16.2.06

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ


Μπορεί η ΑΕΚ -ειδικά στο πρώτο ημίχρονο- πραγματικά να μη βλεπόταν αγωνιστικά, αλλά χάρη στην αφύπνιση της επανάληψης (όταν ο MVP της ομάδας μας Hajaj -12π, 4κλ, 3ασ- βρήκε συμπαραστάτες στην επίθεση τους Καλαμπόκη -10π- και Μπουρούση -11π,13ρ), αλλά και στις σημαντικές ελλείψεις των αντιπάλων μας, πήραμε άλλη μια εντός έδρας νίκη επί του Άρη. Στα συν της αναμέτρησης και η θετική παρουσία (τόσο αμυντικά όσο κι επιθετικά) του Μαγκουνή στο πρώτο ημίχρονο.

Έτσι η μακροχρόνια παράδοση που μας θέλει συνεχώς αήττητους στην έδρα μας από το 1992 και μετά (τότε είχαμε ηττηθεί στα ιδιότυπα playoff) κόντρα στους κιτρινόμαυρους της Θεσσαλονίκης κρατάει γερά. Μάλιστα το σερί είναι ακόμα μεγαλύτερο, αν αναλογιστούμε πως για τελευταία φορά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, χάσαμε το ακόμα πιο μακρινό 1989/90 με τον Γιούσεβιτς στο παρκέ και τον Νικητόπουλο στον πάγκο.

Με τις ήττες που κάνανε Απόλλωνας, Ολύμπια & Μακεδονικός, φαίνεται πως η συμμετοχή στην οκτάδα έχει μάλλον κλειδώσει. Όμως μια 7η ή 8η θέση δεν σημαίνει τίποτα απολύτως για τα playoff, πέρα από τις 2 σίγουρες ήττες κόντρα στους κοκκινοπράσινους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: