16.11.07

ΦΚ ΓΙΑ ΔΡΟΣΟ ΣΕ SPORT11.GR

Διαβάστε το άρθρο του Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη για τον Δημήτρη Δρόσο, από το sport11.gr


Κε Δρόσο, ούτε πρωτοκλασάτο προπονητή, ούτε παίκτες-άσους!

Αυτός κι αν ήταν ένας ακόμη εφιάλτης για τους μπασκετόφιλους της ΑΕΚ. Αυτή κι αν ήταν μία ακόμη ανώμαλη προσγείωση της «κιτρινόμαυρης» ομάδας (...που φορούσε την απαίσια, την πένθιμη, σχεδόν κατάμαυρη στολή, θαρρείς για να μας θυμίζει τους Φιλίππου και Γρανίτσα!) στο γήπεδο, που κείται σε χώρο με το άλλοτε αεροδρόμιο του Ελληνικού. Απαράδεκτο το «90-71», από τον Πανιώνιο. Πολυαπαράδεκτη και η απόδοση όλων, μηδενός εξαιρουμένου, από τον νεοβαπτισθέντα σε «βασικό προπονητή ομάδας Α1ης κατηγορίας», Βαγγέλη Αγγέλου , ως και τον τελευταίο αναπληρωματικό. Αν και σ΄ αυτό το άχρωμο κι άοσμο -αγωνιστικά- συνονθύλευμα πού να ξεχωρίσει κανείς το ποιος είναι βασικός και ποιος αναπληρωματικός .

* ΛΙΓΕΣ ώρες πριν από το παιχνίδι , το τέταρτο στο εφετινό πρωτάθλημα (με τρεις ήττες, από τις οποίες οι δύο από... τους Αιγάλεω και Πανιώνιο!), ο κ.Δημήτρης Δρόσος έδωσε μία ακόμη συνέντευξη , τηλεοπτική πάλι , αυτήν την φορά, προς τη ΝΕΤ. Για να δηλώσει-απειλήσει, πως : αν οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν γυρίσουν στο γήπεδο, εκείνος θα παραιτηθεί! Κακίστη , από πλευράς ψυχολογίας, η στιγμή, που επέλεξε, για να διαλαλήσει την απειλή του. Παράλληλα με το ότι κρίνουμε ως ένα, ακόμη, λάθος, απ΄ αυτά, που έχει διαπράξει ως τώρα, στο πολύ λίγο χρονικό διάστημα, που έχει πάρει την διοικητική σκυτάλη, από τους Φιλιππογρανιτσέους, καταστροφείς του «Νίκος Γκούμας» και του ιστορικότερου, του πιο θρυλικού Τμήματος της ΑΕΚ, του μπασκετικού. Εννοούμε, ως ένα ακόμη λάθος του, ότι συνεντευξιάζεται και τηλεμφανίζεται πυκνά συχνά, αδικώντας έτσι και τον εαυτό του, στην προσπάθεια, την οποία ξεκίνησε - και δεν μπορεί να του την αμφισβητήσει κανένας - για να χτίσει πάνω στα ερείπια , που προκάλεσαν οι «Μεσαιωνογιάννηδες»! Θα ήταν εξαιρετικά συνετό , για τον κ.Δρόσο, αν έμενε όσο περισσότερο στην αφάνεια και κρατούσε χαμηλούς τόνους, έως ότου θα διαπιστωνόταν - από τον ίδιο και τον μέγιστο μπασκετολαό της ΑΕΚ- ότι «βγάζει η γη χορτάρι».

* ΓΙΑΤΙ όσο βγαίνει «στο γυαλί» ο νεαρός επιχειρηματίας-παράγοντας , τόσο πιο πολύ υποφέρουν οι «Ενωσίτες», από την επανάληψη-υπενθύμιση για την τραγική θέση και την ανιστόρητη κατάσταση , στην οποία βρίσκεται το Τμήμα, που τους χάρισε υπέρτατη ευτυχία με τα δύο Κύπελλα Ευρώπης ( με Νίκο Μήλα και Ντούντα ΄Ιβκοβιτς) , με την συμμετοχή στον Τελικό της Ευρωλίγκα, κόντρα στην Κίντερ (με Γιάννη Ιωαννίδη) και με την κατάκτηση τίτλων και τίτλων (με αρχηγούς τους Κώστα Καραμανλή, Γιώργο Αμερικάνο, Νίκο Χατζή)!

* ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να διανοείται ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Δικεφαλοαετίσιος φίλαθλος-οπαδός, ότι ο κ.Δημήτρης Δρόσος δεν αντιλήφθηκε Α-ΜΕ-ΣΩ-Σ το ειδικό βάρος της ομάδας, που ανέλαβε (= είχε τον ηρωϊσμό κι ανέλαβε!), έστω κι αν αυτή είχε καταντήσει, εξ αιτίας της «εγκληματικής» αδιαφορίας , αν όχι και του ολέθριου «ρεμβανισμού» των Φιλίππου, ο τελευταίος τρόχος στην άμαξα του ελληνικού μπάσκετ! ΄Εστω κι αν η ομάδα είχε σπρωχτεί , με την απόλυτη ευθύνη και του «πολυθεσίτη κι ερημοσπίτι» Γιάννη Γρανίτσα, στο κατώτερο σκαλοπάτι της μπασκετικής πραγματικότητας , ΟΥΔΕΠΟΤΕ, όμως, αυτή έπαψε να φέρει το ενδοξότερο όνομα , όπως το απέκτησε, ραντισμένη με το αθάνατο νερό της κολυμπήθρας του ιερού 80.000νθρωπου ΑΕΚαλλιμάρμαρου Σταδίου!

* ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΕΙΤΑΙ κανένας «Ενωσίτης», ότι ο κ.Δημήτρης Δρόσος ναι μεν με άριστες διαθέσεις, αλλά χωρίς επίγνωση - έστω απόλυτη επίγνωση - πως στην ομάδα με τις κατάχρυσες, μοναδικές κι ασύγκριτες, απλησίαστες, από κάθε άλλη ελληνική συλλογική μπασκετική ύπαρξη (= εξαιρούμε , φυσικά, την Εθνική), δεν ταιριάζουν : 1) πειράματα με προπονητές , που δεν έχουν βγει από το αβγό, 2) ούτε επιτρέπονται παίκτες, που κάνουν μόνο για να παραμένει στην κατηγορία η Ολυμπιάδα Πάτρας ή να ανεβαίνει, από την Α2η κατηγορία, το Σπόρτιγκ.

* ΦΟΒΕΡΑ τα λάθη, που έκανε ο κ.Δρόσος με τους ΄Αγγελο Κορωνιό και Βαγγέλη Αγγέλου, από τους οποίους, πάντως, ο πρώτος ήταν αποδεκτός , γιατί φόρεσε την φανέλα της ΑΕΚ και συνδέθηκε με ολοκληρωμένες διακρίσεις, από τις οποίες η μεγαλύτερη ήταν η αποθεωτική Τελική Ευρωκυπελλική νίκη, στην Λωζάνη. Κακώς έφυγε ο Κορωνιός, από την πρώτη κι όλας βραδιά, λόγω ήττας από το Αιγάλεω. Γιατί έπρεπε να συνέχιζε , ο 100% «Ενωσίτης» Κορωνιός, αν ο κ.Δρόσος είχε κατά νου να μη πάρει ένα πανέμπειρο και καταξιωμένο τεχνικό , αλλά ένα ακόμη «παιδί του τάδε ή του δείνα...». Λες και η ΑΕΚ είναι για «παιδωμαζώματα», από οποιουδήποτε «πατέρα» το προπονητοσπερμα. Αυτά έκαναν οι διαλυτές και υποτιμητές της πελωριότατης - σε ιστορία - μπασκετικής ΑΕΚ, οι Φιλίππου-Γρανίτσας, απομακρύνοντας τους κορυφαίους Ιωαννίδη-΄Ιβκοβιτς- Σάκοτα, ύστερα από κάθε τρανή επιτυχία τους. Είτε γιατί είχαν αποφασίσει «να ράψουν με σύρμα τις τσέπες τους» και να συρρικνώσουν το Τμήμα, να μετατρέψουν σε τριταγωνίστρια , ως και υποψήφια για υποβιβασμό (!), την ομάδα. Είτε από φθόνο, από ζήλεια, γιατί δεν ανεχόντουσαν να υπάρχουν κόουτς (= όπως και παίκτες !), που αποθεωνόντουσαν από τους «Οριτζιναλίστες» και τις χιλιάδες των άλλων φιλάθλων-οπαδών, που ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ στο γήπεδο. Δεν ανεχόντουσαν να υπάρχουν πιο τρανταχτά, πιο λαμπερά, αναγνωρίσιμα και δημοφιλή ονόματα, στο Τμήμα, από τα... δικά τους! ΄Ετσι ξεκίνησε η φθορά, η οποία έφτασε ως τον περσινό «επιθανάτιο ρόγχο»!

* ΦΥΣΙΚΑ ο κ.Δημήτρης Δρόσος βεβαιότατο είναι, ότι κάθε άλλο παρά διακατέχεται από τέτοια κόμπλεξ και βασανίζεται από τέτοιες σκέψεις. ΄Όμως, ξεκίνησε - δυστυχώς- με λάθη, η πλειονότητα των οποίων εστιάζονται στην απειρία του. «Είδε» την ΑΕΚ, μέσω της περσινής μορφής και βαθμολογικής θέσης της, γι΄ αυτό γέμισε το Τμήμα με «λίγους», εκτός από δύο -δυόμισι εξαιρέσεις. Αντί, να προμηθευτεί , από την Πάτρα (= μέσω του Βασίλη Γεωργίου) ή από το εξωτερικό, που πηγαίνει κάθε τόσο και λιγάκι , με χιλιομετρική «μεζούρα», αυτήν, που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί μηχανικοί των έργων , όπως της γέφυρας στο Ρίο ή της κατασκευής της Αττικής οδού... Και μ΄ αυτή την «μεζούρα» να μετρούσε το ατελείωτο μήκος του πρεστίζ , του ονόματος, της ιστορίας, της μπασκετικής ΑΕΚ! Οπότε - αν κατέληγε να έμπαινε μπροστά σ΄ αυτή την πάρα πολύ μεγάλη περιπέτεια - να αποσπούσε «τον μισό ΄Ολυμπο» και να τον χρησιμοποιούσε, για ΘΕΜΕΛΙΟ της δημιουργίας μιας ΝΕΑΣ ΑΕΚΤΣΙΔΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ κι όχι της τωρινής, που καταξεφτιλίζεται από τους Αιγάλεω, Πανιώνιο και βλέπουμε. Το θεμέλιο αυτό δεν ήταν άλλο παρά ένας ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑΣ κλάσεως κι όχι «παιδική χαρά». Όπως έχουν κάνει οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΄Αρης. Πειράματα του τύπου «Ηλία Ζούρου» και λοιπών είναι για τις μεσαίες και μικρομεσαίες ομάδες , μάλλον δε θα πρέπει να ξέρει ποια ήταν η τύχη του άλλοτε βοηθού του Γιάννη Ιωαννίδη (= Ζούρου), όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης έμαθε, αφού έπαθε. Ούτε μπορεί κανένας να επικαλείται το παράδειγμα «Φώτης Κατσικάρης», τον πρώην συνεργάτη των ΄Ιβκοβιτς και Σάκοτα, γιατί από την εγκατάσταση εκείνου και μετά άρχισε η φθορά της μπασκετικής ΑΕΚ. Αυτά περί «πρώην συνεργατών» του τάδε και του δείνα είναι «ημίμετρα», είναι «λύσεις απόγνωσης», είναι για όσους «ΔΕΝ»! Με το «δεν» πιστεύουμε, ότι τα λέμε όλα και τα καταλαβαίνουν εκείνοι, προς τους οποίους απευθυνόμαστε.

* ΞΕΚΙΝΗΣΕ πολύ λάθος ο κ.Δρόσος, γιατί δεν πήρε ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ προπονητή, που να ξεκινούσε την οικοδόμηση ΟΜΑΔΑΡΑΣ, όπως ταιριάζει στην ΑΕΚ, κι όχι «ομάδας» (= με μικρά γράμματα) ή «ομαδίτσας» (=όπως αυτή , που παρακολουθήσαμε , από την τηλεοπτική μετάδοση του Συνδρομητικού, στο Ελληνικό). Κι αν ήταν συναισθηματικά δεμένος με τον ΄Αγγελο Κορωνιό , τότε έπρεπε να τον στήριζε και στα πολύ δύσκολα και να επέμενε να μη έφευγε, γιατί στον Περιστεριώτη θα μείνει πλέον η ρετσινιά με το αρνητικό ρεκόρ «παραίτηση αμέσως μετά το βάπτισμα πυρός του στην πρεμιέρα!». Αλλά και για να μη κινδυνεύει η ομάδα ολόκληρης ΑΕΚ να μοιάζει «με γαϊτανάκι», όπου ο κάθε πειραματοπροπονητής της να υφίσταται ήττα-συνθλιβή στην παρθενική εμφάνιση του στην Α1η κατηγορία! ΄Ηταν για λύπηση, ο Βαγγέλης Αγγέλου, στην παντελή αδυναμία του να τείνει έστω το μικρό δάκτυλο του χεριού του - ούτε καν ολόκληρο το χέρι του- για στοιχειώδη βοήθεια, προς την ομάδα- φάντασμα! Και με τον κ.Δρόσο να ασχολείται με το μοναδικό, που του απέμενε, δηλαδή με το πώς θα κατέβαλε προσπάθειες - μάταιες - για να διευκόλυνε τους ηρωϊκούς «Οριτζιναλίστες» να έμπαιναν στο γήπεδο.

* ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ πρωτοκλασάτο και παίκτες- ΑΣΟΥΣ ! ΄Ετσι έπρεπε να ξεκινούσε ο κ.Δρόσος, για να συγκινούσε και να έπειθε τον «κιτρινόμαυρο» λαό, τον «κοιμώμενο γίγαντα» ολόκληρου του ελληνικού μπάσκετ - κι όχι μόνο της ΑΕΚ !- ότι ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ - Φιλίππου και Γρανίτσα πράγματι κλίνει προς την ΑΛΗΘΙΝΗ - κι όχι την ψευδεπίγραφη , όπως την νομίζουν οι περισσότεροι - ΔΥΣΗ του.

* Ο κ.ΔΡΟΣΟΣ δεν μπορούσε προπονητή και παίκτες ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ μεγέθους; Τότε: 1) Κακώς ανέλαβε τέτοιο «Γολγοθά» και 2) Κάκιστα έδωσε, ο ίδιος, «του κόσμου» , προς τον κόσμο της ΑΕΚ, τις υποσχέσεις!

* Τώρα δεν δικαιούται, στην κυριολεξία, ούτε παράπονα να εκφράζει και πολύ περισσότερο : ούτε να απειλεί, μέσω τηλεσυνέντευξης, πως θα φύγει, ήτοι μεθερμηνευόμενο: θα ακολουθήσει τον ΄Αγγελο Κορωνιό...
...( Θα τα ξαναπούμε κι εννοείται: κα-λο-προ-αί-ρε-τα, όπως πά-ντο-τε)

Δεν υπάρχουν σχόλια: