27.3.09

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΓΣ 29/3

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Μελών ερασιτεχνικής ΑΕΚ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έχει περάσει περισσότερος από μισός χρόνος από την στιγμή που εκλέχτηκε η διοίκηση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Όπως είναι γνωστό η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση κατέλαβε δυο έδρες στο διοικητικό συμβούλιο, με τους Τζούλιο Συναδινό και Χαρίδημο Μανουσάκη.
Από την πρώτη στιγμή διακηρύξαμε ότι θα συμμετέχουμε ενεργά, ενωτικά, κριτικά και - κυρίως – δημιουργικά, στην ζωή του συλλόγου. Από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση θεωρήσαμε ότι προτεραιότητες της διοίκησης πρέπει να είναι η σωτηρία της ομάδας μπάσκετ, η αναζωογόνηση των αγωνιστικών τμημάτων του συλλόγου και το οικονομικό νοικοκύρεμα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, που δεν θα μπορούσε παρά να περάσει μέσα :

1) από την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της ερασιτεχνικής έναντι οποιουδήποτε (ΠΑΕ, ΚΑΕ, ιδιωτών, ΜΜΕ) εκμεταλλεύονται τα σήματα της ομάδας, είτε κατόπιν συμφωνίας, είτε αυθαίρετα
2) από τον ενδελεχή έλεγχο των οικονομικών του σωματείου και των πεπραγμένων της πρώην διοίκησης από το σώμα των ορκωτών λογιστών.

Για τον λόγο αυτό, συνεπείς προς τις θέσεις που εκφράσαμε, συμβάλλαμε με την θετική μας ψήφο σε κάθε απόφαση που αποσκοπούσε στην διαφανή οικονομική λειτουργία του συλλόγου, στην διεκδίκηση των οφειλόμενων ποσών από την ΠΑΕ, στην ακύρωση παλαιότερων αποφάσεων του ΔΣ με τις οποίες εκχωρούνταν όλα τα έσοδα από την ΠΑΕ, την ΓΓΑ και άλλες επιχορηγήσεις έναντι ταμειακών διευκολύνσεων προς τον κύριο Ανατολιωτάκη, με αποτέλεσμα το σωματείο να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον οικονομικό στραγγαλισμό και την αφάνεια.

Η έκθεση των ορκωτών λογιστών, που πρόσφατα παραδόθηκε στα μέλη του Δ.Σ., δικαιώνει αυτή την στάση μας, αλλά και αυτήν της πλειοψηφίας του Δ.Σ. Από την ανάγνωση των στοιχείων προκύπτει ότι η ερασιτεχνική ΑΕΚ εδώ και πολλά χρόνια ήταν ένα «μαγαζί» με απίστευτη λογιστική «αταξία». Διότι, ανεξαρτήτως των ποσών, που βάσει της έκθεσης των ορκωτών λογιστών, φαίνεται πως η ερασιτεχνική ΑΕΚ οφείλει ή της οφείλουν, πως μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει ένα σύλλογο όπου κατά το παρελθόν υπήρξαν εγγραφές δαπανών που ποτέ δεν έχουν περάσει από έγκριση ΔΣ, ταμειακές διευκολύνσεις χωρίς συμφωνητικά και παραστατικά, με πλήθος παρατυπιών που ενδεχομένως θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμα και άλλου είδους διαδικασίες των ελεγκτικών μηχανισμών της πολιτείας. Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν λίγες ημέρες πριν τις πρόσφατες εκλογές, ο κ. Ανατολιωτάκης να διενεργεί ταμειακές πράξεις μόνος του χωρίς υπογραφή του ταμία του συλλόγου, γεγονός που δεν συμβαίνει ούτε σε σωματείο γειτονιάς. Για τον λόγο αυτό θα καταψηφίσουμε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό των χρήσεων της προηγούμενης διοίκησης, πριν τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου. Άλλωστε και στο παρελθόν διαφωνήσαμε ριζικά με τις πρακτικές της πρώην διοίκησης Ανατολιωτάκη και για τον ίδιο λόγο καταψηφίσαμε τους απολογισμούς του για προηγούμενα διαστήματα, σε αντίθεση με άλλους που τον στήριζαν.
Αναρωτιόμαστε μήπως η πόλωση που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια τόσο από την πλευρά της ΠΑΕ όσο κι από την πρώην διοίκηση της ερασιτεχνικής, εξυπηρετούσε τελικά και τις δυο πλευρές, προκειμένου να μην φαίνεται η πραγματική εικόνα τόσο της οικονομικής κατάστασης της ΠΑΕ όσο και των πεπραγμένων της πρώην διοίκησης Ανατολιωτάκη.

Όπως και να’ χει εμείς θα επιμείνουμε να στηρίζουμε κάθε ενέργεια που δίνει οξυγόνο ζωής στην μάνα ΑΕΚ.

26-3-2009 Για την Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση
Χαρίδημος Μανουσάκης
Τζούλιος Συναδινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: