7.12.08

ΠΗΡΕ ΤΗ ΝΙΚΗ



Μπορεί να ήρθε με αγχωτικό τρόπο, αλλά η νίκη είναι πάντα νίκη και τα ροζ φύλλα που μαζεύεις στη διάρκεια της χρονιάς κρίνουν το αν η πορεία είναι πετυχημένη ή όχι στο τέλος της. Έτσι αυτό που κρατάμε από το ματς κόντρα στην Ολύμπια, είναι η νέα νίκη, η πέμπτη σε εννιά αγώνες, που μας διατηρεί στο πρώτο μισό της βαθμολογίας και συγκεκριμένα στην πέμπτη θέση. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει στη νίκη πιο εύκολα και να είχαμε διαχειριστεί καλύτερα τη διαφορά που πήραμε στα μέσα της τρίτης περιόδου, αλλά αφού δεν το πληρώσαμε ακριβά δεν πειράζει.

Ή μάλλον απλά είναι κάτι που θα πρέπει να δουν και να διορθώσουν -αν γίνεται- στην πορεία ο Φλεβαράκης με το υπόλοιπο προπονητικό team, γιατί σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Οι λόγοι που η ομάδα κάνει συχνά τόσο μεγάλα νεκρά διαστήματα και συνήθως στην τρίτη ή στην τέταρτη περίοδο είναι βασικά δυο... η έλλειψη ενός playmaker με καθαρό μυαλό που θα παγώνει το παιχνίδι (στυλ Κορωνιού ή Blakney) και η έλλειψη προετοιμασίας με συνέπεια οι παίκτες να μη μπορούν να διατηρηθούν επί 40' στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο. Το πρώτο μπορεί να διορθωθεί, ειδικά αν αρχίζουν να προσφέρουν όπως τα τελευταία παιχνίδια οι αναπληρωματικοί point guard που διαθέτουμε, ενώ το δεύτερο δεν διορθώνεται απλά μπορεί να διαχειριστεί έτσι ώστε σε βάθος χρόνου να έχουμε λιγότερες απώλειες.


Καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση της νίκης είχε φυσικά ο Γιάννης Κυριακόπουλος, που πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα. Δεκαπέντε πόντοι με 3/3 τρίποντα, με τους οποίους αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ μας, σε μια βραδιά που ο εορτάζων Νίκος Χατζής έμεινε άποντος -χωρίς να σουτάρει κάν!- ενώ ο DJ Thompson αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ και οι επιλογές μας από την περιφέρεια, που είναι το όπλο μας φέτος ήταν περιορισμένες. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει όμως και στον Δημήτρη Παπανικολάου, που κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα... κόντρα στην Ολύμπια είχε 13π-3ασ, ενώ συνολικά στην Α1 φέτος έχει 10.7π, 4.2ρ, 3.0ασ. Ο Nemeth επανήλθε στις καλές παρουσίες, αν και έμεινε άστοχος από τα 6μ25, ο Bryant πάλεψε κάτω από τα καλάθια αλλά τους περισσότερους πόντους του τους έβαλε μακριά από αυτά, ο Βασιλόπουλος συνέχισε να βοηθάει, ο Δορκοφίκης έδειξε να επανέρχεται σιγά-σιγά, αλλά από την άλλη ο Ταπούτος δεν συνέχισε όπως σε προηγούμενα παιχνίδια και ο Andersen επανήλθε στις τραγικές παρουσίες.

Και δυο βιντεάκια από την εξέδρα του αγώνα




Ο Μπαρτζώκας, προπονητής της Ολύμπια, άφησε αιχμές για την ατμόσφαιρα που επικρατούσε, στις οποίες απάντησε σήμερα η ΚΑΕ με ανακοίνωσή της.

Υ.Γ. Άλλο ένα μη τηλεοπτικό ματς, άλλη μια νίκη μας φέτος. Άντε να μη γίνεις προληπτικός μετά !!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα.Κάνωντας τυχαία μια περιπλάναση στο διαδίκτυο βρήκα αυτό το blog.Παρόλο που είμαι φίλαθλος του Παναθηναικού,θα ήθελα να συγχαρώ τον δημιουργό αυτού του εξαιρετικού ιστολογίου για το μπάσκετ της ΑΕΚ.Είναι αναλυτικότατο,με διαρκή ενημέρωση,και πολλές πληροφορίες. Μακάρι να υπήρχαν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες και για άλλες μεγάλες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ.Στην Ελλάδα η πλειονότητα των φιλάθλων/οπαδών αγνοεί το μπάσκετ,και ξεχνά τα τρομερά επιτεύγματα που έχουν παρουσιάσει οι ελληνικές ομάδες(ΠΑΟ,ΟΣΦΠ,ΑΕΚ,ΠΑΟΚ,ΑΡΗΣ έχουν κατακτήσει ευρωπαικά τρόπαια και έχουν κάνει μεγάλες πορείες,ενώ και ο Μακεδονικός έφτασε στον τελικό του ULEB Cup το 2005.)Πράγματα που στο ποδόσφαιρο μάλλον δεν θα τα καταφέρουν ποτέ οι αντίστοιχες ελληνικές ομάδες.Τέλος πάντων,εύχομαι καλή συνέχεια στο blog.Παρεμπιπτώντος,χθές χάσατε από τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία(77-70).Άκουσα ότι έγιναν(ως συνηθως)φασαρίες.Για αποχαιρετισμό,έχω μια ερώτηση:Έχω ακούσει για ένα γήπεδο που χρησιμοποιούσε η ΑΕΚ,το ''Γιώργος Μόσχος''.Γιατί η ΑΕΚ δεν εγκαθίσταται πάλι εκεί;Νομίζω ότι ήταν η φυσική της έδρα.Το λέω αυτό επειδή τα τελευταία χρόνια έχω παρατηρήσει ότι η ΑΕΚ αλλάζει όλο έδρα.Μήπως το ''Γιώργος Μόσχος'' δεν υπάρχει πια;

haridimos είπε...

φίλε Γιώργο, το κλειστό 'Γ.Μόσχος' γκρεμίστηκε το 2003 τον Μάϊο μαζί με το Στάδιο 'Ν.Γκούμας' .
Αν υπήρχε σίγουρα θα το χρησιμοποιούσε φέτος σαν έδρα η ομάδα.

Κατά τα άλλα, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.