22.2.05

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Η φετινή μας ευρωπαϊκή πορεία, είναι φυσικά απόλυτα επιτυχημένη, αφού καταφέραμε με τις εμφανίσεις μας απέναντι μάλιστα σε πολύ μεγάλες ομάδες, να ξαναβάλουμε την ομάδα στις κορυφαίες της Γηραιάς Ηπείρου, δείχνοντας πως το τραγικό 1-13 της περιόδου 2002/03, ήταν απλά μια παρένθεση. Εχθρός του καλού όμως είναι πάντα το καλύτερο. Και ο στόχος της πρόκρισης στην προημιτελική φάση, ή γιατί όχι και στο final-four της Μόσχας - όπου ειρήσθω εν παρόδω, η ΑΕΚ θα δώσει έτσι κι αλλοιώς το παρών αφού θα συμμετάσχει η εφηβική μας ομάδα (για 2η φορά μετά τη Βαρκελώνη το 2003) στο τουρνουά των καλύτερων εφηβικών συγκροτημάτων της Ευρώπης, που θα γίνει παράλληλα με το final-four των 'μεγάλων'- είναι απόλυτα εφικτός, αφού η κλήρωση που είχαμε μόνο απαγορευτική για όνειρα δεν είναι.

Αύριο λοιπόν υποδεχόμαστε, στο κατά πως φαίνεται για πρώτη φορά ψιλογεμάτο Γαλάτσι, την Benetton, που την Κυριακή αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ιταλίας, έχοντας σαν κορυφαίο τον καλύτερο της παίκτη, τον Massimo Bulleri που σημείωσε 22 πόντους. Ο Ιταλός πλέϊ-μέϊκερ είναι το κύριο γρανάζι στην αγωνιστική μηχανή των πρασίνων και έτσι η αντιμετώπισή του θα αποτελέσει το κλειδί για την κατάκτηση της νίκης. Φυσικά η Benetton δεν είναι μόνο ο Bulleri (12.2π, 44% 3π, 2.7 ασ)... Κάτω από τα καλάθια υπάρχει ο Marcus Goree (11.9π, 6ρ) μαζί με τον Dennis Marconato (8.7π, 8.6ρ), ενώ ξεχωρίζουν ο Matteo Soragna (10.2π, 44% 3π, 2.9ρ, 1.7ασ), ο Marlon Garnett (12.1π) με τον Ramunas Siskaukas (11.6π, 2.6ρ) και τον νεοφερμένο David Bluthenthal(9.5π). Και τέλος στον πάγκο υπάρχει ο κορυφαίος ίσως Ιταλός προπονητής, ο Ettore Messina. Θα χρειαστεί δηλαδή η απόδοσή μας να φτάσει σε πραγματικά υψηλά επίπεδα αν θέλουμε να κοντράρουμε στα ίσια με τέτοια ομάδα.

Υ.Γ. (1) Ο Άρης κατάλαβε στο 'Λίντο' πως αν θέλει κάποιος να κερδίσει την ομάδα των Αφών Κατσάμπα, μπορεί να το κάνει μόνο αν καθαρίζει με μεγάλες διαφορές. Σε διαφορετική περίπτωση οι πέντε είναι πάντα λιγότεροι από τους επτά παλιότερα ή τους οχτώ πλέον.

Υ.Γ. (2) Όσοι βλέπουν ποδοσφαιρικό πολιτισμό μόνο στο ΟΑΚΑ, καλό είναι να κάνουν μια βόλτα και από το Παγκρήτιο. Κι εκεί δε χρειάζονται ούτε ταυτότητες για να το εξασφαλίζουν και καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: