19.11.11

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (+ 3 βιντεο)



Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της πέτυχε απόψε στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο του Ηρακλείου η ομάδα μπάσκετ, κερδίζοντας με 89-90 τον ΟΦΗ στην παράταση, αποφεύγοντας ουσιαστικά την αυτοκτονία καθώς είχε προηγηθεί ακόμα και με 53-68 στις αρχές της 4ης περιοδου, πρώτα με το καλάθι του Τζόλου (που κέρδισε το επιθετικό ρημπάουντ στην ηθελημένα χαμένη 2η βολή του) που έκανε το 77-77 στην κανονική διάρκεια, όσο και με το τρίποντο του Σκλάβου που μας έδωσε το ροζ φύλλο την ώρα που είχαμε βρεθεί να χάνουμε με 89-83 μόλις 81" πριν την λήξη .


Θα ήταν τεράστια αυτοκτονία αν είχαμε καταφέρει τελικά να χάσουμε καθώς μέχρι το 33' είχαμε κυριαρχήσει πλήρως . Ο λόγος που οδήγησε σε αυτή την κατάρρευση, ήταν κυρίως η έλλειψη λύσεων στον πάγκο στις θέσεις των ψηλών... Όσο ήταν στο παρκέ ο Δέσπος δέσποζε κάτω από τα καλάθια, όμως φορτώθηκε με φάουλ και αποβλήθηκε τελικά, ενώ ο Σιαμανδούρας και δεν μπόρεσε να τον αντικαταστήσει και αποβλήθηκε επίσης με 5 φάουλ, με συνέπεια ο Τουντζιαράκης να κάνει ίσως και ρεκόρ καριέρας με τους 25 πόντους που μας φόρτωσε ... Η απουσία του Νοέα (που ήταν πάντως στον πάγκο και στην δωδεκάδα) παραλίγο να μας στοιχίσει πολύ ακριβά . Σημαντικότατο ρόλο στο ροκάνισμα της διαφοράς και την αντιστροφή των ρόλων, έπαιξε μάλλον και η διαιτησία ... Μόλις 12 βολές οι παίκτες μας, 40 οι γηπεδούχοι και τη διαφορά στους σέντερ να είναι δυσθεώρητη... 16 βολές εκτέλεσε ο Τουντζιαράκης, καμιά ο Δέσπος και απλά 2 ο Σιαμανδούρας . Ακόμα και με αυτά τα δεδομένα πάντως, με καλύτερη διαχείριση των παικτών ώστε να ήταν πιο φρέσκοι οι βασικοί δεν θα είχαμε μπει σε περιπέτειες .

Ευτυχήσαμε όμως να έχουμε σε εξαιρετικά παραγωγική βραδιά τον Βαγγέλη Σκλάβο που τερμάτισε την αναμέτρηση με 29 πόντους από 7/8 δίποντα και 4/7 τρίποντα, ενώ είχε ακόμα και 10-2 ρημπάουντ μαζί με 5 ασιστ, κερδίζοντας αναμφίβολα και με το νικητήριο καλάθι για κερασάκι στην τούρτα, τον τίτλο του MVP της ομάδας μας.

Μετά από αυτή τη νίκη, εδραιωθήκαμε κάπως στην πρώτη ταχύτητα της Α2 (πίσω από Απόλλωνα 7-1, Ίκαρους 6-1 και Πανελευσινιακό 6-2, μαζί με Λαύριο στο 5-3). Η διαφορά βέβαια από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι μόλις δυο νίκες και είναι πολύ νωρίς ακόμα για οτιδήποτε . Σίγουρα πάντως η ομάδα δείχνει σιγά-σιγά να βρίσκει το ρυθμό της επιθετικά ... αν είχε και περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στο 3 και στο 4-5, θα ήταν ακόμα καλύτερες οι προοπτικές .

Δείτε το νικητήριο καλάθι, καθώς και τα τελευταία λεπτά από το video του kretaworldbasket που έκανε και το live streaming


Επίσης δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι, με άλλη κάμερα πιο κοντά στο παρκέ, που τράβηξε το crete2day


καθώς και τις δηλώσεις

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε όλους!!!
Μεγάλη νίκη ψυχολογίας, ιδίως με τον τρόπο που ήρθε!

Κάναμε καλό σερί νικών και μακάρι να έχουμε ανάλογη και καλύτερη συνέχεια!

Στέλιος

Υ.Γ. Χαρίδημε, σ'ευχαριστώ και για τα videos.
Ελπίζω να βρώ το κουράγιο να τα δώ κάποια στιγμή...