19.2.09

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ




Δυστυχώς, όπως και στο ματς με το Μαρούσι και τώρα με τον Ολυμπιακό, δεν χάσαμε μόνο τον αγώνα, αλλά και την έδρα... Tότε συμπληρώσαμε 5 επιπλήξεις και παίξαμε χωρίς κόσμο στο παιχνίδι με τη Λάρισα, τώρα μετά την σίγουρη τιμωρία λόγω της εκκένωσης του γηπέδου θα είναι δύσκολο να ξαναπαίξουμε με κόσμο στα Πατήσια. Μπορεί να υπήρχαν οι εκκλήσεις από την διοίκηση της ΚΑΕ, αλλά και τους οργανωμένους, όμως για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε πως η βλακεία είναι αήττητη. Γιατί ανεξάρτητα από τις προκλήσεις του κάθε Teodosic, θα πρέπει ο κόσμος να μην τσιμπάει και να επιδεικνύει ωριμότητα. Η ουσία είναι πως κι αυτή τη φορά πάτησε την μπανανόφλουδα και τώρα χωρίς κόσμο στις εξέδρες στη συνέχεια του πρωταθλήματος, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή η είσοδος στην οκτάδα και τα playoff, αφού θα παίξουμε σίγουρα χωρίς κόσμο με Άρη & ΠΑΟΚ κι ίσως και με τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική...

Και για να είμαστε και δίκαιοι, μπορεί οι ανεγκέφαλοι να είναι ανεγκέφαλοι, αλλά σε άλλους αγώνες και φέτος και παλιότερα γίνανε πολύ χειρότερα και ποτέ δεν εκκενώθηκαν οι εξέδρες. Ίσως γιατί ο εμπλεκόμενος δεν ήταν η ομάδα μας... Τουλάχιστον το Σπόρτιγκ άδειασε μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα με κανέναν μηδενισμό...

Αγωνιστικά, όπως και στα περισσότερα φετινά παιχνίδια και κυρίως σε αυτά που παίξαμε στα Πατήσια με κόσμο, η ομάδα μπήκε δυνατά και με διάθεση. Βρήκε λύσεις στην επίθεση, κυρίως από τα 6μ25 (είχαμε 6/14 στο πρώτο ημίχρονο), είχαμε τον Νίκο Χατζή αλλά και τον Δημήτρη Παπανικολάου σε κέφια και θα είχαμε πάει στα αποδυτήρια με κάποια στοιχειώδη διαφορά, αν ο Ολυμπιακός δεν είχε την ευτυχία να διαθέτει τον Γιάννη Μπουρούση που μας έπαιζε μόνος του σε αυτό το διάστημα σκοράροντας 20 πόντους, μέσα κι έξω από το καλάθι. Και φυσικά μας έκανε να μελαγχολήσουμε για το γεγονός πως ήρθε σε μας άγνωστος, με προβληματικά πόδια, καταξιώθηκε & έμαθε μπάσκετ στα κιτρινόμαυρα, ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημά μας και πήρε τον δρόμο για άλλες πολιτείες, όταν ξεκίνησε την αποδόμηση ο Φιλίππου και οι συν αυτώ... Έτσι πήγαμε στα αποδυτήρια ισόπαλοι με 41-41.

Το μπάσκετ είναι γενικά δίκαιο άθλημα, και οι ερυθρόλευκοι στην επανάληψη βρήκαν λύσεις απέναντι στην άμυνά μας, δεν μας βγήκαν και τα σουτ από την περιφέρεια (0/5 τρίποντα) και το σκορ άνοιξε... αφού στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου έγινε 54-72. Κάπου εκεί άρχισε η ρίψη αντικειμένων, οι διαιτητές αποχώρησαν και μετά από ένα μισάωρο το παιχνίδι ξανάρχισε. Η διαφορά ήταν δεδομένη πλέον, κι απλά φτάσαμε στο τελικό 75-95 που έσβησε σε μεγάλο βαθμό -ειδικά με την αναμενόμενη βαριά τιμωρία- τα όνειρα για κάτι καλό στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.


Υ.Γ. Και φυσικά επανέρχεται το ερώτημα που έχει μπει από την αρχή της χρονιάς, σχετικά με το αν η ομάδα κέρδισε ή όχι με την παρουσία της στα Πατήσια. Δέκα ματς έχει παίξει εκεί μέχρι τώρα, μετράει επτά νίκες και τρεις ήττες. Χωρίς κόσμο στις εξέδρες είμαστε αήττητοι (Κολοσσός, Καβάλα, Λάρισα) ενώ με κόσμο έχουμε 4-3 (που μπορεί να γίνει και 3-4 αν χάσουμε στο ΑΣΕΑΔ)...

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι η βλακεία είναι ανίκητη.

Επομένως, πρέπει να θεωρείς εαυτόν δικαιωμένο που επέμενες για Ελληνικό και όχι για Σπόρτιγκ.

Η έδρα μας δεν μας έχει βοηθήσει καθόλου, απεναντίας. Εάν συνυπολογιστούν οι τιμωρίες και τα πρόστιμα έχουμε και μεγάλη οικονομική ζημία.

Συμπέρασμα (όσο και εάν δεν αρέσει στους οργανωμένους): Όχι ξανά σε τέτοιο γήπεδο, όπου η κάθε καφρίλα φαίνεται τεράστια και τιμωρείται αναλόγως. Επιστροφή σε γήπεδο που μπορεί να πάει κάποιος με το παιδί του και τη γυναίκα του. Εάν αυτό είναι το Ελληνικό, το ΟΑΚΑ, το Κλειστό των Άνω Λιοσίων, ή της Πυγμαχίας στο Περιστέρι αυτό ας το κρίνει η διοίκηση (προτιμώ τα δύο τελευταία, εάν είναι εφικτό).

Και ακόμη: Διαρκείας και απλά εισιτήρια μόνο ονομαστικά και ηλεκτρονικά. Καταχώρηση των στοιχείων σε βάσεις δεδομένων και διασταύρωσή τους με το βίντεο σε περίπτωση που προκληθούν επεισόδια για να αποδίδονται ευθύνες.

Διοίκηση, προπονητές και αθλητές να σταματήσουν το λιβάνισμα στον "υπέροχο" κόσμο, που μόνο τέτοιος δεν αποδεικνύεται. Αντίθετα, δεν αφήνει την ομάδα να σηκώσει κεφάλι.

Στέλιος

Υ.Γ. Μετά από αυτά, τι να πει κανείς για το αγωνιστικό κομμάτι;

Ανώνυμος είπε...

oxi ano liosia!!!
50 anthropoi tha pigainoun!

haridimos είπε...

Για μένα η καλύτερη επιλογή είναι το ΟΑΚΑ...
Τα λεφτα που θα μας στοίχιζε παραπάνω έχουν ήδει εξισορροπηθεί με αυτά που χάνουμε από τις τιμωρίες, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε παραπάνω εισιτήρια στα παιχνίδια που έχουμε δώσει και να έχουμε συνεπώς κι έξτρα έσοδα, ενώ λογικά θα είχαμε δώσει και περισσότερα από τα μόλις 650 διαρκείας..


Μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Αρη, η πρόβλεψη είναι :

Οσφπ 22-25,
Παο 22-24,
Αρης 17-21,
Πανελλήνιος 14-20,
Πανιώνιος 13-19, (ή 14-20)
Μαρούσι 14-17,
Κολοσσός 10-14
ΠΑΟΚ 9-12,
Α.Ε.Κ. 9-14 (ή 8-13)
Ολύμπια 6-12,
Καβάλα 6-9,
Αιγαλεω 5-10,
Λάρισα 2-7,
Τρικαλα 4-6

Λογικά δηλαδη εχουμε μάλλον σωθεί, αφού πρακτικά δεν προλαβαίνουν να μας πιάσουν Λαρισες-Τρικαλα.

Ανώνυμος είπε...

kalitera OAKA ama einai sta misa mats na eimaste timorimenoi, alla se kanena allo gipedo den tha eixame 1500+ atoma stathera se kathe mats (opos simvainei sto sporting, pou i kerkida einai o monos logos na paei enas mi basketikos aektzis)

Ανώνυμος είπε...

diavasa se "gnisio" foRum oti emeinan 2 blokakia eisitirion apoulita!

fantasteite tou xronou pou mallon tha paizoume elliniko posoi tha pigainoun!! oi ...100 tou galatsiou!

haridimos είπε...

Αν έχεις σοβαρή & υπολογίσιμη (μπασκετικά) ομάδα θα έχεις κόσμο.

Στα Πατήσια, Τετάρτη μεσημέρι (εργάσιμη μέρα & ωρα) πάλι καλά που μαζεύτηκαν & τόσοι.

Το θέμα είναι να μαζεύεις πραγματικά κόσμο στο γήπεδο, κι όχι απλά να παίζεις σε μικρό γήπεδο ώστε να φαινόμαστε πολλοί.

Ανώνυμος είπε...

nai alla epeidi oute tou xronou tha exoume sovari basketiki omada, posoi tha pigainoun sto elliniko? 200-300 sta perissotera mats...

1500 atoma den mazeuame oute ti xronia pou pirame protathlima sta pio polla mats, sosta?

vevaia logo ton epeisodion, anagastika prepei na figoume apo to sporting

haridimos είπε...

Το Σπόρτιγκ επιλέχθηκε επειδή μας στοίχιζε 60 χιλιάρικα, ενώ το ΟΑΚΑ 120 χιλιάρικα.
Στο Ελληνικό δεν πήγαμε γιατί χρωστάμε 100 ή 120 χιλιάρικα στα Ολυμπιακά Ακίνητα (που εχουν το γήπεδο) από το Γαλάτσι.

Γλυτώσαμε λοιπόν 60 χιλιάρικα στο μπάτζετ.
Όμως από 750 εισιτήρια σε κάθε ματς επί 4 (ή 5) ματς κεκλεισμένων το κέρδος εξανεμίζεται.
Κι αν υπολογίσουμε πως σε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο θα είχαμε περισσότερα εισιτήρια - άρα και περισσότερα έσοδα, η απόφαση για Σπόρτιγκ δεν μας ωφέλησε ούτε οικονομικά..

Ανώνυμος είπε...

anexartita apo ta oikonomika omos, se poio allo gipedo sti meta ioannidi epoxi i AEK eixe stathera 1500 atoma se kathe mats?

haridimos είπε...

Με Ιωαννίδη μόνο στη ρέγκιουλαρ του 1996/97 είχαμε σοβαρή παρουσία κόσμου, που είμασταν και πρώτοι σε εισιτήρια στην Α1. Στα πλέιοφ ο μο έπεσε.

1500 μο, ούτε στο Σπόρτιγκ είχαμε φέτος.

Να θυμηθώ να ζητήσω από ΕΣΑΚΕ τα εισιτήρια της φετινής χρονιάς, για να ανεβάσω ένα συγκριτικό.

Ανώνυμος είπε...

apo oti thimamai, to 96-97 eixame peripou 4,500 m.o. kai to 97-98 peripou 3,000 m.o.

haridimos είπε...

Κανονική περίοδο, 4775 εμείς, 4192 ο γαυρος, 3858 ο παο.
Στη ρέγκιουλαρ, 8132 ο γαυρος, 4313 εμείς...

Τώρα γιατί εμείς στα πλειοφ που παίζαμε για τον τιτλο πέσαμε σε μο, είναι από τα γνωστά αναπαντητα (για τους πολλούς) ερωτήματα..

Ανώνυμος είπε...

enas logos isos einai oti den pisteve o kosmos oti tha borouse na parei i AEK me meionektima edras ton titlo apo ton protathliti evropis gayro

Ανώνυμος είπε...

ekeini i xronia itan i monadiki pou to basket tis AEK sinagonizotan se proselefsi kosmou tin podosfairiki omada pou eixe m.o. 7,000