2.7.10

ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ Ο ΠΣΑΚ

Στην καθιερωμένη λίστα με τις ομάδες και τις οφειλές προς παίκτες που βγάζει ο ΠΣΑΚ στο τέλος κάθε χρονιάς, η Α.Ε.Κ. φιγουράρει στη μέση του πίνακα καθώς χρωστά πέντε μηνιάτικα...

Οι πίνακες με τις οφειλές των ομάδων
02/07/2010

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών κατόπιν έρευνας που διεξήγαγε σας παραθέτει τους πίνακες με τις οφειλές των ομάδων προς τους καλαθοσφαιριστές της Α1, Α2 και Β’ Εθνικής Κατηγορίας έως τις 30/6/2010. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η φετινή είναι η χειρότερη κατάσταση στους πίνακες οφειλών που υπήρξε μέχρι σήμερα. Οι λίστες κοινοποιήθηκαν στον πρόεδρο της ΕΟΚ, του ΕΣΑΚΕ, στον Υπουργό Πολιτισμού, στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού καθώς επίσης και στην Fiba Europe, Fiba World, Euroleague, στην UBΕ και στις Ευρωπαϊκές λίγκες.


Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΦΕΙΛΕΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

ΚΑΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΚΑΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

ΚΑΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ

ΚΑΒΑΛΑ

ΚΑΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

4 ½ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

ΑΡΗΣ

5 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

ΑΕΚ

5 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

5 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

ΤΡΙΚΑΛΑ

6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

ΠΑΟΚ

7 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

ΜΑΡΟΥΣΙ

7 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

7 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ



Πάντως από την πλευρά της διοίκησης υπήρχε έμμεση αντίδραση με τον νομικό σύμβουλο Σωκράτη Λαμπρόπουλο να διαψεύδει το γεγονός και να αναφέρει πως μόνο σε Παπαντωνίου - Τουντζιαράκη οφείλονται αρκετοί μήνες, όχι όμως και πέντε ..

"Ο ΠΣΑΚ λέει ψέματα και αδικεί την ΑΕΚ. Οι Καλλινικίδης, Νικολαίδης και Δορκοφίκης έχουν εξοφληθεί μέσω των χρημάτων της NOVA, όπως και οι έξι ξένοι παίκτες της ομάδας, οι μάνατζερ των οποίων έχουν πάρει προσωπικές επιταγές του προέδρου, Μπάμπη Καραμανλή. Στους μόνους παίκτες που οφείλονται χρήματα αλλά όχι μισθοί πέντε μηνών, αλλά πολύ λιγότεροι είναι οι Τουτζιαράκης και Παπαντωνίου. Το Δ.Σ. του ΠΣΑΚ αν θέλει μπορεί να έρθει σε επαφή με τους παίκτες της ΑΕΚ για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές"
basketnet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από την πρώτη στιγμή που ο ΠΣΑΚ άρχισε να δημοσιεύει αυτά τα στοιχεία κάτι δεν πήγαινε καλά.

Εξηγούμαι:

α. Όλες οι ΚΑΕ δεν έχουν τον ίδιο αριθμό παικτών και συμβολαίων. Όταν, επομένως, λέει ο ΠΣΑΚ, απλήρωτοι παίκτες, της τάδε ΚΑΕ, τόσους μήνες, τι εννοεί; Για όλους τους παίκτες; Για ορισμένους; Πόσους; Με ακριβά ή φθηνά συμβόλαια;

β. Για παίκτες που δεν έχουν πάρει ρευστό, αλλά επιταγές τι ισχύει; Είναι πληρωμένοι ή απλήρωτοι;

γ. Για παίκτες στους οποίους έχει γίνει εκχώρηση κάποιων δικαιωμάτων (ΟΠΑΠ, τηλεοπτικά, κ.λ.π.) τι ισχύει; Είναι πληρωμένοι ή απλήρωτοι;

Επειδή όλα αυτά είναι σοβαρά ερωτήματα, όταν πρόκειται να διασυρθούν ΚΑΕ, νομίζω ότι ο ΠΣΑΚ, εάν θέλει να συνεχίσει αυτού του τύπου τις ανακοινώσεις, θα πρέπει να φτιάξει ένα σοβαρό Πίνακα, όπου σε κάθε ΚΑΕ θα φαίνεται ανά αθλητή το ποσό του συμβολαίου, το ποσό που κατεβλήθη και το ποσό που οφείλεται. Σε περίπτωση που πρόκειται για επιταγές ή για εκχώρηση δικαιωμάτων να γίνεται αναφορά σε υποσημείωση.

Διαφάνεια λοιπόν.
Η μόνη λύση.
Αλλιώς δικαίως μπορεί να διαμαρτύρεται κανείς, είτε λέγεται Λαμπρόπουλος για την ΚΑΕ ΑΕΚ, είτε Χ για την Καβάλα που παίζει δύο χρόνια στην Α1 χωρίς να έχουν εξοφληθεί οι παίκτες του Πανοράματος που ανέβασαν μια ομάδα στην Α1 και ακόμη δεν έχουν εξοφληθεί!!!

Στέλιος