5.7.05

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ


αλλά ουδέν νεώτερο από το Ομφάλιο Μέγαρο στα φλέγοντα θέματα προπονητή και παικτών που θα απαρτίζουν το ρόστερ μας τη νέα χρονιά... Πέρσι στις 12/7 έγινε η κλήρωση της Ευρωλίγκα στη Μόσχα και η ομάδα είχε ήδη κλείσει το ρόστερ της από την 1η Ιουλίου με τη μεταγραφή του Γιάννη Κακιούζη, ενώ νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο είχαν ανακοινωθεί οι αποκτήσεις των Davor Kus, Μιχάλη Πελεκανου, Sandro Nicevic, Toby Bailey ενώ είχαν ανανεώσει ήδη και οι Νίκος Χατζής (με το γνωστό περιπετειώδη τρόπο) και Quadre Lollis.

Φέτος όμως το σκηνικό είναι εντελώς μα εντελώς διαφορετικό. Έχουν παρέλθει ήδη σχεδόν δυο βδομάδες από το διαζύγιο με τον Φώτη Κατσικάρη και το σήριαλ του διαδόχου του καλά κρατεί. Η μόνη ουσιαστική εξέλιξη είναι πως δεν υπάρχει πλέον πιθανότητα να δούμε τον Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο μας, αφού ανανέωσε με το Μαρούσι. Λογικά η κούρσα αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι ανάμεσα στους Λευτέρη Κακιούση και Branislav Prelevic, εκτός και αν εμφανιστεί κανένας άλλος ...δελφίνος της τελευταίας στιγμής.

Και φυσικά την ώρα που οι ανταγωνιστές μας ενισχύονται (ο ΠΑΟ πχ κράτησε όλους τους παίκτες του εκτός του Kutluay και ενίσχυσε την frontline του με τον Dejan Tomasevic, που ήταν στόχος μας το καλοκαίρι του 98 όταν τελικά καταλήξαμε στη λύση Joe Arlouskas, Απόλλωνας & Πανελλήνιος κάνουν σοβαρές μεταγραφές και ανεβαίνουν κλίμακα) εμείς το μόνο που έχουμε κάνει είναι να αποχαιρετάμε παίκτες χωρίς να έχουμε κλείσει αντικαταστάτες.

  • Ο Quadre Lollis, δεν πρόκειται να παραμείνει αφού έληξε το συμβόλαιό του και υποτίθεται πως ψάχνουμε κάτι καλύτερο. (ή μήπως απλά φθηνότερο ;). Ακούστηκε έντονα η πιθανότητα να πάει στον Απόλλωνα Πάτρας, αλλά μάλλον δε θα ευδοκιμήσει λόγω αντιρρήσεων της γυναίκας του.
  • Ο Toby Bailey, αναχώρησε για την πατρίδα του. Ο Αμερικανός guard/forward μπορεί να ήταν ο 1ος σκόρερ - ρημπάουντερ στα playoff και να είχαμε οψιόν ανανέωσης για ένα ακόμα χρόνο στα 280 με 300 χιλιάδες €, αλλά το ποσό θεωρείται πολύ υψηλό για τα standards της ΚΑΕ του 2005/06... Ακούγεται πως έχει πρόταση από την Climamio Bologna (για να αντικαταστήσει τον Ruben Douglas) αλλά και από την Tau (που ο Masijauskas είναι υπ'ατμόν).
  • Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης βρίσκεται στο Las Vegas για να συμμετάσχει στο Vegas Reebok Summer League 2005 με τους Detroit Pistons. Το διετές συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, έληξε φέτος και είναι ελεύθερος. Και του Σωτήρη Νικολαϊδη έληξε το συμβόλαιο και είναι άγνωστο αν θα του προταθεί νέο.
  • Ο Sandro Nicevic έχει συμβόλαιο και για την επόμενη περίοδο. Αυτό προβλέπει αποδοχές 380,000 €. Η ΚΑΕ τα θεωρεί πολλά (την ώρα που οι πράσινοι δίνουν 600 στον Tomasevic που είχε ανάλογα νούμερα στην Ισπανία και το Uleb Cup) και θέλει να του κάνει περικοπή. Ο παίκτης δεν πρόκειται να αποδεχθεί μείωση (αφού μπορεί να βρει αέρα ομάδα που να του δίνει τόσα και περισσότερα). Με το θέμα ίσως προλάβει να ασχοληθεί ο νέος προπονητής αν τυχόν υπογράψει μέχρι τις 15/7.
  • Ο Davor Kus, 99% αποτελεί παρελθόν αφού η ΚΑΕ κατήγγειλε το συμβόλαιο για την νέα σεζόν και δεν προτίθεται να του κάνει νέα πρόταση. Άλλωστε η πενιχρή συνολική του προσφορά με γύρω στους 4 πόντους μ.ο. (παρά τις καλές του εμφανίσεις στους τελικούς) δεν δικαιολογούσε τα 150 (ή και παραπάνω) χιλιάρικα που έπαιρνε.
  • Το ίδιο ισχύει και για τον Γιάννη Κακιούζη, που δεν μπόρεσε να βρει θέση στη χημεία της ομάδας ενώ χτυπήθηκε και από απανωτούς τραυματισμούς, καθώς και το δικό του συμβόλαιο καταγγέλθηκε από την ΚΑΕ.
  • Καταγγελία συμβολαίου έγινε και στους Γιώργο Τσιάρα, Pero Antik αλλά γι'αυτούς προβλέπεται να γίνει νέα προσφορά με μειωμένες αποδοχές. Η αίσθησή μου είναι πως ο Γιώργος θα παραμείνει στο ρόστερ ενώ για τον Σκοπιανό forward/center οι πιθανότητες είναι 50-50.
Συνεπώς οι σίγουροι είναι οι Νίκος Χατζής (που όμως και σε αυτόν έχει προταθεί μείωση και προβλέπω νέο σήριαλ ...), Νίκος Ζήσης, Γιάννης Μπουρούσης (που είναι στο LA για το Summer League της Καλιφόρνιας), Μιχάλης Πελεκάνος, Σπύρος Μαγκουνής (που ενδέχεται να δοθεί δανεικός), Νίκος Παπανικολάου (που έχει δηλώσει πως αν του προταθεί δανεισμός θα ζητήσει την ελευθέρας του), Aleksandar Melniks (που θα προωθηθεί από τους έφηβους) και ίσως να επιστρέψει ο Γιώργος Σουρλής από τον Ποσειδώνα που δόθηκε δανεικός πέρσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: