3.1.10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

μελών ερασιτεχνικής ΑΕΚ


ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ

Ακριβώς πριν από τρεις μήνες με μια γραπτή μας δήλωση, 21 μέλη της ερασιτεχνικής ΑΕΚ με ότι συμβολίζει για πολλούς αυτό το νούμερο, εκφράσαμε την αγωνία μας για τα τεκταινόμενα στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Τότε καλέσαμε την διοίκηση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ να μην αποδεχτεί με ελαφρή καρδιά το χάρισμα των υποθηκευμένων μετοχών από διάφορους μετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ, θεωρώντας (αν και η μοναδική βιώσιμη λύση είναι ο έλεγχος του συνόλου της ΑΕΚ από τον κόσμο της), ότι η ερασιτεχνική ΑΕΚ δεν είναι ποιοτικά έτοιμη για κάτι τέτοιο.

Μάλιστα σε μια ιδιαίτερη παράγραφο τονίζαμε «Οι άγονες συγκρούσεις για το γηπεδικό, οι αστείες αντιπαραθέσεις ακόμα και για τα ακριβοπληρωμένα τραγούδια του Φοίβου, οι διενέξεις ομάδων συμφερόντων και οι προσωπικοί εγωισμοί, όχι μόνο δίχασαν έναν ολόκληρο κόσμο, αλλά αποτέλεσαν το προπέτασμα καπνού κάτω από το οποίο κρύφτηκε το μείζον θέμα για την ΑΕΚ, που δεν είναι άλλο από το πραγματικό ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ξεκινώντας παλιότερα από την Νetmed και την Enic, μέχρι την σημερινή ομηρία από την Morgan Stanley. Ποιος τελικά διοικεί την ΑΕΚ;»



Δυστυχώς, το θέατρο του παραλόγου του τελευταίου τριμήνου και ο εμπαιγμός που υφίστανται οι φίλοι της ΑΕΚ, επιβεβαιώνουν όλο και περισσότερο τους φόβους μας. Είμαστε πάλι στο 2004! Όλοι εμείς που στο παρελθόν κάναμε τόσους αγώνες για την απελευθέρωση της ΑΕΚ από την ENIC, πρέπει να διαπιστώσουμε ότι μέσω της υποθήκευσης των μετοχών, η ΑΕΚ βρίσκεται πάλι σε ομηρία. Αν βέβαια είχε απαλλαχθεί ποτέ…

Σήμερα κάποιοι πρέπει να πουν τα πράγματα με το όνομά τους: πρόκειται για μια λυσσώδη μάχη για την επικράτηση στην ΠΑΕ ΑΕΚ διάφορων ομάδων συμφερόντων και προσωπικών φιλοδοξιών, που δεν έχουν πλέον συνδετικό κρίκο να τους ενώνει (βλ. Νικολαϊδης), που δεν σκοτίζονται διόλου για την αγωνιστική και ηθική απαξίωση του συλλόγου, αλλά έχουν ως μοναδικό κίνητρο την κατασκευή κι εκμετάλλευση του γηπέδου, οπουδήποτε θεωρούν ότι αυτό μπορεί να γίνει.

Επίσης οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μας ότι η μετοχική ομάδα σταδιακά από το 2004 και έπειτα απαξίωσε το όραμα για «μια ΑΕΚ στον κόσμο της», μη κάνοντας το απαραίτητο άνοιγμα όταν έπρεπε. Δεν έχουμε δει καμιά ουσιαστική αυτοκριτική αναφορά, έστω σαν συγνώμη προς τις χιλιάδες των αεκτζήδων που τους εμπιστεύθηκαν και τους ενίσχυσαν με κάθε τρόπο.

* Κάνουν «αυτοέλεγχο» των δικών τους οικονομικών και του δικού τους λογιστηρίου, δηλαδή «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει».
* Δεν λένε ποιο ποσοστό των μετοχών είναι υποθηκευμένο.
* Αναγόρευσαν ως συνομιλητή τους έναν άνθρωπο που δεν κατάφερε να δώσει ούτε μια συνέντευξη στην χώρα που υποτίθεται θέλει να επενδύσει.
* Αναβάλλουν τις Γενικές Συνελεύσεις της ΠΑΕ προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο, μέχρι να αποφασίσουν σε ποιόν θα δώσουν τη σκυτάλη.

Μα αναρωτιόμαστε, δική τους επιλογή δεν ήταν ως πρόεδρος ο κ. Θανόπουλος, αυτοί δεν όρισαν στην εταιρεία τους τον οικονομικό διευθυντή που αφήνει επιταγές να σφραγίζονται, αυτοί δεν είναι υπεύθυνοι για την όποια κακοδιαχείριση;

Επίσης στα ερωτήματα κάθε αεκτζή, προσθέτουμε τα δικά μας:

* Ποιο είναι το πραγματικό υποθηκευμένο ποσοστό των μετοχών στην Μόργκαν Στάνλευ;
* Στα 19 εκατ. του χρέους που υποστηρίζουν ότι έχουν, πέραν των δόσεων του άρθρου 44, περιλαμβάνονται και οι τρέχουσες οφειλές προς την εφορία; Με λίγα λόγια η ΠΑΕ ΑΕΚ θα έχει φορολογική ενημερότητα το 2010;
* Περιλαμβάνονται οι οφειλές προς το ΙΚΑ; Πόσες είναι αυτές;
* Περιλαμβάνονται οι οφειλές προς την ερασιτεχνική ΑΕΚ;



Οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ οφείλουν άμεσα να ασκήσουν διοίκηση στην ομάδα καλύπτοντας τις υποχρεώσεις τους, απαλλάσσοντάς την από τα οικονομικά βαρίδια που δημιούργησαν. Πριν αποχωρήσουν οφείλουν να ανοίξουν τον δρόμο ώστε η ομάδα να περάσει καθαρή και όχι υποθηκευμένη στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, όχι διαλυμένη ομάδα χωρίς παίκτες.



Μπροστά σε αυτή την κατρακύλα, επειδή το μέλλον της ΑΕΚ δεν μπορεί να παίζεται στις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος και το κάλπικο δίλλημα α-μέτοχοι ή Κοζώνης, επειδή οι αεκτζήδες δεν είναι ιθαγενείς, επειδή το μοναδικό πεντακάθαρο και πέραν κάθε αμφισβήτησης ιδιοκτησιακό ποσοστό είναι αυτό της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, η ερασιτεχνική ΑΕΚ ως θεματοφύλακας των αξιών και του μέλλοντος της ΑΕΚ οφείλει να παρέμβει θεσμικά.

Ώστε να αναληφθούν οι ευθύνες (και νομικές) από τους μετόχους που ασκούν σήμερα την διοίκηση ή την διαχείριση της ΠΑΕ, για το γεγονός ότι απαξιώνεται η ΠΑΕ ΑΕΚ και για όσα τραγικά ακόμα συμβαίνουν. Επομένως και το οποιοδήποτε αίτημα για ΑΕΚ λαϊκής βάσης δεν μπορεί παρά να περνά μέσα από την εγγραφή μελών κι ενίσχυση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Κάθε άλλη προσέγγιση του στυλ «δεν συμφωνώ με την ορίτζιναλ», «έχω προσωπικά με τον νυν πρόεδρο» κλπ είναι απολύτως μίζερη, αδιέξοδη και αδυνατίζει την υποχρέωση παρέμβασης στην ΠΑΕ. Να συμφωνήσουμε όλοι ότι η ΑΕΚ είναι πάνω από πρόσωπα και παραγοντισμούς και να προχωρήσουμε στην δημιουργία μιας νέας προωθητικής ενότητας.

Εμείς η Αδέσμευτη Ενωτική Κίνηση μελών της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, συμμετέχοντας με δυο ενεργά μέλη στο Δ.Σ. της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, καλούμε την Ορίτζιναλ, την Ένωση 1924, τους Πειρατές, την Ομοσπονδία Συνδέσμων και κάθε άλλο επίσημο φορέα της ΑΕΚ σε κοινά συμφωνημένη συνάντηση, για την δημιουργία κοινού μετώπου χωρίς εμπάθειες, αποκλεισμούς, διχόνοιες και αλυτρωτισμούς, τόσο για την απελευθέρωση της ΑΕΚ, όσο κυρίως για την επόμενη μέρα. Ποιο μοντέλο θα επιλέξουμε, πως η ερασιτεχνική ΑΕΚ θα προετοιμαστεί οργανωτικά και διοικητικά, πως θα μπει μπροστά για να αποκτήσει το μέλος της ΑΕΚ επί της ουσίας λόγο στα πράγματα της ομάδας. Θα προτιμούσαμε μάλιστα η πρωτοβουλία αυτή να υιοθετηθεί θεσμικά από το σύνολο της διοίκησης της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Όλοι και ο καθένας ξεχωριστά ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Όποιος μείνει στο παρελθόν είναι εξίσου υπεύθυνος.

3-1-2010. Τζούλιος Συναδινός – Χαρίδημος Μανουσάκης

μέλη ΔΣ ερασιτεχνικής ΑΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: