26.9.09

ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΜΑΡΟΥΣΙ


Tο πρώτο της φιλικό στο κλειστό του Ελληνικού -και τρίτο συνολικά μέχρι τώρα- έδωσε χθες το απόγευμα η ομάδα μας, χάνοντας με 60-71 από το Μαρούσι.
Στα εξωαγωνιστικά, στις εξέδρες βρέθηκε όλη η διοίκηση (αλλά και τυπικά εξωδιοικητικοί όπως πχ ο Βάσιος) και σε όλους τους τόνους εξέφρασε την αισιοδοξία της για την υπόθεση του πιστοποιητικού από την ΕΕΑ για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα, και πως ήταν απλά τυπικό το θέμα (πήγε ο φάκελος με τα νέα στοιχεία στις 11:30 το μεσημέρι ενώ έπρεπε να τον είχαν ένα 24ωρο νωρίτερα συν το ότι απουσίαζε ένα μέλος της επιτροπής).

Στο παρκέ τώρα, η ομάδα δεν έδειξε και την καλύτερη εικόνα. Είδα το παιχνίδι από τις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου (στην ανάπαυλα είμασταν μπροστά με 34-32) και κάπου στα μέσα της τρίτης περιόδου το Μαρούσι γκάζωσε κι εμείς δεν μπορούσαμε με τίποτα να ακολουθήσουμε. Έτσι ενώ το ματς πήγαινε πόντο-πόντο και το σκορ ήταν 45-47 στο 27' με ένα σερί 0-17 έγινε το 45-64 στο 34' και η "σεμνή τελετή έλαβε τέλος". Αξίζει να σημειώσω πως περίπου στο διάστημα που ξεκίνησε το σερί, είχε μπει στο παρκέ η τριάδα McGrath, Stefanov, Mack αντικαθιστώντας Green, Νικολαϊδη, Καλλινικίδη που δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει το ρυθμό των αντιπάλων.

Είναι λογικότατο το Μαρούσι να είναι πιο έτοιμο από εμάς, αφού την άλλη βδομάδα παίζει τη φετινή (αλλά και την περσινή) χρονιά στα knock-out παιχνίδια με τον Άρη για την είσοδο στην Euroleague . Ευελπιστώ πως στη συνέχεια -έχουμε μεν καμιά 15 μέρες για να ξεκινήσουμε στο Κύπελλο, αλλά περίπου ένα μήνα για το πρωτάθλημα, θα είμαστε πιο έτοιμοι και δεν θα παρουσιάζουμε τόσο μεγάλα black-out.

Στα θετικά το γεγονός πως μέχρι το 25' είμασταν άκρως ανταγωνιστικοί, και κυρίως ότι δεν το παρατήσαμε και καταφέραμε γύρω στο 38' να πλησιάσουμε στους 7 (60-67), δείχνοντας ότι μπορούμε να παίξουμε άμυνα.

δείτε κι ένα βιντεάκι από το ματς :


Η ομάδα παρέταξε μια δωδεκάδα, χωρίς νούμερα στις φανέλες -μάλλον δεν έχουν ετοιμαστεί από τη Reebok, τους 'παλιούς' Δορκοφίκη, Σταμάτη, τον Μάκη που επέστρεψε και τους νεοφερμένους Francis, Green, Mack, Mels, Stefanov, McGrath, Καλλινικίδη, Τουτζιαράκη, Μαρίνο. Ο Αντωνάκης ήταν δίπλα με 'πολιτικά'.

Στον οργανωτικό τομέα, αν και ο Green δεν ήταν σε ιδιαίτερη κατάσταση φαίνεται πως είμαστε σε καλύτερη μοίρα από πέρσι όταν πίσω από τον DJ ήταν το χάος, αφού υπάρχει και ο McGrath για να στηριχθούμε. Συν το ότι ο Αμερικανός τουλάχιστον θεωρητικά είναι πολύ πιο ποιοτικός παίκτης.

Από εκεί και πέρα όμως αρχίζουν τα αλλά...
Ο Μάκης δεν ήταν σε καλή μέρα, ο Stefanov προερχόταν από το Eurobasket (αλλά το ίδιο και ο Καϊμακόγλου στους αντίπαλους και η αγωνιστική τους κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική), ενώ και ο Mels στο διάστημα που τον είδα δεν ξέφυγε από την συνολική μετριότητα. Λίγα πράγματα ο Mack, από τον οποίο σίγουρα θα περίμενα περισσότερα ενώ ο Καλλινικίδης βοήθησε στην άμυνα όπως άλλωστε θα περίμενε ο καθένας . Η τρύπα μας όμως ήταν κοντά στο καλάθι όπου δεν υπήρχε ουσιαστικά κανείς εκτός από τον Francis που μάλλον κουράστηκε στην επανάληψη. Έπαιξε και ο Τουτζιαράκης χωρίς να πείσει ιδιαίτερα κόντρα στην παλιά του ομάδα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και το video!

Όπως φαίνεται και αναμένεται η ομάδα δεν είναι έτοιμη. Γι' αυτό, εάν μπορείς, δώσε μας τα φώτα σου για κάποια θέματα αγωνιστικής συμπεριφοράς:
- θεωρείς ότι η ομάδα έχει κλείσει το ρόστερ;
- Νομίζεις ότι η εμφάνιση του Mack ήταν "λίγη" γιατί δεν έχει "δέσει" με την ομάδα ή γιατί δεν μπορεί;
- Ο Τουντζιαράκης είναι στοίχημα υψηλού ρίσκου για δεύτερος ψηλός;
- Ο κόουτς "άφησε" το μάτς να ξεφύγει για να δεί πως αντιδρά η ομάδα, ή γιατί άργησε να προσαρμόσει την πεντάδα και τις οδηγίες του;

Στέλιος

haridimos είπε...

Ο Φλεβαράκης θέλει ένα ψηλό.
Μάλιστα επειδή στην εξέδρα ήταν και ο Βασίλης Λανές (είναι υπεύθυνος αθλητισμού στον Δήμο Αλίμου) του λέγαμε για πλάκα να χάσει καμιά 10ριά κιλά και να έρθει για να βοηθήσει στο '4'..
Οικονομικά όμως αυτή τη στιγμή, και μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα με χορηγία σε φανέλα, τηλεοπτικά δε νομίζω ότι θα πάμε γι'άλλον παίκτη.

Ο Mack δεν έπεισε ιδιαίτερα. Δεν ξέρω αν είναι ψυχολογικά επηρεασμένος (πιτσιρικάς, πρώτη φορά εκτός ΗΠΑ κλπ) . Υποτίθεται πως τον θέλαμε και για το 4.

Ο Τουτζιαράκης είναι λύση για backup του Francis - άλλωστε με 2μ10 και τις κινήσεις του δε νομίζω οτι μπορει να παιξει στο 4. Τώρα για το αν θα βοηθησει παραπάνω απο τον Δανό, θα το δείξει η πορεία.

Δεν άφησε το ματς, απλά σε εκείνη τη φάση δεν μας έβγαινε τίποτα... μας είχαν κλεισει στην περιφέρεια, χάναμε τα σουτ, και η μπαλα δεν πήγαινε και μέσα (δεν είχαμε και παίκτη να την πάρει βέβαια)

Ανώνυμος είπε...

Merci!

Ο Mack ίσως πράγματι να θέλει χρόνο.

Χμ, ο κόουτς θέλει ψηλό και Έλληνα, καθώς δεν έχει κενές θέσεις ξένων...Μάλλον θα πρέπει να είναι και ελεύθερος...

Πολύ-πολύ δύσκολο καθώς οι μόνοι ψηλοί που είδα ότι παίζει το όνομά τους για μεταγραφικά σενάρια είναι οι Λ. Παπαδόπουλος (πολύ ακριβός) και Κ. Καϊμακόγλου (πάνω-κάτω 200-300 χιλ.€, αν τον αφήσει το Μαρούσι). Άλλος κανείς;

Στέλιος