13.9.08

ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ ΛΟΙΠΟΝ


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του basketblog.gr, το κλειστό του Σπόρτιγκ στα Πατήσια (Άγιος Ελευθέριος) θα αποτελέσει την έδρα της ομάδας για τη νέα χρονιά.

Οριστικά στα Πατήσια

Του Γιώργου Νικολάου
13/09/2008 (11:58)

Sample ImageΗ έδρα της ΑΕΚ για τη νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι τελικά το κλειστό των Πατησίων. Το γήπεδο του Σπόρτιγκ θα φιλοξενήσει την "Ένωση", αφού ο Μπάμπης Καραμανλής αποδέχθηκε την πρόταση της "Ορίτζιναλ" για να δώσει η ομάδα τις "μάχες" της στα Πατήσια.

Ο Μπάμπης Καραμανλής πείστηκε τελικά για το Σπόρτιγκ, αφού η "Ορίτζιναλ" τού υποσχέθηκε ότι το γήπεδο θα γεμίσει από τα εισιτήρια διαρκείας.

Ουσιαστικά, η λύση ήταν μονόδρομος, από τη στιγμή όπου στα Άνω Λιόσια υπάρχει πρόβλημα με το γήπεδο, ενώ το παλαιότερο χρέος της ομάδας προς τα "Ολυμπιακά Ακίνητα" αποδείχθηκε αξεπέραστο πρόβλημα ώστε να χρησιμοποιήσει η ΑΕΚ ως έδρα το Ελληνικό.


Έτσι μετά από 20 χρόνια θα ξαναπαίξουμε στα Πατήσια σαν γηπεδούχοι σε επίσημο παιχνίδι. Τελευταία φορά το χρησιμοποιήσαμε την περίοδο 1988/89, όπου παίξαμε το αλησμόνητο φιλικό με τον ΠΑΟΚ του Mike Jones και κερδίσαμε με το τρίποντο του Clyde Richardson στην εκπνοή, αλλά και φυσικά κόντρα στην Ελβετική Pully για το Κύπελλο Κυπελλούχων, κερδίζοντας την πρόκριση για τους ομίλους (όπου αγωνιστήκαμε στο ΣΕΦ).
Δείτε κι ένα βιντεάκι από το ματς αυτό.


Πληρέστατες οδηγίες για το γήπεδο υπάρχουν στο stadia.gr

Προσωπικά δεν θεωρώ καλή επιλογή τη συκεκριμένη έδρα, γιατί είναι πολύ μικρή. Με περίπου 1500 διαρκείας να φεύγουν εύκολα -καλώς εχόντων των πραγμάτων- δε θα υπάρχουν ουσιαστικά εισιτήρια στα εκδοτήρια σε κάθε παιχνίδι, με συνέπεια να μην μπορεί η ΚΑΕ να προσδοκά σε ένα σταθερό έσοδο στη διάρκεια της χρονιάς. Το γεγονός πως το Σπόρτιγκ δεν είναι άμεσα έτοιμο για χρήση διογκώνει το πρόβλημα, αφού δεν μπορούν να δοθούν εκεί φιλικά τώρα ώστε να μπουν τα όποια λεφτά στα ταμεία από τα εισιτήρια και δεν ξέρω κι αν είναι έτοιμο για να αρχίσει εκεί προπονήσεις η ομάδα.
Συν τοις άλλοις, ένα μεγάλο γήπεδο μπορεί και να γεμίσει, ενώ ένα μικρό δε μπορεί να χωρέσει ποτέ πολύ κόσμο.

Τέλος πάντων, ας ελπίσουμε να θυμηθούμε τις ιστορικές στιγμές που ζήσαμε εκεί προ εικοσαετίας, στα ματς που προανέφερα, σ'αυτό με τους Μοϊκανούς κόντρα στον ΠΑΟ του Dukeshire που μας είχε πάρει 20 πόντους σε φιλικό μερικές μέρες πριν και κερδίσαμε στα Πατήσια, στα φιλικά του τουρνουά που διοργάνωνε κάθε καλοκαίρι ο Σπόρτιγκ στα πρώτα χρόνια της Α1 όταν βλέπαμε για πρώτη φορά live τους Κωστούρους.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν σε αυτό το γήπεδο "χώρεσε" ο Ντάνι Βρέινς δεν βλέπω γιατί δεν χωράει ο Bryant...
Επί της ουσίας: Πέρυσι η ομάδα είχε 10.979 εισητήρια όλη τη χρονιά. Εάν, όπως γράφεται, η Original εξασφαλίσει ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο σε όλα τα παιχνίδια και χωρίς τιμωρίες (;!) τότε μπορεί να φτάσει τα 24.000 εισητήρια περίπου. Δεν θα είναι καθόλου άσχημα για τη φετινή χρονιά με το φετινό ρόστερ.
Μακροπρόθεσμα: Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι η μακροχρόνια (ας πούμε 20-30 χρόνια) μίσθωση με δυνατότητα αγοράς στη λήξη του συμβολαίου του κλειστού της Πυγμαχίας στο Περιστέρι.
Είναι ένα γήπεδο - από τα πολλά ολυμπιακά έργα - που παραμένει αναξιοποίητο. Σε μακροχρόνιο συμβόλαιο μπορεί να επιμεριστεί το έργο των αναγκαίων επενδύσεων στη διάρκεια της μίσθωσης. Επιτέλους, οι ΚΑΕ είναι Ανώνυμες Εταιρείες, ας κάνουν και καμία σοβαρή επένδυση για να εξασφαλίσουν την αύξηση των εσόδων τους.
Έτσι η ομάδα θα έχει ένα γήπεδο σε καλό σημείο για την ΑΕΚ, με σχετικά εύκολη πρόσβαση, ενώ το κράτος ή/και ο Δήμος θα έχουν έσοδα. Οι χορηγοί και η τηλεόραση θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και εμείς να φιλοδοξούμε ότι μπορούμε να έχουμε έδρα που να είναι κατάλληλη και για τα μάτς με το Αιγάλεω και με τους ΟΣΦΠ-ΠΑΟ.

haridimos είπε...

Δόθηκαν πέρσι 10979 σε 11 παιχνίδια ΧΩΡΙΣ τα διαρκείας που ήταν συνολικά 1200.
http://vasilissa.blogspot.com/2008/05/blog-post_2006.html
Δηλαδή σε κάθε ματς ήταν τα διαρκείας και άλλοι 1000 θεατές κατά μ.ο.

Εχουμε 13 ματς σίγουρα στην Α1, το ένα θα γίνει κεκλεισμένων και μας μένουν 12.
Με 1500 διαρκείας να πουλιούνται, μένουν 362 θέσεις κενές.
362 χ 12 = 4,344.

(Υπενθυμίζω πως στο μπάσκετ δεν δηλώνουν τα διαρκείας στις εκκαθαρίσεις του ΕΣΑΚΕ, και δεν τρέχει και κάστανο από καμιά Μάνα ΑΕΚ)

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΕ είχε διαθέσει πέρυσι 1.200 διαρκείας; Ομολογώ ότι πρώτη φορά το διαβάζω.
Σύμφωνα με την αριθμητική σου στο τέλος της χρονιάς τα εισητήρια δεν μπορεί να είναι περισσότερα από 4.344 ή 7.944 εάν διατεθούν τα ίδια εισητήρια διαρκείας με πέρυσι.
Θα το δούμε στο τέλος της χρονιάς.

haridimos είπε...

Ναι.
περσι είχε δώσει 1200 (τα 480 προσφορές από εφημερίδες-περιοδικά βέβαια - αλλά δεν παύει να υπήρχαν 1200 άνθρωποι που όταν ερχόμασταν δεν κόβαμε εισιτήριο).
Πρόπερσι είχαν δοθεί μεταξύ 1300 και 1700.

Ανώνυμος είπε...

μονο στην ΑΕΚ συμβαινει αυτο ή σε ολες τις ομαδες?
(αναφερομαι στο θεμα που δεν δηλώνουν τα διαρκείας στις εκκαθαρίσεις του ΕΣΑΚΕ)

haridimos είπε...

Σε όλες τις ομάδες.
Ο Παο πέρσι είχε 7000 διαρκείας και από τα εισιτήριά του, βγήκε μο γύρω στα 4-4,500.