27.3.06

ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΞΑΝΑ...


Δυστυχώς είτε μας αρέσει είτε όχι, όταν ξεκινούσε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός ήταν μακράν το φαβορί για την τελική επικράτηση, αφού οι εποχές άλλαξαν και αυτά που ξέραμε μέχρι το καλοκαίρι του 2005 ανήκουν στο παρελθόν. Και λόγω ποιότητας στην πρώτη πεντάδα, και λόγω βάθους στον πάγκο και λόγω προπονητή και λόγω ψυχολογίας τα προγνωστικά ήταν υπέρ των κόκκινων. Πόσο μάλλον με την απουσία του Coppenrath (κήλη), τον Παντελιάδη να ταλαιπωρείται από τον αχίλλειο τένοντα και να μην είναι σε θέση να παίξει πολύ ώρα κι ακόμα και τον Μαγκουνή εκτός μάχης με συνέπεια να κατέβουμε στο ματς ουσιαστικά με 9 παίκτες, αφού οι Μάτος, Αθανασούλας, Μιχάλογλου απλά συμπλήρωσαν την 12άδα για τυπικούς λόγους.

Χάρη στα κλεψίματα του Hajaj (4 συνολικά, ενώ είχε και 8 ασιστ), τον επιθετικό οίστρο του Rimac (27 πόντοι με 8/11 2π, 3/5 3π αλλά και 6 ασιστ) και τις λύσεις που έδινε κοντά στο καλάθι (κι όχι μόνο) ο Τσιάρας (14π με 4/5 2π, 2/2 3π) καταφέραμε να ανατρέψουμε το αρχικό 13-26 (έβαλε και το χεράκι του φυσικά η παρουσία του Χατζή που ουσιαστικά όσο ήταν στο παρκέ οι κόκκινοι έπαιζαν με τέσσερις) και να κλείσουμε το ημίχρονο ισόπαλοι. Όμως στη συνέχεια δεν είχαμε πλέον δυνάμεις, o Μπουρούσης παρά τα 10 του ρημπάουντ έπαιζε άμυνα με τα μάτια και οι πόντοι από τις βολές με τα φάουλ που του πήρε ο Σχορτσιανίτης ήταν καθοριστικοί. Το μόνο που καταφέραμε στο τέλος ήταν να περιορίσουμε την διαφορά σε ευπρεπή επίπεδα.

Μετά κι από αυτή την ήττα ξεμείναμε στις 9 νίκες σε 20 ματς. Ο Άρης έχει 12 και δεν υπάρχει περίπτωση να τον φτάσουμε, όπως και τον Πανελλήνιο που έχει 11 κι είναι 5ος. Ουσιαστικά μπορούμε να κυνηγήσουμε μόνο τον ΠΑΟΚ (10-10) σε μια μάχη για την 6η θέση. Μόνο που αν το Σάββατο χάσουμε ξανά από τον Απόλλωνα, τότε θα μας πιάσουν στη βαθμολογία και οι Πατρινοί με συνέπεια να τίθεται σε αμφιβολία ακόμα και η συμμετοχή μας στην οκτάδα.

Υ.Γ. Ο κόσμος τίμησε τον Νίκο Χατζή και με το χειροκρότημά του αλλά και με την ανθοδέσμη και το footer που του δώθηκαν στο ημίχρονο. Η διοίκηση ; Εδώ δεν τίμησε την νυν ομάδα με την παρουσία της, θα τιμούσε και τον μέχρι το καλοκαίρι αρχηγό της ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: