31.8.09

BACKUP CENTER...

Με τις μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, έχει συμπληρωθεί σε σημαντικό βαθμό το ρόστερ μας για τη νέα χρονιά :

G : Taurean Green, Donnie McGrath, Πρόδρομος Νικολαϊδης, Riste Stefanov, Χρήστος Μαρίνος, Κώστας Σταμάτης, Βαγγέλης Τζόλος
F : Lamont Mack, Περικλής Δορκοφίκης, Άκης Καλλινικίδης
C : Travon Francis, Τάσος Αντωνάκης

Υπάρχει δηλαδή μια σχετικά μεγάλη πληρότητα στην περιφέρεια (και με ιδιαίτερα πολλούς για ΄τρίτους' στις δυο θέσεις, αλλά χρειάζεται λογικά τουλάχιστον ένας ακόμα παίκτης αξιώσεων (όχι για βασικός - αν και αρχικά είχε ακουστει για Schultze πως είχε κλείσει) για το 3-4 και κυρίως κάποιος που να ξεκουράζει τον Francis, δηλαδή ένας αξιόπιστος backup center. Σε αυτό τον τομέα τα τελευταία χρόνια δυστυχώς η ομάδα μας 'πονάει' και οι επιλογές τα τελευταία χρόνια μόνο καλές δεν ήταν...

Τελευταία φορά που η frontline μας ήταν αξιόμαχη, ήταν το 2004/05 όταν είχαμε βασικό τον Sandro Nicevic (28, 2μ10) και υπήρχαν ακόμα και οι Γιάννης Μπουρούσης (21, 2μ10), Ανδρέας Γλυνιαδάκης (23, 2μ16) και φυσικά δεν ήταν τυχαίο που εκείνη τη σεζόν φτάσαμε στον τελικό του πρωταθλήματος και μια ανάσα από τους 8 της Euroleague...

Την επόμενη χρονιά, βασικός ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης (22, 2μ10), αλλά από πίσω υπήρχε μόνο ο Παντελής Παπαϊωακείμ (30, 2μ05), αφού ο Alexander Melniks (18, 2μ15) δεν έπαιξε καθόλου και ο Amit Tamir (26, 2μ09) δεν ήταν σέντερ αλλά τεσσάρι..

Το 2006/07, εμπιστευθήκαμε τη θέση του βασικού στον ένα βήμα πριν τη σύνταξη Brent Scott (35, 2μ06) ενώ στον πάγκο υπήρχε αρχικά μόνο ο Κώστας Μάγλος (31, 2μ08) και προς το τέλος ήρθε και ο Josko Garma (25, 2μ05).

Επί Δρόσου, βασικός ήταν ο δυναμικός (αλλά κοντός για σέντερ) K'zell Wesson (30, 2μ01) αλλά πίσω υπήρχε ουσιαστικά λειψανδρία... Ο Γλυνιαδάκης (26, 2μ16) συμφώνησε αρχικά όμως δεν έπαιξε ποτέ, ο Chris Pearson (29, 2μ07) έπαιξε μόνο στο Κύπελλο και δεν αντικαταστάθηκε ποτέ... Στη θέση του Ανδρέα ήρθε ο Smiljan Pavic (27, 2μ10) που δεν έβαζε ο Σολεαποκλεισμένος και τελικά τον διώξαμε κι ακόμα μας κυνηγάει η Fiba... Ο Κώστας Χαρίσης (28, 2μ11) όταν τον θυμήθηκε ο Αγγέλου τραυματίστηκε και τον χάσαμε για μεγάλο διάστημα ..

Τέλος πέρσι, βασικός ήταν ο αξιοπρεπέστατος για τα δεδομένα (οικονομικά και άλλα) Travon Bryant (25, 2μ06) αλλά από εκεί και πέρα το χάος... Ο Michael Andersen (34, 2μ12) δε θυμιζε καθόλου την εποχή που είχε ξαναπεράσει από την ομάδα και ο Τάσος Αντωνάκης (16, 2μ03) απλά συμπλήρωνε τη 12άδα στα περισσότερα ματς πατώντας ελάχιστα παρκέ...

Φέτος υπάρχει ο Torin Francis (26, 2μ11) ενώ ο Αντωνάκης μεγάλωσε ένα χρόνο (και κάνα δυο πόντους) αλλά οι λύσεις που ακούγονται δεν με ενθουσιάζουν καθόλου.. Το αντίθετο θα έλεγα...

Ποιοι έχουν ακουστεί ;
- ο Δημήτρης Μαρμαρινός (33, 2μ05) που τα τελευταία χρόνια παίζει Ιταλία . Πέρσι είχε 1.8π-1.6ρ σε 5.6' με την Caserta.
- ο Σταύρος Τουντζιαράκης (22, 2μ10) που είχε μια αξιοπρόσεκτη πορεία στον Μακεδονικό το 2006/07, αλλά την τελευταία διετία στο Μαρούσι μάλλον έμεινε πάρα πολύ στάσιμος κι αρκετά πίσω... 4αγ, 1π, 2ρ το 2007/08, 9αγ -10π, 9ρ το 2008/09.
- ο Stephen Arigbabu (37, 2μ06) με πολλά χρόνια στην Ελλάδα παλιότερα σε Παπάγου, Πανιώνιο, Δάφνη και τη τελευταία τριετία στην Ολύμπια Λάρισας. Πέρσι έπαιξε 22αγ, σκόραρε 107π (4.9) και πήρε 74ρ (3.4).

Από τους τρεις σιγουρα πιο ελκυστικός είναι ο τρίτος... Σίγουρα πάντως όχι ο πρώτος...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε,
Θέλω:
α. Κυρίτση, σε ρόλο σουίνγκμαν,
β. Τσιάρα, σε "3-4",
γ. S. Pavic (P. Samardziski, B. Sundov) για back-up του Francis.

Βλέπω:
α. Μάλλον κάποιο ταλέντο, εντός ή εκτός εισαγωγικών,
β. S. Schultze,
γ. Σ. Τουτζιαράκη (σύμφωνα με το ρεπορτάζ σου).

Ακόμη και ένα πάρουμε Τουτζιαράκη είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η απόκτηση ενός κοινοτικού παίκτη που να μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο "πέντε" και ίσως να μπορεί να βοηθήσει και στο "τέσσερα".
Έχοντας αυτά υπόψη νομίζω ότι ο S. Pavic (2.10) είναι ιδανικός: μπορεί να παίξει κυρίως στο "5", αλλά και στο "4" σε plays "high-low", ενώ είναι σχετικά καλός σουτέρ και γρήγορος για το ύψος του. "Περασμένα-ξεχασμένα", "μ'ένα σμπάρο δύο τριγώνια" (λύνουμε και το πρόβλημα με τη FIBA), τα πάντα όλα δηλαδή.
Η ομάδα πάει να κάνει κάτι πολύ αξιόλογο φέτος. Κρίμα να μη μπορέσει γιατί θα της λείπει "μισός-παίκτης" στη ρακέτα ...

Στέλιος

haridimos είπε...

η απόκτηση Τουντζιαράκη είναι θετική μόνο από την πλευρά ότι κρατάμε ακόμα κενές θέσεις κοινοτικών β' ζωνης..
Ο Τσιάρας δύσκολα θα ξεμπλέξει από ΠΑΟΚ φέτος (δεν νομίζω να θέλει κι αυτος να χαρισει τα 230 χιλιαρικα που ειναι να παρει εκει φετος). ο Σουλτζε ειναι καλος παικτης..

ο Αριγκμπάμπου πήγε Μαρούσι

Για τον Πάβιτς έχεις δίκιο, αλλά από την ΚΑΕ λένε πως δεν υπαρχει θεμα με τις μεταγραφές... Η Φιμπα από όσο ξέρω πάντως έχει τουλάχιστον μέχρι πριν μια βδομάδα αντίθετη άποψη ..

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τον Τσιάρα, μια συμβιβαστική λύση του τύπου "παίρνω 80 χιλ. από τον ΠΑΟΚ και άλλα 80 χιλ. από την ομάδα που θα παίζω φέτος", είναι πολύ καλή σε σχέση με τα θεωρητικά 230 χιλ. που δεν θα πάρει ποτέ (ή άντε μετά από πολλλλά-πολλλλά χρόνια στα δικαστήρια).
Γιατί να μη του κάνουμε εμείς αυτή την πρόταση;
Πάντα μιλάω για ιδέες, δε μπορώ να ξέρω εάν ο ΠΑΟΚ θα ήθελε/μπορούσε να το συζητήσει ή εάν ο Φλεβαράκης τον προτιμά έναντι άλλων(;) λύσεων.

Στέλιος

haridimos είπε...

Δεν έχεις άδικο για τον Τσιάρα, το θέμα είναι τι μπάτζετ έχει η ομάδα βέβαια...

Ο Alexey Savrasenko/Αμανατίδης που έμεινε ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ θα ήταν σούπερ για μπακαπ του Φρανσις...

Α και ο Tsintsadze έκλεισε στα Τρίκαλα.

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε,

μάλλον ο Φλεβαράκης άφησε τον Tsintsadze στον Αγγέλου για να ψηθεί στην Α1...
Btw, δες το video του Sanikidze (17 π.-15 ρ.) στο μάτς Γεωργία-Σουηδία που έκρινε την πρώτη θέση στον όμιλό τους. Οι πόντοι και τα ριμπάουντ στα κρίσιμα σημεία. Κρίμα που δεν πήραμε αυτόν τον παίκτη...

Για τον Savrasenko, ιδανικός πράγματι, εεε...εκτός εάν πάρουμε τον Τσακαλίδη!

Στέλιος

haridimos είπε...

Εμειναν Καυκής-Τσιάρας στον ΠΑΟΚ παίρνοντας 120 & 140 χιλιαρικα (από 180 & 235 που ελεγαν τα Δροσοσυμβολαια)... Εμεις γιατί δεν το κάναμε αυτό πέρσι με Παπανικολάου/Χατζή όμως ;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί εμπιστευτήκαμε το λόγο τους!;!

Τέσπα, πάμε για Schultze.
Ο Amara SY άραγε υπέγραψε πουθενά;

Στέλιος