14.2.05

ΚΑΛΗ Η ΚΛΗΡΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΑΕΚ



Μπορεί η κλήρωση να μην ήταν η καλύτερη δυνατή (που για μένα θα ήταν οι CSKA, Cibona, Prokom), αλλά δε νομίζω πως θα πρέπει να έχουμε παράπονα από τη Θεά Τύχη. Οι Efes Pilsen, Benetton Treviso και Prokom Trefl που θα βρεθούν στο δρόμο μας δεν αποτελούν μεγαθήρια και είναι βατές για μια καλή ΑΕΚ. Βέβαια στην Ευρώπη φέτος με εξαίρεση τα πρώτα 3 παιχνίδια βλέπουμε την καλή ΑΕΚ. Στην Α1 είναι το πρόβλημα που βλέπουμε εδώ και δυο μήνες μόνο τις φανέλες της ΑΕΚ... Και αν συνεχίζουμε να τα δίνουμε όλα μόνο στην Euroleague, έτσι όπως πάμε μπορεί να φτάσουμε να παλεύουμε για να προκριθούμε στα playoff..



Η Efes (που ήταν η μοναδική ομάδα που κερδίσαμε στην τραγική μας χρονιά της Λαμίας) έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις, έχοντας ρεκόρ 12-2 στην κανονική περίοδο και είναι αναμφίβολα το 1ο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Αν καταφέρουμε να τους νικήσουμε θα έχουμε ελπίδες για κάτι καλό. Πρώτο βιολί στην επίθεση είναι ο Willie Solomon (14.8π, 38% 3π), μαζί με τον έτερο Αμερικανό γκαρντ τον Domercant (11.9π, 48% 3π). Κάτω από τα καλάθια υπάρχουν ο Nikolic (10π, 6ρ) με τον Prkacin (9.4π, 4.1ρ). Το ρόστερ συμπληρώνουν οι πολύ καλοί Τούρκοι ρολίστες με κυριότερους τους Kuqo (9.8π, 3.7ρ), Peker (7.1π, 4.2ρ), Arslan (7.7π) ενώ υπάρχει και ο Kecman που ξεκίνησε τη σεζόν στην Κοζάνη.


Η Benetton βρίσκεται για 4η φορά στο δρόμο μας, μετά το finalfour της Βαρκελώνης, τους προημιτελικούς του 2001 και την κανονική περίοδο του 2002/03. Είναι μια ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης εδώ και μια δεκαετία περίπου και πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο. Στον πάγκο της υπάρχει ο τόσο γνώριμός μας Ettore Messina. Στο Palaverde έχασαν από CSKA και Ulker και το ρόστερ τους χαρακτηρίζεται από την επιθετική πολυφωνία : Bulleri (12.2π, 44% 3π), Goree (11.9π, 6ρ), Soragna (10.2π), Garnett (12.1π), Siskauskas (11.6π), Marconato (8.7π, 8.6ρ), Bluthenthal (9.5π).



Οι Πολωνοί έχουν μια αρκετά αξιόλογη και ισορροπημένη ομάδα. Στη σύνθεσή τους ξεχωρίζουν, ο γνώριμος από το επιτυχημένο του πέρασμα στο Περιστέρι Wojcik (10.3π, 4.8ρ), ο 1ος σκόρερ τους Σλοβένος Jagodnik (15.1π, 6.2ρ), ο Ούγγρος Nemeth (8.7π), ο Αμερικανός Miller (8.8π), ο Πολωνός Dylewicz (8.3π, 4.8ρ), ο Λιθουανός Masiulis (7.5π, 5.6ρ), ενώ υπάρχουν και άλλοι παίκτες με παρουσία στην Α1, οι Radojevic (ΠΑΟΚ), Bacik (Ηράκλειο).


Αν είχαμε τον Antik ετοιμοπόλεμο, ή αν αποφάσιζε η διοίκηση να διώξει τον Kus φέρνοντας στη θέση του ένα απλά σοβαρό playmaker και μαζί και ένα παίκτη που να μπορεί να παίξει 'ξύλο' κάτω από τη ρακέτα (πχ Struelens), όλα θα ήταν πολύ καλύτερα...

Υ.Γ. Ποια είναι η βασική μας διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου ; Αυτές γεμίζουν τα γήπεδά τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: