4.1.10

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ


Όπως και με το Μαρούσι και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μας άφησε με την πικρή γεύση ότι αν είχαν γίνει ελάχιστα πράγματα διαφορετικά θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το υπερπολύτιμο στη σημερινή μας κατάσταση ροζ φύλλο αγώνα . Παλαίψαμε και πάλι το παιχνίδι μέχρι τέλος -ουσιαστικά οι ερυθρόλευκοι καθάρισαν τη νίκη στο τελευταίο μισό λεπτό- δείχνοντας μέσα στο παρκέ πως η ομάδα δεν είναι για να αγωνιά αλλά για κάτι παραπάνω..

Στο τελευταίο μας παιχνίδι που παραταχθήκαμε με αυτή τη σύνθεση (μια που ο McGrath θα συνεχίσει στην Ιταλία και θα έρθει λογικά αντικαταστάτης είτε για τη θέση του, είτε ψηλός - αν και έτσι κι αλλοιώς έχουμε κενή θέση μη κοινοτικού Ευρωπαίου), μπήκαμε από την αρχή δυνατά κι αν εξαιρέσουμε το ξεκίνημα της 4ης περιόδου όταν είχε φανεί πως ψιλοπαρατούσαμε την προσπάθεια, είμασταν παραπάνω από ανταγωνιστικοί κοιτάζοντας στα μάτια έναν αντίπαλο με πολλαπλάσιο budget. Και μπορεί τα λεφτά να μην παίζουν μπάσκετ, αλλά όταν έβλεπε κανείς ποιος μάρκαρε τον Childres ή τον Kleiza καταλάβαινε αμέσως τη διαφορά κλάσης .

Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει την πρώτη μας νίκη επί των ερυθρόλευκων από το Δεκέμβρη του 2004, αν αποφεύγαμε τα λάθη στις τελευταίες επιθέσεις... γιατί ήταν τουλάχιστον οξύμωρο να παίρνει πάνω του τις προσπάθειες ο υπ'ατμόν McGrath -που υπέπεσε και σε καταδικαστικά λάθη, ο οποίος ενώ όλο το προηγούμενο παιχνίδι κατά βάση σούταρε για τρίποντο, στα τελευταία δευτερόλεπτα, προσπαθούσε να κάνει μπάσιμο, μπουρδουκλωνόταν κι αυτός και η ομάδα, χάναμε τη μπάλα χωρίς να κάνει σουτ. 'Η αν οι διαιτητές σφύριζαν και τις δυο ομάδες με τα ίδια κριτήρια... όχι να δίνονται στοχευμένα ανύπαρκτα φάουλ (3ο στον Francis στο α' μέρος, 5ο στον Mack στην 4η περίοδο), να αντιμετωπίζονται αλλοιώς ο Kleiza και ο Τουτζιαράκης -χαρακτηριστική η φάση στο τέλος του ημιχρόνου, όταν αντί να μας δοθεί η δυνατότητα να μειώσουμε ή να ισοφαρίσουμε, βρεθήκαμε στο -5 με συνέπεια να ξεκινήσει η ένταση στις εξέδρες με διακοπές και τον κίνδυνο τιμωρίας να κρέμεται πάνω από το κεφάλι μας σαν δαμόκλειο σπάθη...Και φυσικά αν δεν ανακοπτόταν με εντελώς ηλίθιο τρόπο ο ρυθμός μας, όταν είχαμε μειώσει 83-85 στο 37'48" με το κλέψιμο και το καλάθι του Green στον αιφνιδιασμό, με τα νερά και τα αντικείμενα που έπεσαν στον πάγκο του Ολυμπιακού, κι έτσι οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να ανασυγκροτηθούν και να προηγηθούν με 83-89 τρέχοντας ένα 0-6 στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα...

Για άλλη μια φορά κορυφαίος παίκτης μας ήταν ο Taurean Green.. Αναμφίβολα είναι παίκτης που θα έπαιζε με κλειστά μάτια όχι μόνο στην τωρινή αλλά και στην παλιά καλή Α.Ε.Κ. Πέτυχε 26 πόντους, με 4/6 3π, 4/7 2π, μοίρασε 6 ασιστ, είχε 2 κλεψίματα. Πραγματικά σε κάποια σημεία έπαιζε μόνος του τον Ολυμπιακό, παρέα με τον Μάκη Νικολαϊδη που ήταν σε εξαιρετική μέρα έξω από τα 6μ25, σκοράροντας 20π με 5/8 3π, αλλά και τον Donnie McGrath που ήταν απειλή για το αντίπαλο καλάθι παρά τα λάθη του.

Όμως και πάλι αποδείχθηκε ότι δε μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη αν δεν έχουμε βοήθεια στο σκοράρισμα από τους ψηλούς πέραν του Francis... Με την Καβάλα πήραμε 13π από Δορκοφίκη-Mack, με Ολύμπια ο Lamont έκανε σούπερ ματς στο πρώτο μέρος ενώ ακόμα και με τον Άρη ο Mack είχε αισθητή παρουσία για ένα ημίχρονο..



Υ.Γ. Για τα επεισόδια στο ημίχρονο τι να πει κανείς... Απλά πως η βλακεία είναι αήττητη Κρίμα για την υπερπροσπάθεια της διοίκησης να βγουν εισιτήρια, για τον κόσμο που γέμισε το κλειστό (1720 κόπηκαν - πέρα από τα διαρκείας) δίνοντας ανάσα στο ταμείο της ΚΑΕ.. Γιατί κάποιοι αυτόκλητοι υπερασπιστές της κιτρινόμαυρης καθαρότητας αποφάσισαν να ... ζητήσουν με κόσμιο & ευγενικό τρόπο σε κάποιους δημοσιογράφους να φύγουν από τα θεωρεία, ενώ δεν έλλειψαν και θερμότατες χειραψίες & εναγκαλισμοί λόγω των εορτών ανάμεσα στους θεατές.. Έτσι είτε θα παίξουμε χωρίς κόσμο με τον Παναθηναϊκό, είτε -ακόμα χειρότερα- θα είμαστε με 4 επιπλήξεις και με την οποιαδήποτε διακοπή θα φιλοξενήσουμε κεκλεισμένων των θυρών τον Πανιώνιο...

Όσο για τις δυο κιτρινόμαυρες εφημερίδες που δεν πήραν χαμπάρι τα έκτροπα, τα λόγια είναι περιττά..

9 σχόλια:

cable είπε...

Καθόμουν 4-5 σειρές κάτω από τον γελοίο που έριξε ένα μπουκάλι στον πάγκο του Ολυμπιακού στο 83-85, όταν όλη η κερκίδα τον έκραξε, αυτός έκανε τον αδιάφορο, ώσπου έβρισε ένα κύριο που είχε και το γιο του μαζί. Καμιά φορά, απλά λυπάμαι να διαπιστώνω πως η μιζέρια που μας κατατρέχει εδώ και τόσα χρόνια σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο μας αξίζει. Αν προσθέσεις και τον "εμφύλιο" στο ημίχρονο, τότε τι να πούμε.
Πέρα από αυτά, η πλειοψηφία του κόσμου είχε συγκλονιστική παρουσία κι ας μην ξεχνάμε τα όσα συσσωρευμένα έχει ο λαός της ΑΕΚ για την ομάδα με τα κόκκινα.
Στ' αγωνιστικά, δυστυχώς, τα λάθη ελέω βιασύνης-πανικού όταν φτάναμε στην πηγή, που είδαμε και στο Μαρούσι, επαναλήφθηκαν.
Κρίμα γι' αυτόν τον εκπληκτικό κόσμο.

haridimos είπε...

ένα θετικό από το χθεσινό ματς, είναι πως φάνηκε πόσο δίκιο είχαν όσοι έλεγαν πως το κρύο Ελληνικό δεν μπορεί να γίνει έδρα...

Είναι απλά το καλύτερο γήπεδο μπάσκετ στην Αττική και για τους παίκτες και για τον κόσμο.

gl_21 είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!'ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΌΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΈΚΑΝΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ.ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΦΕΥΓΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΙΚΗΤΕΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΌΛΟΙ ΧΘΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΥΣ,ΑΠΟΣΚΟΠΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ...ΚΙ ΕΔΩ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΈΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ "ΠΑΡΟΥΣΑΣ"ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ 'ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ,ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΑΕΚ ΠΟΥ ΈΔΩΣΑΝ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ ΧΘΕΣ.ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΈΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΉΤΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΛΙΓΟΙ,ΠΑΡΟΤΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΉΤΑΝ ΠΟΛΛΑ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...ΩΣ ΈΝΑ ΒΑΘΜΟ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ.ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ,ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΕΚ ΈΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.ΧΑΙΡΕΤΕ!
ΥΓ:ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ haridimos...Η ΈΔΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΓΩΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΡΘΗΤΟ ΚΑΣΤΡΟ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε παίκτες και κόουτς για την εμφάνιση. Το μάτς χάθηκε στις λεπτομέρειες (απειρία Τουντζιαράκη στα ριμπάουντ μετά τις βολές, έλλειψη συγκέντρωσης του McGrath κ.λ.π.). Για τρίτο συνεχόμενο μάτς δείξαμε ότι παραμένουμε ΑΕΚ.

Διαβάζω σε άλλα sites σχόλια του τύπου "η διαιτησία αδίκησε τον ΟΣΦΠ" ή ότι "μείναμε μέσα στο παιχνίδι γιατί έμπαιναν όλα (τα τρίποντα)μέσα".
Η δική μου άποψη είναι ότι η διαιτησία ήταν επιστημονικά εναντίον μας. Σφύριξαν ανύπαρκτα φάουλ σε κάθε επαφή στον Francis στην άμυνα για να αχρηστέψουν τον καλύτερο ψηλό μας, ενώ για τις ίδιου τύπου επαφές στην επίθεση ο Francis πήρε μόλις ένα φάουλ από τον Μπουρούση. Το πέμπτο φάουλ του Mack δεν υπήρχε, ανάποδο φάουλ σε Τουντζιαράκη-Κλέιζα, συνεχή "hand-checking" του Beverly χωρίς να δίνονται φάουλ κ.ο.κ. Επίσης, στο δεύτερο λάθος του McGrath, στο τέλος, μπορούσε άνετα να σφυριχθεί φάουλ στον Βασιλόπουλο καθώς χτυπά μπάλα και χέρια. Αναφέρομαι στη διαιτησία, γιατί σε ένα μάτς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, δε μπορεί να ακούμε συνεχείς ανακρίβειες από άσχετους.

Σχετικά με τα τρίποντα, η ομάδα, καλώς ή κακώς, έτσι έχει δομηθεί από το καλοκαίρι: τέσσερις να σουτάρουν απ' έξω ώστε να έχει χώρο ο Francis στη ρακέτα. Επίσης, τα περισσότερα από αυτά ήταν υπό καλές προϋποθέσεις, ενώ αυτοί που τα έβαλαν δεν ήταν ο ... Τουντζιαράκης, αλλά ο Green, ο Μάκης και ο McGrath, παίκτες που "το έχουν", δεν ήταν τύχη.

Επειδή το μάτς, λόγω των ανεγκέφαλων, διήρκησε 2,5 ώρες είχα την ευκαιρία να δώ πιο αναλυτικά τα plays της ομάδας μας και ατομικά τους παίκτες:
Πιστεύω ότι ο κόουτς πρέπει να βρεί ρόλο στον Mack επιθετικά. Δεν έχει κακό σούτ, αλλά είναι διστακτικός. Όπως τον βλέπω, νομίζω ότι θα πρέπει να παίζει στη γωνία και να σουτάρει τρίποντο (όταν υπάρχει άμυνα ζώνης)ή να κάνει διείσδυση και να επιδιώκει την επαφή για φάουλ γιατί είναι δυνατός αλλά έχει και γρήγορο πρώτο βήμα (όταν είναι ατομική άμυνα).
Ο Τουντζιαράκης έχει το ταλέντο αλλά πρέπει να δουλέψει πολύ με βάρη και ασκήσεις ενδυνάμωσης για να μπορέσει να κάνει αξιόλογη καριέρα.
Ο Mels με πείθει ότι μπορεί παραπάνω, αλλά παίζει λάθος θέση. Είναι δυάρι που μπορεί να παίξει και στον άσσο, όχι τριάρι.

Με δεδομένη τη φυγή McGrath, νομίζω ότι η απόκτηση του Nemeth είναι απαραίτητη, καθώς ξέρει την ομάδα, είναι καλός σκόρερ και θεωρητικά είναι μέσα στις οικονομικές μας δυνατότητες (με την έννοια ότι δεν κοστίζει περισσότερο από τον McGrath). Χρειαζόμαστε, όμως, ακόμη έναν ψηλό και την αποδέσμευση του Jeremic που φαίνεται ότι είναι μόνο για τις προπονήσεις.

Καλή συνέχεια, δύσκολη με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, αλλά όχι αδύνατη.

Στέλιος

Υ.Γ. Εάν έχουμε εμείς παράπονα από τον κόουτς για το στήσιμο και το κοουτσάρισμα σε κάποια μάτς, τι να πούν και οι Αγγελόπουλοι για τον Γιαννάκη...

haridimos είπε...

Ο McGrath ανακοινώθηκε κι επίσημα από την Varese
http://www.pallacanestrovarese.it/index.php?sottosezione=dettaglio&id=2115
Ο Nemeth είχε υπογράψει στη Ferrara στις 5 Νοέμβρη αλλά κόπηκε στις 12 του ίδιου μήνα, καθώς δεν πέρασε τα ιατρικά τεστ. Έχει κάποιο πρόβλημα με το πόδι και μάλλον γι'αυτό έχει πέσει και το κασέ του.

Από όσο ξέρω ψάχνουμε για δυο παίκτες, έναν να παίζει στο 1-2 κι έναν στο 3-4, Ευρωπαίους ή με Ευρωπαϊκό διαβατήριο.

Nik είπε...

Πήραμε ένα ματς στο τέλος με ΑΡΗ και χάσαμε κολλητά άλλα 2 που θα μπορούσαμε να πάρουμε. Κλασσική ΑΕΚ

Λες "Είναι απλά το καλύτερο γήπεδο μπάσκετ στην Αττική και για τους παίκτες και για τον κόσμο" και είναι η μεγαλύτερη αλήθεια, απλά ήθελε άλλα 500 άτομα να γεμίσουν και το άλλο πεταλάκι. Δεν νομίζω πάντως να ήμασταν 4000 που λέει ο φίλος πιο πάνω. Καλά θα ήταν. Πάντως το γηπεδάκι είναι σούπερ και μέσα τρομερή ατμόσφαιρα και έξω πάρκινγκ κτλ καθόλου ταλαιπωρία.

Δεν σχολιάζω αυτούς που κάνουν τις μανούρες, ο καθένας ας πορευτεί όπως νομίζει αλλά να πάνε πρώτα να πάρουν κανένα διαρκείας με 60 ευρώ και όχι να ψάχνουν πως θα μπουν τζάμπα για να κάνουν μπάχαλα

Το αγωνίστικο το αναλύσατε όλοι μια χαρά. Είμαι αισιόδοξος ότι με 2 διπλά σε Ηλυσιακό και Τρίκαλα (αχ αυτό το ποντάκι από 1η αγωνιστική πόσο λείπει) θα τελειώσει μια και καλή η παραμονή και θα κοιτάξουμε μπροστά.

Ελπίζω να τα πουμε στο Ελληνικό στα επόμενα ματς και να μην "υποχρεωθούμε" σε τηλεοπτική παρακολούθηση

haridimos είπε...

Αν δεν απατώμαι, η χωρητικότητα του κάτω διαζώματος είναι 3,800.
Άρα πρέπει να υπήρχαν γύρω στα 3500 θεατές (αν συνυπολογίσουμε όσους ήταν σε σκαλιά, κάποιους στο πάνω διάστημα, και τα κενά στο άλλο πέταλο)

Nik είπε...

Δεν το γνώριζα αυτό, με το μάτι μου έχει φανεί για μικρότερο, αν είναι έτσι πάω πάσο. Πάντως με όλο το κάτω διάζωμα τίγκα γεμάτο είναι εξαιρετική έδρα

Ανώνυμος είπε...

Παίκτες στο 1-2 και 3-4;
Εύκολο.
Damir Moulaomerovic, Tadija Dragisevic.

Και για του χρόνου κλείσε από τώρα Jaamber και Sy.

Στέλιος