26.5.09

ΤΕΛΟΣ Ο ΧΑΤΖΗΣ


Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο η ΚΑΕ ΑΕΚ (δεν έχει ανεβεί ακόμα στο aekbc.gr) με την οποία γνωστοποιεί το τέλος της συνεργασίας της με τον Νίκο Χατζή


ΑΕΚ ΚΑΕ δέχτηκε χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Θύτης ο… Νίκος Χατζής! Ο αρχηγός και "σημαία" της ΑΕΚ αθέτησε τη συμφωνία που είχε κάνει με την προσωρινή διοίκηση της ΚΑΕ και προχώρησε σε δέσμευση όλων των δόσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ, για χρέη παρελθόντων ετών. Με την πράξη του αυτή ο αθλητής Χατζής έκλεισε για δεύτερη φορά στην καριέρα του την πόρτα της ΑΕΚ που τον ανέδειξε. Ο αθλητής Χατζής αποφάσισε να μην αποτελεί πια την "σημαία" της ομάδας μας.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ… Νίκο Χατζή.
Η ΑΕΚ χρειάζεται καρδιά, συναίσθημα και ειλικρίνεια
".

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ (basketblog, sportaction) αφορμή αποτέλεσε η δέσμευση του υπολοίπου των τηλεοπτικών του ΑΝΤ1 (104,000 €) από την πλευρά του παίκτη για παλιότερες οφειλές, από την εποχή Φιλίππου...

Μπορεί να είναι όντως η 2η φορά που η ΚΑΕ χωρίζει τους δρόμους της με τον παίκτη που σήκωσε σαν αρχηγός όλους τους τίτλους της πρόσφατης ιστορίας μας, η αναφορά του συντάκτη της ανακοίνωσης "έκλεισε για δεύτερη φορά στην καριέρα του την πόρτα της ΑΕΚ" είναι το λιγότερο λανθασμένη... Το 2005 το καλοκαίρι δεν έκλεισε ο Χατζής την πόρτα... Ο Φιλίππου διέλυσε την ομάδα και τον άφησε να φύγει ενώ είχε συμβόλαιο...
Κι αν ο Φιλίππου (τράπεζα για τους ΑΡΔ επί μια δεκαετία και βάλε...) είχε πληρώσει αυτά που έπρεπε, τότε δεν θα είχε γίνει τίποτα από την πλευρά του παίκτη...

Και γενικά το ύφος της ανακοίνωσης είναι απαράδεκτο για έναν παίκτη που έχει προσφέρει τόσα.. Και δεν φταίει αυτός, αν ο Φιλίππου άφησε χρέη.. Ούτε που ο Φιλίππου δεν πλήρωσε φέτος αυτά που θα έπρεπε με συνέπεια οι παλιές οφειλές στον Χατζή να πληρωθούν με αυτά που υπολόγιζε η νυν διοίκηση να πληρώσει τους νυν παίκτες...



Επί του πιεστηρίου, η απάντηση του Νίκου Χατζή στην ανακοίνωση :
"Αυτό είναι το "ευχαριστώ" για τα τόσα χρόνια υπομονής. Όλη τη φετινή σεζόν έπαιζα –σχεδόν- απλήρωτος και μου οφείλουν τουλάχιστον εφτά μισθούς. Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειές μου να επικοινωνήσω με τους υπεύθυνους, άπαντες είχαν εξαφανιστεί.

Κανένας δεν μου μίλησε, όχι για το θέμα της παραμονής μου, αλλά ούτε και για το αν και πότε θα πάρω τα χρήματά μου. Είναι λογικό, όπως κάθε άνθρωπος που εργάζεται σε μια δουλειά να θέλει κάποια στιγμή να πληρωθεί. Αυτό προσπάθησα κι εγώ να ζητήσω και τίποτα παραπάνω.

Από εκεί και πέρα, όπως κάνουν και όλοι οι συμπαίκτες μου, έπρεπε να διασφαλίσω τα δικαιώματά μου. Τη φανέλα της ΑΕΚ την έχω ματώσει και αγαπήσει όσο λίγοι.

Ξεχνάει ο (η) ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ αυτής της ανακοίνωσης, ότι ως αρχηγός το 2000 σήκωσα το Κύπελλο Σαπόρτα στη Λοζάννη και το 2002 το πρωτάθλημα Ελλάδος, παίζοντας ουσιαστικά τραυματίας όλη τη σεζόν. Για την αγάπη μου, λοιπόν, για την ΑΕΚ δεν μπορεί να μιλήσει κανένας. Εγώ ποτέ δεν έφυγα από την ΑΕΚ με δική μου πρωτοβουλία. Θυμούνται και ξέρουν όλοι ότι με έδιωξαν".


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, η προσφορά του Χατζή μεγάλη. Θα τον θυμόμαστε πάντα να σηκώνει τις κούπες της σύγχρονης ιστορίας μας.

Η ανακοίνωση της διοίκησης άκομψη και άστοχη.

Όμως...

Εάν πιστέψουμε/δεχθούμε ότι, όταν ανέλαβε η προσωρινή διοίκηση, επήλθε σχετική "συμφωνία κυρίων" τα φετινά έσοδα να διατεθούν στο φετινό ρόστερ, τότε κατά την άποψή μου τα πράγματα αλλάζουν.

Γνωρίζουμε ότι το συμβόλαιό του όπως και του Παπανικολάου είχε συναφθεί επί Δρόσου και ήταν πολυτέλεια για τη φετινή ΑΕΚ. Εάν ο Νίκος δεν μπορούσε να δεχθεί αυτή τη "συμφωνία" θα έπρεπε να δεχθεί να λύσει το συμβόλαιό του και να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα την τρέχουσα περίοδο.

Οι δύο ανακοινώσεις δε βοηθούν να καταλάβουμε αυτό το σημαντικό σημείο με αποτέλεσμα να μένει μόνο πίκρα για την κατάντια μας.

Ας ελπίσουμε σε καλύτερη συνέχεια.

Στέλιος

haridimos είπε...

Από την ΚΑΕ λένε πως υπήρχε "προφορική συμφωνία" να μην πάρει άλλα από τα τηλεοπτικά για τα προηγούμενα χρόνια.
Ο Χατζής από την πλευρά του το διαψεύδει...

Τις @@ τους Φιλιππου τις πληρώνει η ομάδα..

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι πόσα χρόνια θα σέρνεται αυτή η κατάσταση...
Πρέπει να δοθεί λύση. Μόνο νέος επενδυτής και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να φέρει καλύτερες μέρες.
Ας ελπίσουμε ότι οι φήμες των τελευταίων ημερών και οι δηλώσεις Καραμανλή για σοβαρή υποψηφιότητα να ευοδοθούν.

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Τί σχεση διατηρει ο κυριος Καραμανλης με τον κυριο Δροσο;Η νομικη συμβουλος του κυριου Δροσου για ποιο λογο δοικει (μαζι με Καραμανλη-Βασσιο) την ΚΑΕ ΑΕΚ και εκδιδει ανακοινωσεις;
Μπορει να μου δωσει μια απαντηση ο φιλος blogger;
Και μετα συζηταμε και για τις ευθυνες Φιλιππου.

haridimos είπε...

Ο Καραμανλής είχε παίξει το ρόλο του μεσάζοντα για να έρθει στην ΑΕΚ ο Δρόσος το καλοκαίρι του 2007. Θυμάμαι πως αυτός τον έφερε και στο Blue Sky το βράδυ που τα πρωτοβρηκε με το Φιλιππου. Η κα Μάντη ήταν νομική σύμβουλος του Δρόσου πέρσι και μπήκαν και οι δυο στη διοικηση (στο δσ) της ΚΑΕ. Ο Δρόσος έφυγε, αυτοί έμειναν και τράβηξαν το κουπί φέτος.
Δεν νομίζω ότι εκδίδει αυτή τις ανακοινώσεις - νομίζω πως έχει γραφείο τύπου η ΚΑΕ

Ανώνυμος είπε...

Ομιλω για την ανακοινωση εναντιον του καλαθοσφαιριστη Νικου Χατζη αγαπητε φιλε.
Ειχα την εντυπωση οτι κατεστη σαφες απο το προηγουμενο μηνυμα.
Εσεις προσωπικα επιδοκιμαζετε την επιλογη της Κας Μαντη αλλα και τη σταση του κυριου Καραμανλη σχετικα με το θεμα Δροσου;
Σεις προσωπικα επικροτειτε την πολιτικη της διοικησης της ΚΑΕ και τις συμπεριφορες στους αθλητες αλλα και σε μελος του προπονητικου τημ το οποιο εξεδιωχθη;
Επισης,σεις προσωπικα αναγνωριζετε ως αποκλειστικο υπευθυνο της διοικητικης καταστασης στην ΚΑΕ, το Γιαννη Φιλιππου;

Δεν ειμαι επιθετικος μαζι σας και μη το εκλαβετε ετσι.Απαντησεις ζητω.

haridimos είπε...

Σόρρυ, αλλά προσωπικά δεν μπορώ να ξέρω αν την ανακοίνωση την έγραψε το γραφείο τύπου της ΚΑΕ ή άλλος.

Για τη Μάντη τώρα, όσον αφορά το νομικό θέμα και τις νομικές της συμβουλές, η παρουσία της κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένη στη διετία αυτή. Και μόνο η υπόθεση με τον Πανιώνιο αρκεί .
Για την παρουσία της στο ΔΣ της ΚΑΕ, θα υπήρχε πρόβλημα αν "έκοβε" θέση από κάποιο οιωνεί επενδυτή-επιχειρηματία. Και επί Φιλίππου, ο τότε νομικός σύμβουλος Σωκράτης Λαμπρόπουλος ήταν σχεδόν σταθερά στο ΔΣ της ΚΑΕ.

Δεν συμφωνώ με τη συμπεριφορά της διοίκησης σε Πρίφτη, Νέμεθ, Χατζή κλπ

Δεν ξέρω αν είναι αποκλειστικός υπεύθυνος ο Φιλίππου, αλλά τα χρέη δημιουργήθηκαν επί των ημερών του, & δεν πληρώθηκαν επί των ημερών του.
Και δε μιλάμε για τα τελευταία χρόνια μόνο...
Ο Κιάτσιγκ έπαιξε τη 2η χρονιά του (1996/97) και ήταν/είναι απλήρωτος.
ο Κουτλουάϊ με τον Χάμμιγκ (2000/01) επίσης..
ο Ιβκοβιτς πληρώθηκε πέρσι..

Εγώ σαν οπαδός πληρώνω κάθε χρόνο 15 χρόνια το διαρκείας μου. Δεν νομίζω πως ευθύνομαι εγώ για τα χρέη...

Ούτε ευθύνομαι εγώ που το 2005/06 το συνδρομητικό πρότεινε στην ΚΑΕ ΑΕΚ να γίνει νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο τριετές με 1,2εκ ευρώ το χρόνο (αντί του 1,8 που ήταν να πάρει το 05/06). Η διοίκηση Φιλιππου αρνήθηκε, πήρε το 1,8εκ (αφήνοντας τρελλά χρέη στους παίκτες ενώ το αγωνιστικό μπάτζετ ήταν 1,2εκ...) και τις επόμενες δυο σεζόν πήραμε 450 & 250 χιλιάρικα αντίστοιχα από την ΕΡΤ. Δηλαδή σύνολο 1800+450+250 = 2,5εκ αντί για 1200χ3=3,6εκ..

Ούτε ευθύνομαι εγώ γιατί την τριετία που έτρεχε την ΚΑΕ ο Δημήτρης Φιλίππου, με την ομάδα να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα & Ευρώπη δεν μπορούσαμε να βρούμε χορηγό για τη φανέλα... Την επόμενη σεζόν ο Γρανίτσας έφερε 400χιλ από τη Husqvarna... Ο Δ.Φιλίπππου είχε πει όχι το 05/06 στην TIM πχ (που μετά πήγε στη φανέλα του Πανελλήνιου). Χαλαρά στοίχισε 1-1,5εκ η αδυναμία εύρεσης διαφημισης στη φανελα από τα λάθη τους.

Ούτε ευθύνομαι εγώ που οι παίκτες που αγοράστηκαν ακριβά αφέθηκαν ελεύθεροι στο τζάμπα και όχι με ανταλλάγματα. Που δέχθηκαν να στείλουν πχ τον Ντικούδη στη Βαλένθια με 500 χιλιάρικα αντί της ΤΣΣΚΑ που έδινε 1 χαρτί επειδη και καλα ο Δημος δεν ήθελε Ρωσία, αλλά πήγε εκει την επόμενη χρονιά... Που οι Σανς μας έδιναν 1 μύριο δολλάρια και τον Σαντιάγο για να λύσουμε εξωδικαστικά το θέμα Λέντκοφ/Τσακαλιδη αλλά εμείς θέλαμε δικαστήρια και πήραμε τα @@ μας.. Που δώσαμε τον παικταρά Ζήση σε αυτή την ηλικία ουσιαστικά τζάμπα. Που δώσαμε τον παικταρά Μπουρούση εντελώς τσάμπα και με οφειλές .. Που κάναμε συμβόλαια 150 χιλιάδων ευρώ στους Μέλνικς..