4.12.10

ΑΜΥΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΚΟΛΟΣΣΟ


Μπορεί τελικά η διοίκηση να πρόλαβε τις προθεσμίες, να πλήρωσε το ΦΠΑ και να θεώρησε εισιτήρια για το σημερινό παιχνίδι ώστε να μην παίξουμε ξανά κεκλεισμένων των θυρών, αλλά δυστυχώς οι παίκτες για άλλη μια φορά φέτος να μπουν στο παιχνίδι .. Στο πρώτο δεκάλεπτο μπήκαμε για νιοστή φορά νωχελικά και μάλλον αδιάβαστοι, οι αντίπαλοί μας ξέφυγαν στο σκορ, πιέσαμε και ροκανίσαμε τη διαφορά στη συνέχεια αλλά μείναμε από δυνάμεις στο τέλος .. Φτάσαμε έτσι στο 73-91 που πρέπει να είναι η πιο βαριά ήττα μας από επαρχιακή ομάδα στην έδρα μας, γράφοντας για ακόμα μια βραδιά αρνητική ιστορία ..

Ο Pat Calathes έκανε ότι ήθελε βάζοντάς μας 34 πόντους και κατεβάζοντας 14 ρημπάουντ καθώς κανείς δεν μπόρεσε να τον περιορίσει ... Παράλληλα ο τραυματισμός του Περικλή (έπαιξε μόνο 4'25") και η ανεξήγητη εμμονή του Μηνά Γκέκου να κρατάει βιδωμένο στον πάγκο τον πιο ψηλό παίκτη μας τον Cohadarevic (ξανά δεν έπαιξε δευτερόλεπτο, όπως και οι Παπανικολάου-Αντωνάκης) μας έφερε να παίζουμε ακόμα και με τον Mack για σέντερ με συνέπεια να μοιράζει 11 (!!!!) ασιστ ο Τσάμης ...

Ακατανόητη και η μη χρησιμοποίηση του Μάκη Νικολαϊδη που όπως και στο Περιστέρι πάτησε στο παρκέ μόνο ένα τρίλεπτο ενώ έπαιξε σχεδόν σε όλο το ματς ο Άκης. Καλή η πίεση και η άμυνα, αλλά χρειάζονται και λύσεις από την επίθεση . Έτσι με τον Grundy σε κακή μέρα, τον Castle απλά να διεκπεραιώνει, τον Sparks να είναι κατά βάση στον πάγκο κι αυτός, τα τρίποντα του Μάκη να λείπουν, τους Ντικούδη-Mack να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα κόντρα στην αντίπαλη frontline, οι εξάρσεις του Mels δε μπορούσαν να αλλάξουν το αποτέλεσμα ...

Δυστυχώς μετά τις δυο συνεχόμενες νίκες ήρθε η απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα .. Με τέτοια αγωνιστικά πλάνα, δεν έχουμε τύχη κόντρα σε στρωτές & σοβαρές ομάδες με προσανατολισμό μέσα στο παρκέ ..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, επιστροφή στις πίκρες...

Να παίζαμε με καλύτερη ομάδα, να πώ εντάξει, χάσαμε γιατί είχαμε διαφορά δυναμικότητας. Αλλά να μας βάζουν περισσότερους από τους μισούς τους πόντους σε αιφνιδιασμό επειδή δε μπορούσαμε να εκτελέσουμε σωστά μια επίθεση, ε, δε χωνεύεται.

Ο Μηνάς τα έχει μπερδέψει πολύ τα πράγματα στο μυαλό του, με αποτέλεσμα να μπερδεύει και την ομάδα.

Δε θέλει κάποιους παίκτες και δεν τους βάζει καθόλου ή περιστασιακά.

Έτσι, όμως, δεν πάμε καλά.

Στέλιος

Υ.Γ. Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, ότι στο μάτς που θα δώ τώρα, να νικήσει η Orleans του Amara SY τη Roanne.

Ανώνυμος είπε...

Τιμω και σεβομαι το Μηνα για την προσφορα του στο συλλογο και αναγνωριζω οτι χωρις αυτον η ομαδα περσι θα ειχε πεσει.
Το φετινο ομως πλανο του εχει σοβαρα λαθη.
1.Παρα τα οικονομικα προβληματα της ομαδας καταφερε και εχει ροστερ στο οποιο οι 11 απο τους 12 ειναι επαγγελματιες με χρονια εμπειρια στα επαγγελματικα πρωταθληματα.Για δειτε τους αλλους ποσους εφηβους κατεβαζουν!Οι μονοι που εχουν πληρη ροστερ ειναι ΟΣΦΠ,ΠΑΟ,ΑΡΗΣ.Κ αντι να το εκμεταλευτουμε εχουμε ανενεργους τους 3 απο αυτους ( Μακη,Παπ,Κοχανταρεβιτς).
Αποτελεσμα?Καποιοι παιζουν μεχρι να μην μπορουν να περπατησουν αλλο( Καλλινικιδης)
2.Η ΑΕΚ μοιαζει να παιζει μπασκετ της προηγουμενης δεκαετιας.Βασιζομενη στο επιθετικο ταλεντο 2-3 παιχτων της (Ντικουδης,Γκραντι,Μακ) και μεσα απο ατομικες προσπαθειες.Αν καταφερουν αυτοι να τα βαλουν οκ αλλιως...
3.Οσο για το τρανζισιον και την αμυνα? Πονεμενη ιστορια!Αλλα οταν στα γκαρντ δεν εχεις ενα αθλητικο παιχτη με εξαιρεση το Μελς πως να το κανεις?
Αυτα τα λεω γιατι θεωρω το ροστερ μας παρα την ελλειψη σεντερ πολυ καλο για τα επιπεδα της φετινης Α1 και ικανο για καλη πορεια ασχετα απο τις 1-2 αστοχες επιλογες.
Και προβληματιζομαι γιατι περυσι ο Μηνας εκανε το ακριβως αντιθετο.Σκληρη αμυνα,ελεγχος ρυθμου, ρολος σε ολους τους παιχτες του ροστερ σε αμυνα και επιθεση