26.11.05

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ

Σε αντίθεση με το παιχνίδι της Bologna που παραδοθήκαμε από το 7ο λεπτό, στην Fernando Buesa Arena η ομάδα μας μπήκε δυνατά, έκανε ένα εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο όταν και προηγήθηκε με 6-21 και 12-24, κράτησε κατά βάση την πρωτοπορία στο σκορ μέχρι το 28' και άντεξε μέχρι το 32'. Στη συνέχεια μείναμε από δυνάμεις και επιλογές με αποτέλεσμα να χάσουμε με 15 πόντους, διαφορά ιδιαίτερα κολακευτική για τους Βάσκους σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα. Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι και την περασμένη βδομάδα με τη Zalgiris, το ματς δεν ήταν για να κερδίσουμε με 15...

Το ξεπέταγμα στο πρώτο δεκάλεπτο μας το έδωσαν η εξαιρετική παρουσία του Σπύρου Παντελιάδη ,που συνεχίζοντας την πολύ καλή περσινή χρονιά του στη Γερμανία δείχνει αναγεννημένος, με την ευστοχία του Coppenrath και τα τρίποντα του Μπουρούση. Στη συνέχεια μείναμε στο κόλπο έχοντας έναν Καλαμπόκη που έδωσε συγκλονιστικές μάχες σε επίθεση και κυρίως στην άμυνα. Όταν όμως σφίξανε τα πράγματα, ο Σπύρος είχε κουραστεί, ο Hajaj δε μπορούσε να δώσει λύσεις καθώς περνά περίοδο ντεφορμαρίσματος (δικαιολογημένη αφού έπαιζε επίσημα ματς με το Ισραήλ όλο το Σεπτέμβρη), ο Taylor είχε χαθεί, ο Μπουρούσης έχανε τα δίποντα (2/7) και δεν έβαζε πια τρίποντα, ο Rimac είχε κλειστεί και ο Παπαϊωακείμ κέρδιζε τα φάουλ αλλά έχανε τις βολές (3/8). Έτσι νομοτελειακά ήρθε η ήττα.

Στα άλλα παιχνίδια, η Strasbourg κέρδισε (90-82) την Olimpija αφήνοντάς την στο 0-4 και δίνοντας έτσι χαρακτήρα ζωής και θανάτου για τους αντιπάλους μας στο ματς της ερχόμενης Πέμπτης στη Σλοβενία. Η Zalgiris πάτησε τη Benetton 88-70 και η Climamio έριξε 30ρα και στη Bamberg (94-64). Η τετράδα Tau, Benetton, Climamio, Zalgiris δύσκολα θα σπάσει. Συνεπώς εμείς θα πρέπει να κυνηγήσουμε την 5η θέση μαζί με τους Γερμανούς, τους Γάλλους και τους Σλοβένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: