27.10.08

ΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΚΡΙ...


Δυστυχώς δεν καταφέραμε να φύγουμε νικητές από το κατάμεστο κλειστό των Πατησίων, αφού μπορεί να κοιτάξαμε στα μάτια τον καλύτερο (από άποψη δυναμικότητας & budget) αντίπαλο, αλλά γνωρίσαμε την ήττα χάρη στο καθοριστικό σφύριγμα των διαιτητών στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας. Γιατί με το εξόφθαλμα εκπρόθεσμο φάουλ, αφού όταν σφύριξε η κόρνα ο Καλαμπόκης ήταν ακόμα σε κίνηση και δεν είχε έρθει σε επαφή με τον Χατζή, οι γκρι έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να πάνε το ματς στην παράταση... Κι εκεί κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη εκμεταλλευόμενοι τα λάθη μας και την ολιγωρία στο πρώτο τρίλεπτο. Η διοίκηση της ΚΑΕ υπέβαλλε ένσταση μετά τη λήξη και πλέον το 'μπαλλάκι' περνάει στον αθλητικό δικαστή για τα περαιτέρω. Αντικειμενικά και με βάση και το βίντεο η φάση είναι ξεκάθαρη, καθώς το φάουλ γίνεται αφού το ματς έχει ολοκληρωθεί.

Κρίμα για το εξαιρετικό παιχνίδι που έκανε ο Νίκος Χατζής, βουλώνοντας τα στόματα όσων τον θεωρούσαν ξοφλημένο το καλοκαίρι. Ο αρχηγός έκανε ότι μπορούσε, προσθέτοντας άλλη μια εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στους κυανέρυθρους, σημειώνοντας 25 πόντους με άψογα στατιστικά : 6/7 2π, 3/5 3π, 4/4 1π, 2ασ, 1κλ, 2ρ. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Περικλής Δορκοφίκης δίνοντας πολλές λύσεις κάτω από το καλάθι στην επίθεση (αμυντικά υστερεί και δεν είναι το ζητούμενο αυτό από έναν παίκτη που παίζει κατ'ανάγκη βασικός), αλλά και ο Istvan Nemeth που αποδεικνύεται εξαιρετική καλοκαιρινή επιλογή.


Επί 45' η ομάδα μας στάθηκε πολύ καλά, δείχνοντας πως έχει αρχίσει να βρίσκει την αγωνιστική της ταυτότητα και πως ο Φλεβαράκης κάνει δουλειά στις προπονήσεις. Παράλληλα όμως έδειξε και τις αδυναμίες που έχει το ρόστερ μας σήμερα. Γιατί δεν υπάρχει κάποιος αξιόπιστος playmaker να ξεκουράζει τον DJ Thompson που δεν μπορεί να παίζει 40' γιατί "κολλάει" και κάνει πιο εύκολα λάθη. Η μόνη λύση που φάνηκε να "περπατάει" ήταν η χρησιμοποιηση του Nemeth σε αυτό τον ρόλο. Όσο για την 2η βασική μας έλλειψη, αυτή είναι στη θέση του backup center, καθώς ο Andersen απέχει πόρρω από το να θεωρηθεί αξιόπιστος... Σίγουρα αν ανεβάσει στροφές ο Ταπούτος - λογικά θα πάρει κάνα μήνα, ή ο Δανός τα πράγματα αναμένεται να στρώσουν . Το άλλο ερωτηματικό είναι ο Kikerpill, που ούτε το καλό του σουτ έχουμε δει ακόμα, ούτε βοήθεια στα ρημπάουντ έχει προσφέρει..


Όσο για τον κόσμο που γέμισε για πρώτη φορά γήπεδο που παίζουμε εντός έδρας μετά από κάμποσα χρόνια, ήταν άψογος μέχρι να γίνει η φάση με τον Καλαμπόκη, δημιουργώντας φανταστική ατμόσφαιρα και δίνοντας ώθηση στους παίκτες του Φλεβαράκη. Κάτι η κατάφορη αδικία, κάτι η χειρονομία του παίκτη του Πανιωνίου (που την είδε επίσης όλη η Ελλάδα από την τηλεόραση), κάτι το γεγονός πως η ηλιθιότητα είναι αήττητη και κάποιοι ανεγκέφαλοι δεν καταλαβαίνουν ούτε από λόγια ούτε από παραινέσεις, είναι δεδομένο πως θα τσιμπήσουμε κάποια τιμωρία από τον αθλητικό δικαστή..


Δείτε και τα στιγμιότυπα από ΑΝΤ1 & "Αθλητική" Κυριακή της ΝΕΤ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στα παιδιά και στον κόουτς!!! Πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στην τρίτη σε δυναμικότητα ομάδα του πρωταθλήματος.

Ελπίζω να δικαιωθούμε στην ένσταση γιατί η φάση είναι καθαρή. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να γίνει επανάληψη του αγώνα για να έχουμε την ευκαιρία να ξαναγεμίσουμε το γήπεδο και να "ρεφάρουμε" την τιμωρία της μιας αγωνιστικής που μας περιμένει...

Αγωνιστικά, τα πράγματα εξελίσσονται όπως τα σχολιάζαμε από την αρχή: Πάντα πρέπει να υπάρχει μέσα στο παρκέ ένας εκ των D.J. ή Nemeth γιατί δεν έχουμε άλλον αξιόπιστο "άσσο".
Επίσης, χρειάζεται ακόμη ένας σέντερ-σκόρερ έστω και για 10-15 λεπτά. Εάν ο Shermadini υπογράψει στον ΠΑΟ, ας πάρουμε άλλον με αυτά τα χαρακτηριστικά. Προτείνω τον Κροάτη Α. Tomic της KK Zagreb (2.17, 21 χρονών) με καλό σουτ από τα πέντε-έξι μέτρα ώστε να ανοίγουν οι άμυνες για διεισδύσεις ή/και για τρίποντα όταν θα παίζει στο low-post. Δεν ξέρω εάν αντέχουμε οικονομικά καθώς ο παίκτης δεν είναι ελεύθερος, αλλά κάτι πρέπει να γίνει άμεσα στο "πέντε".
Στο τρία-τέσσερα δεν ανησυχώ γιατί ο Ταπούτος θα μπει αργά ή γρήγορα σε φουλ ρυθμούς και ο Δορκοφίκης δείχνει να ανταποκρίνεται πολύ καλά.

Καλή συνέχεια.
Στέλιος

haridimos είπε...

Παίκτη που παίζει σε άλλη ομάδα όσο καλός και να είναι δεν νομίζω ότι υπάρχει ενδεχόμενο να φέρουμε...

Ανώνυμος είπε...

Ο.Κ.

Ας πάρουμε τότε κάποιον που δεν έχει ομάδα: Τσακαλίδης!

Ή κάποιον που η ομάδα του (Zalgiris) θα χρεοκοπήσει: Donatas Motiejunas, 2.16, 18 χρονών!!

Ή κάποιον που θα τον αφήσει η ομάδα του δανεικό για να πάρει εμπειρίες: Κουφός!!!

Αλλά ας πάρουμε κάποιον!

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Eρωτησις:
εχει πουλησει πολλα διαρκειας η ΑΕΚ? Ρωταω για να ξερω αν ειναι ευκολο να πας Σπορτιγκ με απλο εισιτηριο.. Ποσο κανουν τα εισιτηρια? Με τον νιονιο πουλουσαν στο γηπεδο πριν τον αγωνα?

haridimos είπε...

Tο πολλά είναι σχετικό.
Για μένα θα έπρεπε να είχαν πουληθεί όλα ήδη.
Την Κυριακή με τον Πανιώνιο υπήρχαν εισιτήρια των 10 & των 20 ευρώ, που βγήκαν & στα εκδοτήρια.

Ανώνυμος είπε...

ok thanks
δηλαδη στο επομενο εντος να το δοκιμασω να σκασω μυτη στον Αγ. Ελευθεριο μιση ωρα πριν το ματς? Μην μεινω εξω...