25.3.05

ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ

ΜΙΚΡΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ..
Παίζοντας συγκροτημένα και συνετά και χωρίς να πιάσουμε καμιά τρελή απόδοση πήραμε τη νίκη που θέλαμε απέναντι στην Prokom. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου. Κάπου εκεί σοβαρευτήκαμε, κλείσαμε στην άμυνα, βρήκαμε λύσεις στην επίθεση, πήραμε ένα προβάδισμα γύρω στους δέκα πόντους και το συντηρήσαμε χωρίς προβλήματα μέχρι το τέλος. Δυστυχώς, οι Τούρκοι δε μας έκαναν τη χάρη αφού έπαθαν ... κλακάζ στο 4ο δεκάλεπτο, το 50-49 έγινε 64-49 για να χάσουν τελικά με 11 πόντους. Έτσι όλα θα κριθούν την ερχόμενη Τετάρτη στην Πόλη, όπου με νίκη θα πάρουμε την πρώτη θέση και συνάμα το πλεονέκτημα έδρας στα playoff, ενώ με ήττα θα αποχαιρετίσουμε με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση τερματίζοντας τρίτοι στην ισοβαθμία. Θεωρητικά υπάρχει η πιθανότητα να χάσει η Benetton στην Πολωνία, αλλά πολύ απλά αυτά δε γίνονται. Μόνο ο Ολυμπιακός του Subodic θυμάμαι να έχει κάνει παρόμοια αυτοκτονία... Το 2002 που έχασε στη Λιουμπλιάνα από την αδιάφορη Ολύμπια.

Ακόμα και να συμβεί το πιθανότερο, δηλαδή να αποκλειστούμε, η ΑΕΚ θα έχει πραγματοποιήσει την καλύτερή της σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πέρσι χάσαμε την πρόκριση στη β’ φάση στην ισοβαθμία, πρόπερσι είχαμε το τραγικό 1-13 και μόνο το 2001/02 είχαμε σχετικά αξιόλογη πορεία. Όμως εκεί τερματίσαμε με 2-4 και έχοντας χάσει και τις μαθηματικές μας ελπίδες την 5η αγωνιστική όταν οι διαιτητές μας πέρασαν χειρουργείο στο ΟΑΚΑ στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Φέτος έχουμε κάνει ήδη τέσσερις νίκες και θα διεκδικούμε την πρόκριση όσο παίζεται το τελευταίο σαραντάλεπτο στο Abdi Ipekci.

Να σημειώσουμε πως με τις τέσσερις νίκες, μπορεί να μην περάσουμε στους ‘οκτώ’, αλλά θα είμαστε μέσα στις οκτώ καλύτερες –βάσει ρεκόρ- ομάδες της β’ φάσης. Τριπλή ισοβαθμία στις 4 νίκες προβλέπεται και στον όμιλο του Παναθηναϊκού.
Πάνω από μας θα βρίσκονται μόνο η Maccabi με τη CSKA, που στους ομίλους τους οι δεύτεροι προκρίνονται με τρεις νίκες...

Γι’αυτό τους ήθελα στον όμιλό μας ... αλλά δυστυχώς η τυχερή ήταν η Scavolini…

Υ.Γ. Χθες έβλεπα στο βίντεο το ματς με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο... Τι έμπνευση ήταν αυτή ρε Φώτη με τον Kus στο τελευταίο πεντάλεπτο; Γιατί δεν δοκίμασες να ξαναβάλεις το Σωτήρη που με αυτόν μέσα πήραμε διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου; Μας στοίχισε η κούραση, αλλά μας στοίχισε και η επιλογή να παίξει ο Γλυνιαδάκης τον Σχορτσιανίτη στο β’ δεκάλεπτο... Γιατί τα θυμάμαι τώρα αυτά ; Γιατί αν είχαμε πάρει το διπλό στη Θεσσαλονίκη μπορεί να χτυπούσαμε και κάτι παραπάνω στη βαθμολογία... Τώρα ακόμα και για την τετράδα είναι ζόρικα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: