23.12.07

ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ



Ούτε κι αυτή τη φορά κατάφερε η ομάδα μας να κοντράρει τον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος του αγώνα. Δεν πήρε ποτέ το προβάδισμα στο σκορ -πέρα από το τρίποντο του Wesson στο 1'35"
που είχε κάνει το 5-3 - και σε γενικές γραμμές οι ερυθρόλευκοι πέρασαν πολύ πιο άνετο απόγευμα από το περασμένο Σάββατο στο πρωτάθλημα. Σε αυτό συνέβαλε σημαντικά η απουσία του (καλύτερου παίκτη μας στο προηγούμενο παιχνίδι) Avery που ήταν στην πατρίδα του για να παντρευτεί, αλλά και του Ταπούτου που ήταν μεν στην δωδεκάδα αλλά μόνο για τυπικούς λόγους αφού ταλαιπωρήθηκε όλη την εβδομάδα από πρόβλημα στο κουτεπιέ. Ο Filiberto Rivera έκανε το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα, αλλά αναμενόμενα υπέπεσε σε αρκετά λάθη. Έδειξε κάποια καλά στοιχεία, αλλά παραμένει ζητούμενο αν είναι ο παίκτης που λείπει από το κιτρινόμαυρο puzzle.

Η διαφορά ήταν μόνιμα πάνω από τους 10 πόντους και μόνο μετά τα μέσα της τρίτης περιόδου με την είσοδο στο παρκέ του Νίκου Χατζή , που μπορεί να απείχε και πάλι από τον γνωστό καλό εαυτό του αλλά βοήθησε την ομάδα να είναι πιο συγκροτημένη στο παιχνίδι της όπως είχε γίνει πχ και με την Ολυμπιάδα, πλησιάσαμε στους 6 πόντους (54-60 στο 32'). Όμως τότε φάνηκε περίτρανα η διαφορά μας από τους αντιπάλους μας. Ο Blakney στην οργάνωση και ο Μπουρούσης κάτω από τη ρακέτα δεν είχαν αντίπαλο στα μέτρα τους κι έτσι το σκορ έγινε γρήγορα-γρήγορα 56-69 και "η σεμνή τελετή έλαβε τέλος".

Κάτω από τα καλάθια ο Kzell πάλευε σχεδόν μόνος του. Και μπορεί να έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, να έπαιξε έξυπνα και να απέφυγε το φόρτωμα με φάουλ, αλλά δεν μπορούσε μόνος του να κοντράρει και τον Μπουρούση και τον Jackson και τον Ledkov ταυτόχρονα... Για κάποιο χρονικό διάστημα ο Αγγέλου δοκίμασε ένα πιο ορθολογικό σχήμα, με τον Smiljan Pavic στο '5' και τον Wesson στο '4' και παρά τις δεδομένες αδυναμίες του Σλοβένου, μάλλον σταθήκαμε καλύτερα στο παρκέ όσο γινόταν αυτό. Η απουσία δυνατού σέντερ που να γεμίζει τη ρακέτα, να μπορεί να φορτώσει το αντίπαλο καλάθι και να συμπληρώνει τον K'zell είναι εμφανής και θα πρέπει άμεσα να καλυφθεί το συγκεκριμένο κενό.

Στην περιφέρεια τα πήγαμε κάπως καλύτερα από το ματς του πρωταθλήματος (9/22 τρίποντα αντί για 11/31) αλλά αυτή τη φορά οι ερυθρόλευκοι δεν παίξανε μόνο ζώνη όλο το 40λεπτο...

Έτσι η προσπάθειά μας στο Κύπελλο δε συνεχίστηκε αφού αποκλειστήκαμε και μείναμε εκτός ημιτελικών, με συνέπεια να έχουμε πλέον μόνο μια διοργάνωση στην οποία συμμετέχουμε, το πρωτάθλημα, όπου και θα επικεντρωθεί η προσοχή μας αλλά και θα δείξουμε τι 'ψάρια μπορούμε να πιάσουμε'.

Ο κόσμος ήταν γύρω στις 2500. Κάτι το εορταστικό κλίμα και τα ψώνια των Χριστουγέννων, κάτι η ήττα στο πρωτάθλημα και η αυτογνωσία της δυσκολίας στην υπόθεση πρόκριση, έφεραν λιγότερους στο ΟΑΚΑ από την περασμένη βδομάδα. Στο χέρι της ομάδας, του προπονητή και της διοίκησης είναι να έρθουν περισσότεροι στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: