17.2.05

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΝΑ ΗΣΥΧΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ...


Παρά τις σημαντικές της απουσίες, η ΑΕΚ έπαιξε πολύ καλά (κυρίως στην άμυνα) κι έτσι καθάρισε από το 25' το ματς με τον πάντα αξιόμαχο Μακεδονικό. Ίσως κι επειδή ο Γαργαρόπουλος προτίμησε να ντύσει την ομάδα με τα κίτρινα :-). Κλειδί για την εύκολη επικράτησή μας, όπως είπα και πριν ήταν η αμυντική μας λειτουργία. Ακόμα και όταν ο Lollis χρεώθηκε με 3ο φάουλ λίγο πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, συνεχίσαμε να πιέζουμε βρίσκοντας λύσεις από τον πάγκο και συγκεκριμένα τον Γιώργο Τσιάρα. Ο Λαρισινός φόργουορντ σε μια από τις καλύτερές του εμφανίσεις, πέτυχε 9 πόντους και είχε και 2 κλεψίματα. Παράλληλα φάνηκε για μια ακόμα φορά πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Πελεκάνου στο παρκέ, και πόσο σημαντική ήταν η απουσία του το προηγούμενο διάστημα.

Με το δίδυμο των Χατζή - Bailey να σκοράρει, όχι κατά βούληση, αλλά με ικανοποιητική παραγωγικότητα, η έλλειψη του Ζήση και των ασιστ του δε φάνηκε ιδιαίτερα. Πάντως ο Davor Kus, δεν ήταν κακός παίζοντας βασικός. Θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και καλή η εμφάνισή του. Πάντα σε σχέση με τις προηγούμενες και όχι φυσικά με το τι θα πρέπει να περιμένουμε από τον μπακ-απ πλέϊ-μέϊκερ μιας ομάδας σαν την ΑΕΚ. Στα αξιοσημείωτα και η πρώτη καλή εμφάνιση του Nicevic σε αγώνα που ξεκίνησε πενταδάτος, αλλά και οι 7/8 βολές του Quadre Lollis. Ο Αμερικανός με τα τραγικά ποσοστά από τη γραμμή, έχει 16/20 στα τελευταία παιχνίδια. Μακάρι να είναι αποτέλεσμα έξτρα προπόνησης και όχι συγκυριακό φαινόμενο.

Η ομάδα μας έχει μια βδομάδα κενό από αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι το ματς με τη Benetton την ερχόμενη Τετάρτη, πάντα στις 19:10, στο Γαλάτσι. Επειδή αυτά τα διαστήματα έχουν αποδειχθεί η μαύρη τρύπα μας την τελευταία πενταετία, δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος για την εικόνα που θα παρουσιάσουμε στο πρώτο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι με τηλεοπτική μετάδοση από ελληνικό κανάλι μετά τον τελικό της Λωζάννης το 2000 και με την εξαίρεση των δυο αγώνων με τον Ολυμπιακό που έδειξε το Μάτζικ το 2002.



Υ.Γ. Πολύ καλή κίνηση με τα πιτσιρίκια από δημοτικά σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας, που έδωσε ένα άλλο χαρούμενο χρώμα σε ένα ματς που έγινε σε άδειες εξέδρες, ένεκα της ακαταλληλότητας της ώρας. Πάντως η πρωτοβουλία ανήκει στον ΕΣΑΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: