19.4.05

ΣΟΒΑΡΗ ΓΙΑ 35' ΠΗΡΕ ΤΗ ΝΙΚΗ


Μπροστά στους 150 πιστούς οπαδούς της (και στα καμιά πενηνταριά πιτσιρίκια από τη Ροδόπολη και την Εκάλη, που είναι ΑΕΚ στο μπάσκετ αλλά .... Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο !), η ΑΕΚ επέστρεψε τόσο στις νίκες όσο και στις καλές εμφανίσεις. Μόνο μελανό διάστημα από το 18'22” μέχρι το 23'32”, όταν ο Ηρακλής με ένα 2-17, έκανε το 48-22, 50-39 και άρχισε να ...ξυπνάει μνήμες Απόλλωνα, Πανιώνιου, με τον ... Henjak να κάνει πάρτυ κόντρα στον Nicevic. Ξαναμπήκε στη συνέχεια ο Ανδρέας και ο Μπουρούσης, σοβαρευτήκαμε και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, χωρίς να γίνουμε για άλλη μια φορά φέτος ... Άγιος Βασίλης ΑΕΚ, με τόσα δώρα που έχουμε κάνει ...

Η πολυήμερη διακοπή μάλλον μας έκανε καλό τελικά, αφού οι παίκτες που τραβούσαν κουπί όλη τη σεζόν μπόρεσαν να πάρουν κάποιες ανάσες παραπάνω. Ο Toby ήταν μεν άστοχος (1/6 από τα 6μ25), αλλά ήταν σαφέστατα πιο ορεξάτος και με περισσότερες δυνάμεις από το προηγούμενο διάστημα. Ψιλοκουρασμένος και ο αρχηγός, αλλά ανεβασμένος σε σχέση με πριν και σίγουρα μπορούμε να τον περιμένουμε ακόμα καλύτερο στη συνέχεια, όπως το συνηθίζει άλλωστε. Ο Ζήσης ήταν επίσης σε καλή κατάσταση και έκατσε στον πάγκο μετά από ένα σκίσιμο πάνω στο φρύδι. Άλλωστε ο Kus ήταν αρκετά καλός και δεν είχαμε αγωνιστικό πρόβλημα. Ο Quad επίσης ήταν θετικός, δίνοντας λύσεις και σε άμυνα και σε επίθεση και με αρκετή διάθεση. Καλά στοιχεία έδειξαν και οι Antik (9π, 8ρ), Γλυνιαδάκης (8π) πέρα από τον Kus (9π, 3ασ, 2κλ). Ο Μπουρούσης ήταν καλός όσο έπαιξε γεμίζοντας τη ρακέτα. Θετικός στην άμυνα και ο Πελεκάνος, αλλά στην επίθεση θύμησε λίγο ΣΕΦ και τα μπουρδουκλώματα... Παράλληλα πάτησε παρκέ σε παιχνίδι και ο Γιάννης Κακιούζης, για πρώτη φορά μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό στις 16 Γενάρη. Μόνο ο Σωτήρης (που μπήκε 2' και έκανε ένα 'πούλημα') με το Sandro ήταν λιγάκι παραφωνία.

Με τη νίκη μας εξαφανίσαμε την πιθανότητα να μείνουμε εκτός playoff, ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν μπορούμε να πέσουμε κάτω από την 6η θέση. Βέβαια είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανέβουμε και παραπάνω... Γιατί μπορεί μεν θεωρητικά να έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία και κερδίζοντας τον με 14 πόντους και πάνω, να τον έχουμε από κάτω στην μεταξύ μας ισοβαθμία.... ΑΛΛΑ... Αν ο Πανιώνιος είναι κι αυτός στις 15 νίκες, τότε θα πάμε σε τριπλή ισοβαθμία και το 0-2 με την ομάδα της πλατείας θα μας στείλει ντεφάκτο στην 6η θέση. Ακόμα και αν καταφέρουμε το απίθανο, δηλαδή το διπλό στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ, πάλι δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό να πάρουμε θέση πάνω από την 6η.

Τα'χουμε ξαναπεί άλλωστε. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ.

Υ.Γ. Πολύ καλή η κίνηση της ΚΑΕ να κάνει την εκδήλωση για τους κατόχους διαρκείας τη Δευτέρα. Για το τι ειπώθηκε εκεί και για τα διαρκείας της νέας σεζόν θα τα γράψω αναλυτικότερα αργότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: