11.12.11

ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ, ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΡΕΙΟ..



Πολύ πιο δύσκολα από ότι θα περίμενε κανείς πήρε η ομάδα μας το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στην ουραγό και σχεδόν σίγουρα υποβιβασμένη ομογάλακτη Α.Ε.Κ. Άργους (μια που όχι απλά δεν είχε ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά το 0-10 μέχρι τώρα είχε έρθει με τους έτερους κιτρινόμαυρους να βάζουν κατά μέσο όρο 62,3 πόντους και να δέχονται 84,2*..), με την οποία πλέχθηκαν τόσα σενάρια συγχώνευσης-απορρόφησης το καλοκαίρι πριν ο Δημήτρης Γριμάνης φύγει από τη διοίκηση της εκεί ΚΑΕ και ενσωματωθεί στο δυναμικό της προσωρινής διοίκησης της δικής μας .

Το σημαντικό είναι φυσικά ότι πήραμε τη νίκη, που ήταν η 7η συνεχόμενη, με συνέπεια να είμαστε πια μόνοι μας μαζί με τον Απόλλωνα Πάτρας στη δεύτερη θέση με 8-3, πίσω από τον Πανελευσινιακό που έχει 9-2 και μπροστά από τους Ίκαρους Σερρών και το Λαύριο που έχουν 7-4 . Και την ερχόμενη αγωνιστικη θα κριθούν αρκετά, καθώς αφ'ενός εμείς υποδεχόμαστε το Λαύριο στα Λιόσια, αφ'ετέρου η πρωτοπόρος Ελευσίνα παίζει στις Σέρρες . Ο μαραθώνιος της Α2, μόλις ολοκλήρωσε το πρώτο τρίτο του (και κάτι) αλλά πάντως είναι καλύτερα να είσαι στην πρώτη ταχύτητα παρά στη δευτερότριτη ..  ειδικά όταν σε αυτές τις κατηγορίες, είναι απαραίτητο να κάνεις πρωταθλητισμό για να αποφύγεις τις περιπέτειες .

Αγωνιστικά τώρα, οι παίκτες του Δημήτρη Λιόγα μπήκαν τουλάχιστον μουδιασμένα στο παρκέ, δέχθηκαν 27 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, βρέθηκαν να χάνουν με 30-21 στις αρχές της δεύτερης περιόδου και κάπου εκεί ανέβασαν στροφές, έτρεξαν ένα μίνι σερί, πήραν το προβάδισμα πριν να λήξει το ημίχρονο και το διατήρησαν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.. Κάποια στιγμή η διαφορά έφτασε και τους 15 πόντους, για να μαζευτεί πάλι έπειτα .

Αξίζει να σημειώσουμε πως το 50-65 ήρθε πάνω-κάτω λίγο πριν τραυματιστεί ο Αντώνης Μάντζαρης . Ο έμπειρος guard αποχώρησε στο 33' με πρόβλημα στους προσαγωγούς και εκφράζονται φόβοι για θλάση, που θα τον αφήσουν εκτός δράσης σημαντικό για τα δεδομένα μας διάστημα.. Δυστυχώς δεν έχουμε το βάθος που θα καλύψει το κενό ενός βασικού παίκτη ..

Το ματς στο Άργος, θεωρητικά θα ήταν ιδανικό για να πάρουν χρόνο συμμετοχής οι εκτός βασικής οκτάδας-εννιάδας παίκτες, ώστε να φανεί αν μπορούν στη συνέχεια να βοηθήσουν ουσιαστικά . Η τροπή του αγώνα δεν το επέτρεψε . Πάντως τόσο ο Τζόλος (έπαιξε 24'10" με 1 ασιστ και 3 κλεψίματα), όσο περισσότερο ο Σιαμανδούρας (πρώτο ματς μετά την έλευση του Δέσπου που έκανε αισθητή την παρουσία του με 8π, 4ρ σε 11'38") είχαν πιο ενεργό ρόλο . Βέβαια όταν ο Μάγλος -που πριν πέντε χρόνια φορώντας τη φανέλα μας θύμιζε ήδη παλαίμαχο- φορτώνει το καλάθι μας με 14 πόντους παίρνοντας και 8 ρημπάουντ δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να πει πως τα πήγαν καλά οι σέντερ μας..


Η νίκη ήρθε γιατί παρά την κακή παρουσία του Δέσπου (5π με 2/7 σουτ), τα άσχημα ποσοστά ευστοχίας του Βασιλόπουλου (4/15 σουτ), η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής και με την υπόλοιπη προσφορά του αρχηγού (4ασ-2κλ), την μέτρια βραδιά του Κούρτη που έμεινε στους 8π, τις πολύτιμες βοήθειες από Μάντζαρη (8π) και Φαλέκα (11π) που τα πήγαν εξαιρετικά στο ρόλο του 5ου-6ου παίκτη και κυρίως την επιστροφή του Σκλάβου μετά από το διάλειμμα με Λαγκαδά στις εντυπωσιακές εμφανίσεις (21 πόντοι, 12 ρημπάουντ, 3 κλεψίματα, 2 κοψίματα), δεν χρειαζόταν και πολλά παραπάνω για να φτάσουμε στη νίκη ...

Υ.Γ. Και μια απορία... Γιατί μόνο στα εντός είναι ανάποδα τα πανώ ; Στα εκτός έδρας η παρουσία μετά από 56 χρόνια σε άλλη κατηγορία δε μετράει ;

* Στις πρώτες 6 αγωνιστικές η ΑΕΚ Άργους έχασε με  28π από την Κηφισιά εντός, 24 τον Αρκαδικό εκτός, 27 από τον Απόλλωνα  εντός, 40 από την Ελευσίνα εκτός, 25 από τους Ίκαρους εντός, 29 από τον Ερμή Περάματος εκτός (μέση διαφορά 28,8) . Τις τελευταίες τέσσερις όμως ηττήθηκε με 11 από τον Πανερυθραϊκό εντός, 7 από το Παγκράτι στο Μετς, 14 από τον ΟΦΗ στο Άργος και 14 από τον ΠιερικόΑρχέλαο στην Κατερίνη, δηλαδή η μέση διαφορά έπεσε στους 11,5 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: