24.2.08

5-0 ΣΕΡΙ ΚΙ ΕΠΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΞΑΔΑ


Παίζοντας για άλλη μια φορά το τελευταίο διάστημα πολύ οργανωμένα και αποδίδοντας καλό μπάσκετ, η ομάδα μας κέρδισε και τον Πανιώνιο με 72-62, έφτασε το νικηφόρο σερί της στο 5-0 (από το 2004/05 είχαμε να κάνουμε τέτοιο σερί, όταν κερδίσαμε από την 4η μέχρι την 8η αγωνιστική) κι έπιασε τον Πανελλήνιο στην 6η θέση, παραμένοντας σε θέση βολής και από την 4η η οποία απέχει μόλις μια νίκη και την οποία μοιράζονται το Αιγάλεω και οι κυανέρυθροι. Παράλληλα διατηρήσαμε και την παράδοση που μας θέλει αήττητους στο ΟΑΚΑ από την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Κύριο συστατικό των αγωνιστικών επιτυχιών μας το τελευταίο διάστημα είναι σίγουρα η πολύ καλή αμυντική μας λειτουργία, καθώς στα τελευταία πέντε παιχνίδια δεχθήκαμε : 72 (Κολοσσό), 70 (Αιγάλεω), 68 (Ολυμπιάδ), 62 (Αρη), 62 (Πανιώνιο), δηλαδή μο μόλις 66,8. Όπως έλεγε και ο Ivkovic, όταν παίζεις άμυνα θες μόνο 1,5 παίκτη να είναι καλά στην επίθεση για να πάρεις το ροζ φύλλο αγώνα. Και από τη στιγμή που έχουμε όχι 1,5 αλλά πολλούς περισσότερους με θετικό πρόσημο στην επιθετική συνεισφορά τα πράγματα γίνονται ευκολότερα.

Σίγουρα τον καθοριστικό ρόλο τον έπαιξε για άλλη μια φορά ο Χρήστος Ταπούτος που επέστρεψε δριμύτερος από την ίωση που τον είχε αφήσει εκτός με τον Άρη. Με αυτόν μέσα στο παρκέ πήραμε τη διαφορά στο 2ο δεκάλεπτο, με αυτόν έξω ξέφυγε ο Πανιώνιος στην 3η περίοδο, με αυτόν μέσα φέραμε ξανά το ματς στα ίσα και όταν γκάζωσε αφήσαμε τους αντιπάλους μας ανήμπορους να μας ακολουθήσουν. Φυσικά η νίκη δεν ήταν μόνο έργο Ταπούτου. Ο K'zell Wesson πρόσθεσε άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των επιβλητικών του εμφανίσεων, ο William Avery έδωσε πολλές λύσεις στην αρχή και τον κατάλληλο ρυθμό όσο έπαιζε και ο Amara Sy είχε καθοριστική συμβολή και στην επίθεση αλλά κυρίως στην άμυνα.

Πολύ καλή όμως ήταν και η παρουσία του πάγκου μας. Ο Αγγέλου για άλλο ένα παιχνίδι εμφάνισε την ομάδα διαβασμένη και μετά το διάλειμμα κατά πως φαίνεται με Άρη όταν παίξαμε μόνο με 7 παίκτες, έκανε εξαιρετική διαχείριση του διαθέσιμου υλικού μας. Η συμβολή του Κώστα Χαρίση αλλά και του Γιάννη Σιούτη ήταν καθοριστική για το αποτέλεσμα, ενώ κατέδειξαν πως υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Κι αν για τον έμπειρο πλέϊ-μέϊκερ τα ερωτηματικά για την φυσική του κατάσταση είναι λογικό να εγείρονται και να δικαιολογούν τη μη χρησιμοποίησή του το προηγούμενο διάστημα, δεν ισχύει το ίδιο για τον μοναδικό σέντερ που μας έχει απομείνει και πριν την Ολυμπιάδα είχε να πατήσει παρκέ πάνω από δίμηνο..

Πάρτυ όμως είχαμε και στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, από τους περίπου 2500 οπαδούς μας που βρέθηκαν σε αυτές και μετέδωσαν τον παλμό τους στους παίκτες μας. Με τέτοιες εμφανίσεις και παρουσίες, είναι λογικό να έρθει κι άλλος κόσμος στη συνέχεια και να 'ζεσταθεί' ακόμα περισσότερο ο Δημήτρης Δρόσος που φαίνεται να παίρνει στα χέρια του τις επόμενες μέρες και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Δείτε και τα στιγμιότυπα από την ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: