3.10.10

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ


κόντρα στο Διαγόρα (Β' Εθνική) η ομάδα μας, μάλλον όμως δεν κέρδισε τις εντυπώσεις. Δεν έπαιξε ο Δορκοφίκης για να προφυλαχτεί, ενώ αγωνίστηκε ο Mels που είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού τις προηγουμενες μέρες. Τη φανέλα μας φόρεσε τόσο ο Νίκος Παπανικολάου (25, 2μ06) που επέστρεψε στην ομάδα που ανδρώθηκε όσο και ο Σάββας Μανούσος (25, 2μ08), που μετά τα τελευταία νέα από το σαφάρι σέντερ (με τον Μπόγρη να κλείνει στον ΠΑΟΚ και τον Χαριτόπουλο στο Μαρούσι) φαίνεται πως θα μείνει ..


Ρεπορτάζ από το 12basketball.gr, που έχει και φωτογραφίες

Η Α.Ε.Κ. πήρε τη φιλική νίκη σήμερα το απόγευμα στην «τέντα», όμως ο Γ.Σ. Διαγόρας ήταν αυτός ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις. Η «Ένωση» κέρδισε με 80-62 τους «κυανέρυθρους», οι οποίοι για 35 λεπτά κοίταξαν στα μάτια τους ανώτερους αντιπάλους τους και δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως το σκορ αδικεί κατάφωρα τον Διαγόρα και η διαφορά είναι πλασματική. Ουσιαστικά η ομάδα του Μηνά Γκέκου φόρτσαρε στο τελευταίο πεντάλεπτο και πήρε τη νίκη στην κατάμεστη «τέντα» από 300 περίπου φιλάθλους. Η εμφάνιση των Ροδιτών ήταν συγκλονιστική, αφού δεν φοβήθηκαν την Α.Ε.Κ. Παρά το γεγονός ότι ο Γ.Σ. Διαγόρας έπαιξε χωρίς τον Σταύρο Παρδακά και με τον Πάνο Παναγιωταράκο να αποχωρεί με τραυματισμό από πολύ νωρίς (ενοχλήσεις στη μέση), ήταν πραγματικά καταπληκτικός και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό βαθμό ετοιμότητας ενόψει της πρεμιέρας στη Β’ Εθνική. Η ομάδα του Γιάννη Τσακίρη δεν πτοήθηκε από το κακό ξεκίνημα (4-13 στο 6’) και 12-22 (10’) και κατάφερε σταδιακά να επιβάλλει τον ρυθμό της. Με χαρακτηριστική πολυφωνία στο σκοράρισμα ο Γ.Σ. Διαγόρας ήταν καλύτερος στη δεύτερη περίοδο και ειδικά στην τρίτη ήταν να τον πιεις στο ποτήρι. Οι «κίτρινοι» με τους Μακ και Κοχαντάρεβιτς ξέφυγαν 18-35 (14’), ωστόσο ο «γηραιός» δεν τα παράτησε. Με άμυνα που έσπαγε κόκκαλα και παίζοντας μυαλωμένα κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να κάνει σερί 21-1(!), παίρνοντας το προβάδισμα με 39-36. Έκτοτε το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο, που βρήκε τον Διαγόρα να προηγείται με 51-49. Στο φινάλε ο Γ.Σ. Διαγόρας πρόβαλε σθεναρή αντίσταση μέχρι και το 34’ (53-56) και στη συνέχεια, η Α.Ε.Κ. εκμεταλλευόμενη την ποιότητα και την ανωτερότητα της, πήρε τη φιλική νίκη σε παιχνίδι- γιορτή για το ρόδιτικο μπάσκετ. Αξίζει να σημειωθεί πως με την «Ένωση» δεν αγωνίστηκε ο Περικλής Δορκοφίκης και ο Άντονι Γκράντι που θα έρθει την Τρίτη στην Ελλάδα.
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η «ΘΥΡΑ 6»
Για μία ακόμη φορά στο παιχνίδι έδωσε το «παρών» ο σύνδεσμος φιλάθλων του Διαγόρα «Θύρα 6». Οι «κυανέρυθροι» οπαδοί δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν και να ενθαρρύνουν την ομάδα τους, η οποία τους αποζημίωσε με την εξαιρετική της εμφάνιση.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 12-22, 27-36(ημ.), 51-49, 62-80
Διαιτητές: Ξανθός- Φάκαρος
Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Τσακίρης): Βογιατζής 3, Αγαπιάδης 8(1), Ροζολής 7, Τζινόπουλος 2, Αυγενικός 3(1), Παναγιωταράκος 2, Χρύσης 8, Χαλκιόπουλος, Δούβαλης 2, Λαζαρίδης 11(3), Οτουντζίδης 5, Εκινέ 11(1).
Α.Ε.Κ. (Γκέκος): Μανούσος 4, Καστλ 9(1), Νικολαϊδης 10(2), Παπανικολάου 2, Μακ 20(2), Μελς 13(3), Αντωνάκης, Καλλινικίδης 11, Κοχαντάρεβιτς 4, Σάνον 7(1).



Το φωτορεπορτάζ του 12basketball.gr εδώ


Να σημειωθεί η αλλαγή στα νούμερα, αφού ο Mels πήρε αντί το 5 το 9 (που είχε ο Τζόλος στο Κύπελλο), ο Παπανικολάου φορούσε το 7 (που είχε και παλιότερα), ο Μανούσος το 16, ο Castle το 5 (αντί 4) και ο Shannon το 15 (αντί του 7)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε,ευχαριστώ για το ρεπορτάζ και τις πλούσιες φωτό.

Φυσικά το μάτς ήταν προπονητικού χαρακτήρα και σε αυτό το πλαίσιο κρατάω τα τρίποντα του Mack και τη "γύμνια" στο πέντε. Ένα σέντερ παρακαλώ...

Στέλιος

Στυλιανοπουλος είπε...

Χαρη εμαθες αν θα μεινει ο Μανουσος?
Ο Μπογρης δεν εχει κλεισει στον μΠαοκ
ακομα,ασε να δουμε.
Αποτι ακουσα ειναι αρκετα βαρυς και σιγουρα οχι κατι ιδιαιτερο στο 5.
Παλι να χαλαμε λεφτα για ημιμετρα τυποτ Γερεμιτς?

Στυλιανοπουλος είπε...

Για το Σαββα Μανουσο παει η συγκριση με Γερεμιτς και πεταμενα λεφτα..

haridimos είπε...

Δεν τον έχω δει να παίζει. Από Γέρεμιτς είναι πολύ δύσκολο να είναι χειρότερος .
Δεν κατάλαβα γιατί δεν κρατήσαμε Τουτζιαράκη..

Ανώνυμος είπε...

www.psycho-aek.blogspot.com ΝΕΟ BLOG ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ