12.11.11

ΝΙΚΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΝΤΕΡΜΠΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ


Ένα ζευγάρι που δέσποζε στη δεκαετία του '60 και στις αρχές του '70, αλλά και μετά στα πρώτα χρόνια της Α1, αναβίωσε σήμερα στα Λιόσια, όπου η ομάδα μας υποδέχθηκε το Παγκράτι -κεκλεισμένων των θυρών ελέω της τιμωρίας για την καρεκλιά στο Γιαννουλάκο- και επικράτησε για πρώτη φορά φέτος με άνεση, κερδίζοντας τελικά με 95-75 . Ήταν άλλωστε και η πρώτη φορά που είχαμε μια τριπλέτα παικτών να σκοράρουν πάνω από 18π : 20 ο Νίκος Κούρτης που είχε 4/4 3π αλλά και 5-2ρ, 3ασ, 2κλ, 19 ο Δημήτρης Δέσπος μαζί με 2-5ρ και 2ασ, 18 ο συνήθης ύποπτος Φώτης Βασιλόπουλος με 6ασ-3κλ-4λθ, αλλά και συνολικά μια πεντάδα με διψήφιο σκοράρισμα αφού ο Σκλάβος πρόσθεσε 14π-7ρ και ο Μάντζαρης 12π-2ασ .

Ξεπεράσαμε λοιπόν χωρίς απώλειες την πρώτη αγωνιστική της τιμωρίας, πλησιάζοντας κάπως και στην κορυφή αφού Απόλλωνας και Ίκαροι στραβοπάτησαν και είναι στο 6-1 . Από πάνω μας είναι και ο Πανελευσινιακός με 5-2, ενώ ισοβαθμούμε με άλλες 5 ομάδες (τον ΟΦΗ που αντιμετωπίζουμε την άλλη εβδομάδα εκτός έδρας και τους Αρκαδικό, Πανερυθραϊκό, Λαύριο, Ερμή Λαγκαδά). Άλλες τρεις βρίσκονται ένα σκαλί πίσω κι ακόμα τρεις πιο χαμηλά στο 2-5 . Μόνο η ΑΕΚ Άργους δείχνει πεσμένη με το 0-7, αλλά πέφτουν πέντε και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα - είναι πολύ πολύ νωρίς . Γενικά πάντως στην κατηγορία ισχύει το 'κάνε πρωταθλητισμό για να μην έχεις περιπέτειες για την παραμονή'.


Με την απουσία του Νοέα λόγω του τραυματισμού, και με την διαφορά σε μεγάλα ύψη, θα περίμενε κανείς να δοθεί χρόνος συμμετοχής σε όλους τους παίκτες . Όμως ενώ στην Ερυθραία που το ματς να κρίνεται στον πόντο έπαιξαν οι 11, τώρα με το Παγκράτι αγωνίστηκαν μόνο οκτώ, με τέσσερις (Μαγκωνή, Φωτιτζόγλου, Κοκκινόπουλο, Καλπάκη) να είναι θεατές .



Δείτε βίντεο του αγώνα όπως περιγράφηκε μέσω streaming από το aek-live




Δεν υπάρχουν σχόλια: