18.2.08

ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΕ ΑΔΕΙΟ ΓΗΠΕΔΟ


Παίζοντας οργανωμένα, συγκροτημένα & μυαλωμένα και εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την κούραση αλλά και το ντεφορμάρισμα του αντιπάλου της το τελευταίο χρονικό διάστημα, η ΑΕΚ κέρδισε με άνεση τον Άρη και αφ'ενός διατηρήθηκε μέσα στις θέσεις που οδηγούν στα playoff, αφ'ετέρου παραμένει σε απόσταση βολής από Αιγάλεω-Πανελλήνιο που είναι στην 5η-6η θέση. Δυστυχώς όμως στις εξέδρες βρέθηκαν ελάχιστοι οπαδοί μας, αφού με τη σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε την Αττική οι δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ακινητοποιημένα και μόλις καμιά 100στή φίλοι της ομάδας μπόρεσαν να φτάσουν μέχρι το ΟΑΚΑ.

Να σημειώσουμε πως η ΚΑΕ (και μπράβο της) ζήτησε την αναβολή του αγώνα καθώς δεν μπορούσε να υπάρχει απρόσκοπτη προσέλευση των φιλάθλων, αλλά τόσο ο ΕΣΑΚΕ όσο και ο Άρης αρνήθηκαν. Πήγαν έτσι με τον καιρό στράφι και όλες οι ετοιμασίες που είχαν γίνει ώστε να γίνει γιορτή ο αγώνας, μια που θα μπορούσε να συνδυαστεί και με το ποδοσφαιρικό ματς που θα τέλειωνε λίγο νωρίτερα (αλλά δεν έγινε ποτέ καθώς δεν ήταν δυνατό να γίνει στο χιονισμένο τερέν και αναβλήθηκε).


Έχοντας σε καλή μέρα τον Avery, όχι επιθετικά, αλλά οργανωτικά στα βασικά καθήκοντά δηλαδή του playmaker (6 ασιστ), καταφέραμε να βγάλουμε αρκετούς αιφνιδιασμούς και να 'τρέξουμε' τους αντιπάλους μας, επιβάλλοντας το ρυθμό μας σε όλη τη διάρκεια του 40λεπτου. Έτσι σε συνδυασμό και με την υπεροπλία μας κάτω από τα καλάθια (44 ρημπάουντ έναντι 35, με τα 21 !! επιθετικά) χάρη στην καλή εμφάνιση του συνήθη ύποπτου K'zell Wesson (19π, 12ρ) αλλά και του Σύμτσακ (9ρ, τα 7 επιθετικά!) φτάσαμε εύκολα στην τελική επικράτηση. Σημαντική η συμβολή και των Sy, Μπάρλου - ο τελευταίος ξαναπήρε χρόνο συμμετοχής, μάλλον λόγω της ίωσης του Ταπούτου που τον άφησε κλινήρη στο σπίτι του, αλλά κάλυψε το κενό του με επάρκεια.

Το μόνο αξιοπερίεργο ήταν η επιμονή στη χρησιμοποίηση 7 και μόνο παικτών μέσα στο παρκέ. Μπορεί στο συγκεκριμένο ματς να μην δημιούργησε πρόβλημα αυτή η διαχείριση υλικού αλλά γενικά δεν είναι και ότι το καλύτερο... Χατζής, Χαρίσης επέστρεψαν στην άκρη του πάγκου μετά το διάλειμμα της Πάτρας καθώς δεν έβγαλαν τη φόρμα τους... Το ίδιο συνέβη και με τους Σιούτη, Ηλιόπουλο που περισσότερο θεατές από τον πάγκο είναι παρά παίκτες στη φετινή σεζόν. Την πεντάδα των μη χρησιμοποιηθέντων συμπλήρωσε ο Δημήτρης Παπανικολάου που μπήκε για πρώτη φορά στην δωδεκάδα μετά από 22 παιχνίδια που μεσολάβησαν από τον τραυματισμό του στο πρώτο δεκάλεπτο στο ματς Κυπέλλου με τη Λάρισα στην αρχή της σεζόν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

aek-idea.blogspot.com

Synexise tin kali douleia gia tin basketiki AEK.