συμμετέχουν άμεσα στη διοίκηση στη λήψη αποφάσεων και στον έλεγχο της Κ.Α.Ε.
Στην πρότασή μας αυτή χωρούν, όχι μόνο όσοι διαθέτουν σημαντικά ποσά για την Κ.Α.Ε. αλλά και αυτοί που διαθέτουν μικρά ή μέτρια ποσά και μπορούν να διαθέσουν 30 ευρώ, τουλάχιστον, για να λάβουν 100 μετοχές της Κ.Α.Ε. που θα τους παρέχουν, άμεσα, τα πιο πάνω δικαιώματα. Διευκρινίζεται ότι, τα δικαιώματα της Ερασιτεχνικής δεν θίγονται και θα εξακολουθεί να κατέχει, πάντοτε, το 10% των μετοχών και μάλιστα προνομιούχες, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο.
Η πρότασή μας είναι σαφής και ρεαλιστική. ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ στο ισχυρότατο και μέγιστο όπλο αυτής της ομάδας που είναι ο κόσμος της που κατοικεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα πέρατα της γης. Μόνο ο κόσμος της μπορεί να ξανακάνει την Α.Ε.Κ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ και κανένας άλλος όψιμος αεκτζής –αεριτζής επενδυτής.
Αθήνα 10 Ιανουαρίου 2012-01-10
Για το Προσωρινό Δ.Σ. της Α.Ε.Κ. Κ.Α.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: