15.3.05

ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ TREVISO

Γκαζώνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν πέτυχε ένα επιμέρους 34-12 που οδήγησε στο τελικό 93-67, η Βασίλισσα καθάρισε με την εγχώρια της υποχρέωση και πλέον αφοσιώνεται στο αυριανό ματς του Treviso. Το θετικό από το Κυριακάτικο παιχνίδι, πέρα από τη διαφορά των 26 πόντων και την ψυχολογική ώθηση που δημιουργεί, ήταν η εμφάνιση του Μπουρούση. Ο Γιάννης, πέτυχε ρεκόρ καριέρας σημειώνοντας 24 πόντους (με 9/15 δίποντα, 1/ 2 τρίποντα αλλά και 3/6 βολές) ενώ παράλληλα κατέβασε και 11 ρημπάουντ (6-5). Από τη στιγμή που αυτό ήταν το 3ο συνεχόμενο καλό του παιχνίδι, τότε σίγουρα μπορούμε να πούμε πως έχει ξεπεράσει το διάστημα της αγωνιστικής κάμψης που εμφάνισε μετά την επιστροφή του Nicevic. Και δεν είναι καθόλου μα καθόλου απίθανο να δούμε το όνομά του το καλοκαίρι στα draft του ΝΒΑ. (Διαβάστε τι γράφει γι'αυτόν το draftcity.com ). Για το Ζήση το θεωρώ δεδομένο πως θα είναι μέσα και μάλλον κάτω από το #50.



Πρόπερσι σε Ελλάδα και Ευρώπη (χωρίς playoff)κάναμε 21 (20+1) νίκες. Πέρσι πέσαμε στις 20 (14+6). Φέτος φτάσαμε ήδη τις 23 νίκες και ενώ έχουμε ακόμα 6 ματς στην Α1 και 3 στην Ευρώπη.
Ακόμα όμως δεν έχουμε καθαρίσει ούτε καν την είσοδο στην τετράδα στην Ελλάδα. Ο Άρης με τον ΠΑΟΚ είναι στις 11, και την Κυριακή αν χάσουμε στο Αλεξάνδρειο θα νοιώθουμε την ανάσα τους στη βαθμολογία. Ενώ ας μην ξεχνάμε πως ναι μεν ξεφύγαμε από τον 3ο Πανιώνιο, αλλά μόνο με ένα βαθμό και οι κυανέρυθροι μας έχουν 2-0 φέτος... Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να περάσουμε αλώβητοι από τον Άρη και να κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Πανιώνιο στην Πυλαία, οπότε σχεδόν θα κλειδώναμε την 3η θέση.

Αυτά θα τα ξανασκεφτούμε από την Πέμπτη... Τώρα προέχει ο αγώνας με τη Benetton στο Treviso. Η αποστολή μας είναι σίγουρα δύσκολη... Οι πρωτοπόροι της Ιταλίας (και φετινοί κυπελλούχοι) θέλουν να μας κερδίσουν, και με διαφορά, για να μας 'βάλουν από κάτω' στο κυνήγι της πρόκρισης. Έχουν σαφέστατα μια πιο έμπειρη ομάδα από τη δική μας και ένα προπονητή από τους καλύτερους της Ευρώπης στον πάγκο τους. Τα δεδομένα είναι φυσικά με το μέρος τους αλλά θα πρέπει να τονίσω πως όποιο αποτέλεσμα και να έρθει το πολύ-πολύ να μας ψαλιδίσει τις ελπίδες για υλοποίηση του ονείρου. Δεν μπορεί να τις εξαφανίσει. Γιατί ακόμα κι αν χάσουμε ΚΑΙ στην Ιταλία, αλλά ΚΑΙ από την Prokom, πάλι θα διεκδικούμε την πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη στο τελευταίο παιχνίδι.

Υ.Γ. (1) Ελάχιστος ο κόσμος την Κυριακή στο Γαλάτσι, αλλά αρκετά εκδηλωτικός. Η παντελής απουσία κάθε μορφής της διοίκησης χτύπησε πιο άσχημα πάντως.

Υ.Γ. (2) Με την Prokom ενδέχεται το γήπεδο να μην είναι τόσο κρύο. Όχι γιατί θα γεμίσει, αλλά γιατί οι εξέδρες θα είναι πιο κοντά στο παρκέ. Οι πτυσσόμενες κερκίδες του Ολυμπιακού των Άνω Λιοσίων είναι καθ'οδόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: