27.2.05

NIKH ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ

Παίζοντας όσο έπρεπε και ανεβάζοντας στροφές μόνο όταν χρειάστηκε (δηλαδή στην τελευταία περίοδο), η ΑΕΚ νίκησε για πρώτη φορά μετά από 45 μέρες εκτός έδρας στην Α1. Σύμπτωση ή όχι, και η προηγούμενη ήταν στο ίδιο γήπεδο. Τότε με τον Ηρακλή, τώρα με τη ΜΕΝΤ. Επίσης ήταν η 2η φορά που κερδίσαμε μέσα στο 2005 φορώντας τις μαύρες εμφανίσεις. Επίσης σύμπτωση ή όχι, η προηγούμενη φορά ήταν στο ματς με τον Ηρακλή στις 10 Γενάρη.

Η ομάδα μας ήταν έκδηλο πως έκανε συντήρηση δυνάμεων, καθώς την προσεχή Πέμπτη έχει το πολύ κρίσιμο παιχνίδι με την Efes στο Γαλάτσι, που θα καθορίσει σε μέγιστο βαθμό τις πιθανότητές μας για πρόκριση στην προημιτελική φάση. Πήραν αρκετό χρόνο στο παρκέ ο Νικολαϊδης με τον Τσιάρα και έτσι ξεκουράστηκαν αυτοί που τραβάνε το κουπί και τις ΤεταρτοΠέμπτες και τα Σαββατοκύριακα, όπως ο Χατζής (έπαιξε κάμποσο ο Ζήσης στο ‘2’). Βέβαια έδειξαν σε εξαιρετική κατάσταση ο Nicevic και κυρίως ο Bailey κι αυτό ελπίζω να είναι δείγμα αγωνιστικής ανόδου και όχι να τους δούμε μέτριους με τους Τούρκους. Η διαφορά κλάσης με τη ΜΕΝΤ, αλλά και η εμφάνιση του Τσιάρα (που του βγήκαν τα σουτ αυτή τη φορά) επέτρεψε να μην μας στοιχίσει η μέτρια παρουσία του Lollis : 2/7 σουτ και μόλις 1 ρημπάουντ. Πάντως ο Αμερικανός φόργουορντ, να μην τον ματιάσουμε, έχει 21/25 (82%) βολές από τη Ljubljana και μετά, ή 31/40 (78%) μετά το ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό. Πλέον έχουμε ένα ικανό δείγμα αγώνων για να μπορούμε να πούμε πως δεν είναι συγκυριακό το φαινόμενο.

Με τη νίκη μας αυτή, φτάσαμε τις 11 και συντηρούμε το προβάσιμα έναντι των αντιπάλων μας (πλην του Πανιωνίου) για να μπούμε στην τετράδα. Όνειρα για θέση πάνω από την 3η δεν είναι δυνατό να κάνουμε, καθώς με τρεις ήττες παραπάνω από το Μαρούσι, που μας έχει πάρει και μέσα-έξω, και μόνο με οκτώ αγώνες να απομένουν, ούτε μαθηματικά δε βγαίνει...

Υ.Γ. Ελπίζω η συμπαθέστατη κατά τα άλλα ΜΕΝΤ, να μην μας κατηγορήσει για μη εφαρμογή του Fair-play. Γιατί ο Davor Kus, με μέσο όρο χρονικής συμμετοχής 18’ στην Euroleague και 15’ στην Α1, απέναντι στους νεοφώτισους αγωνίστηκε 3’41” στο Γαλάτσι και 3’55” στο Ιβανώφειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: