24.4.08

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο UMUT YENICE ?


Αφού προκριθήκαμε στα playoff, όπου και θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό, η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία αποφάσισαν να προβούν σε μεταγραφική ενίσχυση ώστε να παρουσιαστούμε περισσότερο αξιόμαχοι. Και από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι έχουν ισχυρότατη frontline (Μπουρούσης, Ledkov, Μαυροκεφαλίδης και πλέον κι ο Σχορτσιανίτης) εκεί φαίνεται πως θα επικεντρωθούμε.

Σύμφωνα με το επίσημο site της ομάδας, στο στόχαστρο είναι ο Τούρκος Kerim Umut Yenice (13/8/1979, 2μ08) που φέτος παίζοντας με την Mutlu Aku Selcuk Univ. είχε 16.3 πόντους, 7.3 ρημπάουντ, 0.2 τάπες.


Ενδυνάμωση "φροντ λάιν" με Γιενίτσε Ο Ουμούτ Γιενίτσε, ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ – σέντερ που αγωνίζεται στην Σελτσούκ και έχει ύψος 2μ.08, αναμένεται να ταξιδέψει στην Αθήνα και να τεθεί υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Αγγέλου. Είναι γνωστές άλλωστε, οι θέσεις των δύο ανδρών, οι οποίοι επιζητούν τη δράση και όχι την αντίδραση, οι οποίοι διακρίνονται για τη μαχητικότητα και το πάθος. Ο Δημήτρης Δρόσος, λοιπόν, "άναψε το πράσινο φως" για την ενδυνάμωση της Ένωσης, με σκοπό η ομάδα να γίνει πιο ανταγωνιστική.
Ο Ουμούτ Γιενίτσε όπως άλλωστε γράφουν τα τουρκικά site, είχε στα "χέρια" του αρκετές προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες αλλά προτιμάει την Ελλάδα και την ΑΕΚ. Οι εμφανίσεις του στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Σελτσούκ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές, αφού σε 25 αγώνες είχε μέσο όρο 16,3 πόντους, 7,3 ριμπάουντ, 0,9 ασίστ και 0.2 κοψίματα.

Μάλιστα μια που φιλοξενούνται και δηλώσεις του παίκτη στο aekbc.gr μάλλον πρέπει να θεωρείται παίκτης μας.


Γιενιτζέ: "Γιατί έρχομαι στην Αθήνα" (φύλλο Σαββάτου)
Την μοίρα, λένε, τη φτιάχνουμε μόνοι μας, γι’ αυτό και η κοινή απόφαση των Δρόσου, Αγγέλου πήρε «σάρκα και οστά» αμέσως μετά την λήξη της κανονικής περιόδου. Ο Τούρκος πάουερ φόργουορντ – σέντερ αναμένεται να φθάσει σήμερα λίγο πριν τα μεσάνυκτα και αύριο Παρασκευή να γυμναστεί με τους παίκτες που θα παραμείνουν το τριήμερο στην Αθήνα. Ο Βαγγέλης Αγγέλου θα προσπαθήσει μέσα στις επόμενες ημέρες να του δείξει τα αγωνιστικά συστήματα της Ένωσης και να του μεταφέρει τη φιλοσοφία της ομάδας. Η άμεση προσαρμογή του Τούρκου παίκτη δεν αποτελεί «αγκάθι» για τον Έλληνα τεχνικό.
- Πως πήρες την απόφαση ν’ αποδεχθείς την πρόταση συνεργασίας της ΑΕΚ;
«Είναι γεγονός και δε το κρύβω, είχα αρκετές προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες στην κατοχή μου ύστερα από το καλό πρωτάθλημα που είχα με την Σελτσούκ. Ήταν έντονη επιθυμία μου να έρθω στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, διότι έμαθα ότι γίνεται καλή δουλειά και κυρίως, ότι έχει ανέβει ο πήχης σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο. Είμαι πεπεισμένος ότι όλα θα πάνε καλά».
- Δεν σε φοβίζει ότι θα μπει κατ’ ευθείαν στα «βαθιά νερά»;
«Γνωρίζω ότι κατ’ αρχάς, θ’ αγωνιστούμε εναντίον του Ολυμπιακού, ωστόσο, στην ΑΕΚ ήρθα για να μείνω. Σας το λέω με κατηγορηματικό τρόπο ότι δε φοβάμαι τις προκλήσεις. Ήρθα στην ΑΕΚ για να πρωταγωνιστήσω, για να συμβάλω και εγώ από την πλευρά μου στην υλοποίηση του στόχου που έχει τεθεί».
- Ενημερώθηκες πλήρως για τα τεκταινόμενα στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ;
«Σήμερα μίλησα με τον κ. Δρόσο και έμαθα λεπτομέρειες για το πρωτάθλημα αλλά και την ΑΕΚ. Διαπίστωσα το πάθος και τον ενθουσιασμό που τον διέκρινε. Η ΑΕΚ θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική, θέλει να διακατέχεται από δράση, να μάχεται κάθε δευτερόλεπτο. Θεωρώ ότι είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος και μπορώ να συμβάλω και εγώ, μια και έχουμε τα ίδια στοιχεία».
- Πότε έρχεσαι στην Ελλάδα;
«Σήμερα το βράδυ θα βρίσκομαι στην Αθήνα. Αύριο το πρωί θα έχω συνάντηση με τον κ. Αγγέλου και τους παίκτες της ΑΕΚ. Είμαι τόσο ευτυχισμένος που θα παίξω στην ΑΕΚ. Είχα μια αρκετά καλή αγωνιστική χρονιά στην Τουρκία και θεωρώ ότι θα συνεχιστεί και στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Αναλυτικά στατιστικά του Umut Yenice, εδώ :
http://www.tbl.org.tr/beko/oyuncu.asp?Kod=1591

Δεν υπάρχουν σχόλια: