22.4.07

ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ ...


Στα μαύρα φίδια έχει ζωστεί πλέον η ομάδα μπάσκετ μετά την ήττα της και στο Αιγάλεω με 87-83. Ήταν η τρίτη σερί ήττα μας στα τελευταία παιχνίδια και η Α2 έχει έρθει πιο κοντά από ποτέ... Μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου κάποιοι παίκτες πανηγύριζαν και μιλούσαν για playoff και ιστορίες για αγρίους. Όσοι λέγαμε πως ήταν νωρίς για πανηγύρια αφού η παραμονή δεν είχε τελειώσει χαρακτηριζόμασταν γραφικοί και κινδυνολόγοι. Μόνο που όπως το πάνε τα καϊνάρια μας αν κάνουν το απίστευτο 0-5 σερί στο φινάλε του χρόνου θα παίζουμε με τα Τρίκαλα και τη Δάφνη...

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο τραγικότερο σημείο των τελευταίων χρόνων και ένα βήμα από την απόλυτη ντροπή και αμαύρωση της πολύχρονης ιστορίας της. Όταν όμως έχει καταφέρει να χάσει δυο φορές από το Αιγάλεω, δυο φορές από τον Απόλλωνα και άλλη μια από το Μακεδονικό, δεν είναι καθόλου αξιοπερίεργο που έχει φτάσει σε αυτό το σημείο.

Το ματς χάθηκε από δυο λόγους. Από την άμυνα και από τον πάγκο. Η άμυνα μας ήταν και πάλι παιδική χαρά (89 από τον Άρη, 80 από τον Πανιώνιο, 97 από τον Ολυμπιακό, 89 από την Ολυμπιάδα, 87 από το Αιγάλεω στα τελευταία ματς), αφού κανείς -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- δεν πιέζει μια που κοιτάνε όλοι τα επιθετικά τους στατιστικά για την επόμενη ομάδα τους... Ο Clark αλώνιζε στην περιφέρεια και ο Βασίλης Σούλης μας έκανε πλάκα κάτω από τα καλάθια. Μιλάμε για τον ίδιο παίκτη που ήταν ελεύθερος επί μήνες και στο Αιγάλεω σε 8 ματς έχει 13 πόντους και 4.5 ρημπάουντ μέσο όρο, όταν εμείς επιλέξαμε το καλοκαίρι τον Μάγλο (με 19 π-12ρ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ και 64'00") και το χειμώνα τον Garma (17π-4ρ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ, σε 47'10")

Τραγικά λάθη όμως έγιναν και από τον πάγκο... Αρχικά πάνω που είχαμε ισορροπήσει το ματς στο 32-31, απέσυρε τον Felton από την πεντάδα και οι γηπεδούχοι ξέφυγαν και πάλι.. Μετά είχαμε το επεισόδιο με τον Γκαγκαλούδη και ο έμπειρος (και μοναδικός ετοιμοπόλεμος μας) πλέϊ-μέϊκερ έμεινε καθηλωμένος στον πάγκο στα τελευταία 15 λεπτά. Και τέλος ενώ ο Πρόδρομος ήταν 'ζεστός' από τα 6μ25 με τα 5/9 τρίποντα τον ξέχασε στον πάγκο στο φινάλε, όταν η μπάλα έκαιγε και θέλαμε να μειώσουμε το σκορ για να πάρουμε το διπλό.

Υ.Γ. Το μόνο παρήγορο είναι πως κέρδισε ο Πανιώνιος τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ κι έτσι ο Άρης δε θα είναι αδιάφορος την τελευταία αγωνιστική στην Πάτρα αφού θα θέλει τη νίκη για να τερματίσει 2ος.. Εκτός κι αν οι ερυθρόλευκοι καταφέρουν να χάσουν από το Αιγάλεω την Τετάρτη και το ματς της Πάτρας γίνει μετά αδιάφορο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: