16.12.07

ΠΑΛΕΨΕ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ


Κόντρα στον δυνατότερο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει φέτος η ομάδα μας πάλεψε δυνατά και προσπάθησε μέχρι τέλους για να πάρει τη νίκη. Αυτό είναι το σημαντικότερο θετικό στοιχείο από την εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό μπροστά σε περίπου 4,000 θεατές που βρήκαν το δρόμο για το ΟΑΚΑ. Βέβαια από την άλλη χάσαμε μια σημαντική ευκαιρία να πάρουμε μια νίκη τεράστιας ψυχολογικής σημασίας απέναντι στους ερυθρόλευκους που έπαιζαν με κάποιες απουσίες. Πάντως οι παίκτες μας πρέπει να είδαν πως μπορούν πράγματι να τους κοντράρουν αν παίξουν όπως πρέπει και αυτό είναι σημαντικό εν'όψει του knock-out αγώνα Κυπέλλου την επόμενη βδομάδα πάλι στην έδρα μας.

Το παιχνίδι χάθηκε κυρίως από την έλλειψη λύσεων κάτω από τα καλάθια... Ο Wesson φορτώθηκε 'επιμελώς' με φάουλ από τον Κουκουλεκίδη κι ήταν τραγικά μόνος απέναντι σε Jackson, Μπουρούση και Ledkov. Άμεση συνέπεια ήταν να μην μπορούμε να βγάλουμε φάσεις κάτω από τη ρακέτα, να μην πηγαίνει η μπάλα στους ψηλούς και να επιχειρούμε συνεχώς μακρινά σουτ στην άμυνα ζώνης που έπαιξε ο Ολυμπιακός σε όλο το 40λεπτο. Όμως με τα 11/31 τρίποντα που είχαμε (με τον Μπάρλο να σουτάρει 1/5 και τον Χατζή κανένα...) δεν μπορέσαμε να τους τιμωρήσουμε γι'αυτήν την επιλογή... Μόνο στην 3η περίοδο με τα τρία σερί του William Avery (που ήταν ο μόνος με ανεκτά ποσοστά από τα 6μ25 έχοντας 6/10 στο καλύτερο επιθετικά παιχνίδι του με τη φανέλα μας) και την καλή άμυνα καταφέραμε να 'γυρίσουμε' το παιχνίδι και να πάρουμε έστω και προσωρινά το προβάδισμα.


Άλλα δυο σημαντικά σημεία που κρίθηκε το αποτέλεσμα, ήταν η αστοχία μας στις βολές (μόλις 14/25, με τον Μπάρλο να έχει 1/4, τον K'zell 2/4, τον Sy 6/10 κλπ) αλλά και η διαιτησία των Κουκουλεκίδη & σία. Ας πούμε τη φάση του 34'50" όταν ο Κυρίτσης έκανε μπάσιμο, σκόραρε ενώ του έγινε και καθαρό φάουλ αλλά οι διαιτητές έδωσαν επιθετικό... Ή ακόμα περισσότερο στο τέλος της 3ης περιόδου όταν το 'momentum' ήταν δικό μας, η διπλή τάπα από τον Sy στον Blakney και μετά του Σύμτσακ στον Μπουρούση που δόθηκε φάουλ...

Ο Filiberto Rivera είδε το παιχνίδι από τον πάγκο φορώντας τη φόρμα κι αναμένεται να ντεμπουτάρει στο ματς Κυπέλλου της ερχόμενης εβδομάδας. Ας ελπίσουμε να δώσει αυτό που μας λείπει στην οργάνωση του παιχνιδιού. Επιτακτική είναι όμως η ανάγκη να έρθει στην ομάδα ένας σέντερ ώστε να μην κάνουν πάρτυ οι αντίπαλοι ψηλοί

Μετά απο πολλά χρόνια είδαμε ξανά cheerleaders (της Zalgiris) στο παρκέ, οι οποίες έδωσαν ένα διαφορετικό τόνο στα time-out . Σιγά-σιγά οι αγώνες μπάσκετ της Βασίλισσας ξαναγίνονται γιορτή . Μας είχε λείψει πολύ αυτό..

Δεν υπάρχουν σχόλια: