17.8.09

ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ MCGRATH - ΜΑΡΙΝΟΣ

Με μια "διπλή" ανακοίνωση η ΚΑΕ ΑΕΚ γνωστοποίησε τη συμφωνία της τόσο με τον Ιρλανδό Donnie McGrath (7/5/1984, 1μ93) όσο και με τον Χρήστο Μαρίνο (25/3/1989, 1μ86). Έτσι φαίνεται πως αφού σχηματοποιήθηκε η βασική πεντάδα (περιμένουμε ακόμα τους Αμερικανούς που θα επιλεχθούν στις θέσεις 1-3) άρχισε να 'γεμίζει' και ο πάγκος.

Οι ΜακΓκραθ και Μαρίνος στην ΑΕΚ

Η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν' ανακοινώνει την απόκτηση των καλαθοσφαιριστών Ντόνι ΜακΓκραθ (Donnie McGrath) και του νεαρού Χρήστου Μαρίνου.
Ο Nτόνι ΜακΓκραθ, ο Αμερικανός με ιρλανδικό διαβατήριο, γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου του 1984, έχει ύψος 1μ.93 και αγωνίστηκε στο περασμένο πρωτάθλημα με ιδιαίτερη επιτυχία στο Αιγάλεω. Αποφοίτησε το 2006 από το Providence University, με μέσο όρο 15,1 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ και στη συνέχεια έπαιξε στην Ιταλία και στις Καντού και Βίρτους Μπολόνια. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο σε 20 ματς σημείωσε 270 πόντους, με 60/67 βολές, με 36/77 διπ. και 46/124 τρίποντα, ενώ μοίρασε 43 ασίστ.
Ο Χρήστος Μαρίνος, από την άλλη, αγωνίζεται στην περιφέρεια, έχει ύψος 1μ.87 και γεννήθηκε το έτος 1989. Έπαιξε την περασμένη αγωνιστική περίοδο στο Αιγάλεω

O Donnie McGrath είναι ένας περιφερειακός που μπορεί να παίξει τόσο στο '1' όσο και στο '2' και λογικά θα αποτελεί την 'ανάσα' για τους βασικούς (τον Αμερικανό και τον Μάκη Νικολαϊδη). Ο Μαρίνος τώρα προορίζεται μάλλον για 3ος play maker . Σαν βιογραφικό πάντως είναι χειρότερος από Κυριακόπουλο / Βασιλόπουλο.


Ο McGrath (γεννημένος στη Νέα Υόρκη) αγωνίστηκε στο NCAA με το Providence University έχοντας ιδιαίτερα αξιόλογα νούμερα, ενώ πριν στο High School με τη φανέλα του JFKennedy Catholic σκόραρε 1725 πόντους, έχοντας 30.9 πόντους - 7.6 ασιστ - 6.5 ρημπάουντ την τελευταία χρονιά. Με το Providence είχε πάνω από 10π μέσο όρο στην τετραετία (15+ σαν τελειόφοιτος). Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Ιταλία με την Cantu, όπου έμεινε και για 2η χρονιά (ήταν συμπαίκτης και του Francis για ένα μικρό διάστημα) για να συνεχίσει μετά στη Virtus Bologna. Πέρσι ήρθε στο Αιγάλεω και τον παρακολουθήσαμε από κοντά.
Είναι διεθνής με την Εθνική Ιρλανδίας (κι αντιμετώπισε στα προκριματικά του τελευταίου Ευρωμπάσκετ τη Σουηδία του Φλεβαράκη)

Τα στατιστικά του :





Ο Χρήστος Μαρίνος τώρα, ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Α.Ε.Κ. αλλά έφυγε πριν δυο χρόνια για να βρει θέση στο ρόστερ του Αιγάλεω - προφανώς και γιατί ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τον ήξερε. Δεν είχε καμιά ιδιαίτερη παρουσία αφού αθροιστικά δεν έχει παίξει ούτε 20' στην Α1

Δεν υπάρχουν σχόλια: